מה זה באזז?

khamala

New member
מה זה באזז?

הבנתי שזה תוכן מספיק אטרקטיבי כדיי שיווצרו הרבה כניסות לאתר, או לבלוג וזה מתורגם לכסף ( כנראה פרסומות). השאלה איך זה בדיוק עובד? האם באמת מרוויחים הרבה כסף מבאזז? ואיך זה עובד? תודה...

סתם יהווה טחינת מים

חוק האזנות הסתר שעבר בשבדיה, מטריית ההגנה שעומדת לעבור בארה"ב, חדירה לפרטיות הגלישה בצרפת (traffic shaping נגד רשתות P2P מסויימות), חיוב החדרת אמצעי DRM לתוך פרוטוקלי טלקומיוניקציה בסיסיים בנתבי שדרה, בדיקת תוכן קבצים במחשבים ניידים בעת מעבר גבולות ובשדות תעופה, מאסר בלתי מוגבל בזמן בשל תוכן אתר בניו זילנד, חוק DMCA חדש ו"משופר" בקנדה, מיקרוסופט מנסה לרשום פטנט על פעילות המוח האנושי ועוד ועוד - אני לא רואה כיצד כאן בארץ, בפורום בשפה העברית, בתנאי דמוקרטיה ייצוגית בה הבחירה נקבעת לפי העדפה מדינית, כשלכמעט אף ישות פוליטית מובילה אין אפילו יומרה לקידום נושא זכויות הפרט בעידן הטכנולוגי, כך שאין ממש דרך לקדם הגנות בחוק - אני לא רואה כיצד הודעות או דיון בנושא כאן יהוו משהו שהוא מעבר לטחינת מים. ועל כך אני מצר, אבל פחות מכפי שאני מצר על רשימת הדברים שהבאתי בספתח.

אבל, הכל זה טחינת מים.

כל הדיונים בכל הפורומים (חוץ מפורומים בהם מתייעצים ואולי גם פורומי תמיכה מסוגים שונים) - הם טחינת מים. מה שמעניין אותי, בכל הדוגמאות שהבאת, היא מה עמדת האזרחים באותן מדינות לגבי החדירה הזו לפרטיות. למשל, אצלנו בארץ, ממה שהתרשמתי - הרבה מאוד (לא יודעת אם רוב או לא רוב, אבל הרבה מאוד) אנשים מאוד רוצים שהממשלה תפקח להם על האינטרנט (כן, אני מדברת על חוק סינון אתרים).

khamala

New member
???????

ההנחה שאני מבינה מהוא באזזז, כדיי שאני אבין את המשך ההגדרה. אבל אני לא בטוחה שאני מבינה מהו באזז אינטרנטי, ולכן, אני שרויה לי במעגל קסמים ניצחי ואכזרי. האם יהיה לי גואל?

Master Stav

New member
באז הוא רעש חיובי

כאשר מגדירים מוצר או שירות כמוצר או שירות עם באז הכוונה היא שאותו עניין מעורר רעש חיובי ומפה זה מתורגם לכניסות במקרה של אתר קניות במקרה של מוצר או שימוש במקרה ל שירות ומשם לכסף .

khamala

New member
תודה, תיארתי לעצמי

אז אני מניחה שבאינטרנט זה אכן יתורגם למספר הכניסות. השאלה היא מה קורה במצב של תוכן מעניין שיש בו הרבה כניסות - האם הרבה כניסות באופן חד פעמי יכניסו כסף? אילו דוגמאות יש לבאזז שהוא לא היה חד פעמי? כלומר, שיהיה אפשר לתרגם אותו לכסף. תודה...

Master Stav

New member
באמת כדאי לקרוא ../images/Emo13.gif

הכתבה מתייחסת לשיווק באמצעות שיווק ויראלי שהייתה אחת ממילות הבזזזז הגדולות של העשור האחרון .....

למעלה