מה זה: אצ'ה (בהודית) ?

Eldad S

New member
"כאן"? דורון, אתה יכול להסביר?

באספרנטו: acha = גרוע, לא טוב. אבל בהודית - אין לי מושג.

DoronModan

New member
הסבר

זה יכול להיות 'כאן' וזה יכול להיות 'כך'. הניחוש הפרוע הזה מבוסס על ה cha מילית זו או דומה לה, chi, ci ואחרות היא מילית מקרבת בהרבה שפות הודו-אירופיות, וגם באספרנטו. כמו כידוע tie שהופך ל tie chi מה זה בכלל הודית? על איזה שפה הודית מדובר? זה סתם ניחוש פרוע, וכדרכם של ניחושים פרועים, פעמים רבות הם מתבררים כנכונים כנגד כל הסיכויים. כמו ההימור המטורף על נצחונה העתידי של אספרנטו.

oddish

New member
אלדד - אני מתפלא

עוד לא למדת הודית ??? Kaj kiel vi fartas ? Oded

Eldad S

New member
ברוך הבא! ../images/Emo140.gif

Bonvenon, Oded! כמה נעים לראות אותך כאן... יובלות! נו, איך, החומר קצת מזכיר לך נשכחות? הצצת כאן בכמה שרשורים? נשמח אם גם אתה תשתתף אצלנו בפורום. לגבי הודית - התעניינתי פעם בסנסקריט, אבל לא ממש ניסיתי ללמוד את השפות המודרניות של הודו.
ואם אנחנו כבר בנימה אישית, אז אתה מוזמן גם, כפי שהזמנתי את כל הפורום, לבקר בפורום תרגום ועריכה, מס' 384 בתפוז, שלאחרונה קיבלתי אותו לניהולי. לדעתי, ככל שיכתבו שם יותר אספרנטיסטים, יש סיכוי שגם יתבצעו "חילופי תרבויות" - ואנשים משם יקפצו לבקר בפורום "אספרנטו - שפה ותרבות", כדי לטעום ולהכיר את השפה הבינלאומית.

ילד רע ../images/Emo123.gif

שלום לחבר הטלפוני המקורי והאוריגינאלי
בדיוק שאלה במקום הנכון. אז "אצ'ה" באספרנטו זה: רע, גרוע. ו-(בהודית) באספרנטו זה: Hinde. ברוך בואך לפורום, תמשיך לתמוך בנו טלפונית, שלך ירוק עולה. נ.ב: שנה טובה ומלאת דבש

דורון צודק: מה זה "הודית"?

בקונפדרציה ההודית (Bharato ), חוץ מאנגלית ישנן 14 שפות רשמיות שכל אחת מהן מדוברת בפי עשרות מליוני בני אדם. אומרים שבחצי האי ההודי מדוברות כ-1600 שפות מוכרות ועוד המון דיאלקטים. הן מתחלקות לשתי משפחות עיקריות. ההודו -אירופיות, שאביהן הקדום היא שפת סאנסקריט הקדושה והקרובה לשאר השפות ההודו- אירופיות המדוברות באירופה (משפחות השפות הרומאניות, הגרמאניות, הסלאביות, הקלטיות, היוונית, האלבנית ועוד). בין השפות ההודו-אירופיות המדוברות בהודו אפשר למנות את: ההינדית, האסאמית, הבנגאלית, הגוג'אראתית, המאראתית, הקאשמירית, הפאנג'אבית, האורדו, סינדהית, אורייה ועוד. למשפחה הגדולה השנייה, הדראווידית, משתייכות: הטאמילית, הטלוגו, המאלאייאלאם, הקאנאדית ועוד כמה קטנות. מגדל בבל של ממש, לא כן? ובכל זאת א-ו כמעט ולא מדוברת בהודו.

interDist

New member
רק אתמול

דיברתי עם בחור אספרנטיסט מהודו והוא הסביר לי שאפילו ההודים עצמם מתנגדים לקרוא לארצם Hindio, בגלל הפלורליזם שלה ועוד כמה הקשרים שליליים של השם - והם מעדיפים את השם Barato (שמופיע ד"א בלשונות רבים המדוברות בחבל ארץ ההוא).

בכל זאת... ../images/Emo10.gif

אני חושב שהשם המקובל באספרנטו הוא Indio. אני מניח שאם באנגלית ישתנה השם (בעקבות העדפות של ההודים) אז גם באספרנטו הוא ישתנה. לפי דעתי כשמדובר בשמות - אספרנטו אינה צריכה לשנותם, אלא להשתמש בהם כפי שהם.

Eldad S

New member
או Bharato. אני דווקא חשבתי

שהשם המקובל, גם באספרנטו, הוא Bharato (כפי ששמה ה"רשמי" של הודו, באנגלית, הוא Bharat) - אבל כשפותחים את Nova PIV בערך Bharato, מוצאים הפניה ל-Barato. שמה הרשמי - כלומר, השם שבו ההודים קוראים לעצמם.

למעלה