מה זה אמונה?

מה זה אמונה?

האם אפשר לחיות בלי אמונה? מה זה בעצם אמונה? אני בחור ישיבה ונפלטתי מחוץ לעולם הישיבות לפני כ חצי שנה. יש לי המון שאלות שהרבה אנשים לא יודעים לענות עליהם ובמקום זה הם קוראים לי ``כופר`` ``נושר`` וכאלה דברים. כבר תקופה לא דיברתי על זה. ועכשיו אני רוצה תשובות ענייניות וחכמות ולא מריחות והחלקות בסגנון של ``לא שואלים כאלה שאלות`` וכמו זה מה שקיבלנו מרבותינו...מי מיכול להאיר לי מהי הדרך האמיתית אבל עם הסברים ונימוקים אני יהיה אסיר תודה אליו כל ימי חיי ..ביי

שבי 83

New member
קשה להאיר לך את הדרך.

אני מקווה שיעזרו לך. אני מקפיץ בשבילך.

בוא תלמד להאמין.

אני ינסה לפשט לך את המושג לדוגמא ציורית המתאימה יותר לאורח חייך: נניח יורי (זה שלא חוסם טרולים) פגש את שנינו במקום כלשהו ואמר לשנינו: "יש מבצע בן זונה באופטיקה sgkl בכיכר המדינה - חמש מאות האנשים הראשונים שבאים מקבלים משקף שמש חינם" -רוצו לפני שיגמר. עכשיו: אני לא מאמין לו, אני בטוח שהוא מיסתלבט עלי ומנסה לתזז אותי. למרות שהוא מציג חתיכה מהעיתון הנפוץ במדינה שמספרת באותיות קידוש לבנה על על המבצע. אני עושה חושבים ואומר לעצמי אהה בטח הוא זייף את זה, ועם השביתה של היום ממש לא בא לי לרוץ חצי תל אביב ברגל בחום הזה. - אני לא מאמין לו ונשאר בבית לראות טלויזיה. אתה לעומת זאת אומר לעצמך למה לא מה יש לי להפסיד? ממילא משעמם לי בחיים נרוץ קצת לא יקרה כלום. גם ככה אין לי מה לעשות עכשיו. וחוצמזה אני לא מכיר את יורי אולי הוא דובר אמת שווה לי להאמין לו. ורץ כמו פראייר לגלות שרימו אותך. עכשיו בוא נעשה חושבים: בוא נעעצר על הנקודת זמן שעדיין אף אחד לא ידע מה האמת, הגישות שלנו סותרות? לא! אתה הלכת על ה 50% שיש שם משהו. ואני הלכתי על ה 50% שאין שם כלום. אנחנו אנשים שווים. אבל כול אחד בחר בדרך חיים שונה. אתה רץ לכיכר המדינה בשמש. ואני יושב בבית בטלויזיה. מי עדיף על מי? אמרנו - אף אחד. אבל אני שהתעמקתי יותר לפי הצורה שאני מכיר שהעולם מיתנהג חושב בצורה שהסבירות שאני צודק גבוהה יותר. זה הכול. זה הכול - החיים בידך.

בתש1

New member
אגב,

להאמין לכל דבר זה בדיוק אותו הדבר כמו לא להאמין לשום דבר.. תחשוב על זה..

ומה קורה אם הוא

מגיע לחנות ומתברר שיש כן מבצע? אז אתה יצאת פראייר לא? בכל מקרה אני מסכים עם הרעיון שלך. אמונה פירושו משהו שהוא לא בטוח אלא שצריך להאמין בו. כאשר הדבר בטוח ב-100% אין צורך באמונה.

כל הכבוד

עצם העובדה שהחלטת לחשוב ולשאול ראויה להערכה. רוב האנשים שוחים עם הזרם שנולדו בו למרות שיש פה מידי פעם דיונים בנושא, הפורום הזה הוא פורום תמיכה ליוצאים בשאלה ופחות התעסקות בנושאי אמונה. מה גם שאם אתה רוצה לבדוק את הנושא בצורה רצינית, פורום יכול להיות רק חלק מהתהליך. קודם כל, שב עם עצמך נסה להבין בדיוק אילו שאלות מציקות לך ועל מה אתה חושב שלא קיבלת תשובות אמיתיות ואז פנה לשלב של חיפוש התשובות. חשוב שלא תהיה כמו האנשים שיורים את החץ ואז מסמנים את המטרה, כשאתה מחפש תשובה חפש אותה גם אצל מחזירים בתשובה (סמינר בערכים יכול להיות נקודת התחלה די טובה לדעתי) וגם במקורות חילונים. האינטרנט מלא באתרים שמתעסקים בנושאי אמונה, חיפוש קצר בגוגל בנושאים הרלוונטיים יתן לך הרבה מקורות. פורום שיכול להתאים לך הוא פורום אתאיזם ודת, שם מתעסקים הרבה בשאלות האלה (לא נכנסתי לשם הרבה זמן כך שאני לא יכול להבטיח לך לגבי הרמה) בהצלחה, אתה עומד בפני דרך לא קלה

אני לא ממליצה על פורום אתאיזם אלא

על אתר חופש. הייתי חברה בפורום אתאיזם עד לא מזמן ולדעתי רמת הדיונים דורדרה שם מאוד. קשה לראות שם עכשיו דיונים רציניים. האתר של "חופש" מציג את עמדתו בצורה טובה יותר ורצינית יותר. מוצגות שם בראשי פרקים השאלות העיקריות, תשובות הדתיות והתשובות של "חופש" לתשובות הדתיות. אני בתחילתו של הספר של שבתאי קור והוא מציג בראשיתו את השאלות העיקריות שיוצאים בשאלה מתחילים לחשוב עליהן ולכן אני ממליצה עליו. מגלישה קצרה בפורום אתאיזם השאלות ששבתאי קור מציג הן השאלות שיוצאים בשאלה הציגו בפורום אתאיזם. התשובות שהם קיבלו מהמחבתים בפורום אתאיזם היו מה שששבתאי כתב: 6000 העדים למעמד הר סיני, ה"הוכחות" נגד האבולוציה: הדיו שנשפך ולא יכול לכתוב בעצמו משהו ברור, השעון עם השען וכל הדברים המוכרים. בקשר לתשובות דתיות של אנשים מאמינים קשה לי להמליץ לאן לפנות. אני עצמי לא דתית ולא מאמינה ויכולה להציג רק את התשובות הלא דתיות.

אל תהי בור ! זהו הכלל הראשון בתורה.

לכשתתחיל ללמוד את התנך ברצף עד שיהיה שגור על פיך, מעניין אותי אם תמשיך להאמין. ומה גם שמישום כך הזהירו ``ומנעו בניכם מן ההגיון``

uri80

New member
אמונה ברעיון כלשהו? לחשוב שרעיון

מסוים הוא נכון, גם בלי הוכחות. אפשר לחיות ללא אמונה? כן, עובדה. מה זו הדרך האמיתית? אתה באמת חושב שיש מישהו שיודע, או שיש מלכתחילה דרך כזו?

הדרך האמיתית היא

כפי שאמרו חז"ל האי עלמא כבי הילולא דמיא חטוף ואכול חטוף ואכול, וכפי שאמר הרבי מגור ז"ל שאינו מבין למה בוכין העולם בקטע בימים הנוראים "אדם יסודו מעפר וסופו לעפר" אילו היה אדם יסודו מזהב וסופו לעפר אז יש מה לבכות אבל אם יסודו מעפר וסופו לעפר ובאמצע הוא יכול לחטוף איזה כוס ויסקי משובח אז על מה יש לבכות? אז זוהי הדרך האמיתית ליהנות עד שנשוב לעפר ואז נהפך לחלק מתהליך המיחזור העצמי של העולם...

אנילה1

New member
תקנה את הספר "נהג חדש"

של שבתאי תקבל המון תשובות בשפה יפה. יש בסיטמצקי ובצומת ספרים.

למעלה