מה זה אימון אישי?

F a d i

New member
מה זה אימון אישי?

ערב טוב השאלה למעלה היא רצינית,נכנסתי לפורום מיומו הראשון ואפילו שמתי אותו במועדפים כי הרגשתי שהוא יכול לעזור לי אבל לא ממש יודע מה קורה פה,ולכן השאלה ואולי תוכלו לעזור/לכוון אז מה זה?למי זה מיועד?מתי מישהו יודע שהוא צריך אימון אישי? למה זה טוב (פרטי ולא עסקי)?והאם זה יכול לעזור לאחד שצריך לבחור באופציה אחת מבין רבות (בתחום הקריירה) או שזה לא זה? אשמח לתגובות (ניתן גם במסרים) תודה מראש

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שאלה מצויינת

הנה התשובה כפי שאני תופסת את האימון: אימון אישי הוא סדרה של פגישות אישיות, בהן מקבל המתאמן אפשרות לברר לעצמו היכן הוא נמצא כיום בתחומי החיים השונים, ולאן הוא רוצה להגיע. המאמן מעודד ומפתח את הכישורים, המשאבים והיצירתיות הנמצאים אצל המאומן, ומחזק את האמונה שלו ביכולותיו מתוך ראייה מציאותית. האימון עוסק בהוויה (being) – מי אתה כאדם, מהם הערכים והאמונות שלך, מי אתה רוצה להיות? האימון עוסק גם בעשייה (doing) – לאילו מטרות אתה רוצה להגיע? מה נדרש כדי להגיע אליהן, מה מעכב בדרך, מהו הצעד הבא כדי להתקדם? האימון מתמקד בהווה ובעתיד – היכן אתה נמצא כיום ולאן אתה רוצה להגיע - ולא בעבר. האימון אינו עוסק במתן עצות אלא מסייע למתאמן למצוא את הפתרונות שלו, הנכונים ומתאימים עבורו.

אוריק3

New member
אמת ונכון וקיים ויציב ושריר ו..

לטעמי אני אוהב קצת לבדוק מהיכן הגיע ומה סוחב איתו הבנאדם..אבל להוסיף לדברי ענבל..את מקבלת מאמן שביחד איתך מראה לך את הדרך מצד אחד ומשמש לך מראה לעשיה מצד שני.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ולמי מיועד האימון

אימון מיועד לכל אדם שמרגיש תקוע או מבולבל, או שרוצה להתקדם בחייו. האימון מתאים לאנשים פרטיים, לבעלי עסקים, לשכירים - כל אחד והמטרות שהוא יציב לעצמו באימון. ולשאלתך האישית - מניסיוני האימון עוזר לאנשים למצוא כיוון קריירה. מתוך בחינת האפשרויות השונות, המאמן בודק עם המתאמן אילו אפשרויות מדברות אליו יותר, מה המחסומים ומה עוצר מלהגיע לכיוון הנכון. תוך כדי התהליך, האפשרויות מתבהרות והמתאמן מזהה את התשובות שנכונות עבורו.

F a d i

New member
אוקי שיכנעת אותי ../images/Emo13.gif

יש פה אנשי מאזור חיפה?

גלעד63

New member
תשובתי הלא מלומדת -

תאר לך שיש לך חבר שהוא קצת פסיכולוג, קצת עו"ד, קצת יועץ ארגוני, קצת עובד סוציאלי, אחד שכבר עשה כמה דברים, היה בכמה מקומות, מכיר כמה טכניקות, מישהו שמסוגל להקשיב למה שאתה אומר וגם למה שאתה לא אומר ולהסיק מזה מסקנות מתבקשות, מספיק קרוב בשביל להעביר מסרים ומספיק רחוק בשביל לתת פרספקטיבה. זה בעיני מאמן. בשני סייגים - 1. מאמן לוקח כסף. 2. מאמן הוא לא חבר - מטרתו להביא אותך למקום שהוגדר מראש ואחר כך הוא הולך.

למעלה