מה זה אוקסימורון?

אורמור

New member
מה זה אוקסימורון?

קופצת לי לעיניים השורה ההיא בחתימה של מוגג ניסיתי לחפש במילון וללא הצלחה וואס איז דאס?..אוקסימורון? אור באוקסי-בורות

אטיוד5

Active member
בדרך כלל ...

אני מתקומם כנגד השיטה הפדגוגית לפיה יש ללמד את הילדים את הכלים להשגת ידע ולא את הידע עצמו. אפילו מצאו להם (המורים העצלנים) דוגמא: תן לדיג חכה, הוא כבר יתפוס דגים. אבל הפעם אין לי אלא להפנותך לכלי השימושי ביותר ללימוד מילים. קוראים לו מילון. ויש, תתפלאי, גם ברשת. הנה לך אחד. חפשי שם. oxymoron. נו טוב, נכון, גם צריך לדעת א'-ב' של כללי כתיב באנגלית.

אטיוד5

Active member
אופס, טעיתי

לא צריך אפילו לדעת כתיב. אם את מקישה מילה בכתיב שגוי, הוא מציע חלופות קרובות. למשל עבור oximoron הוא הציע לי oxymoron.

אורמור

New member
תודה רבה אטיוד

על האוקסימורוניות.. השילוב הנפלא של הנדיבות עם הסטירה.. אז לפני שקראת לי "עצלנית" לו הית קורא או מבחין שחיפשתי במילונים, אולי הית מעביר את המילון בלי השנינה העוקצנית. בספיר -זה לא נמצא באבן שושן-גם לא ואפילו בלועזי עברי של דן פינס זה נעדר, נכון..עם מילונים ברשת אני לא עובדת בד"כ ואמנם הועלת..הכנסתי למועדפים, אז על המידע תודה, על הסטירה..קצת פחות. אור

nutmeg

New member
אורמור

הפורום הזה מתגאה בדייג האוקסימורונים הדגול מוּגג שעושה לנו כבוד ודג פה לעתים קרובות...

אטיוד5

Active member
הזדמן לי לקראך פה ושם ..

אינך מורה למיטב ידיעתי. אלא אם כן גננת נחשבת למורה. אני משער שאינך מלמדת את ילדי הגן לעיין במילונים. והעיקר - שלמדת משהו. ואפילו הבאת דוגמא. וכמה זה מחיה נפשות! כי הנה הלמידה הזאת שלך אות נפלא לטיעון שלי מויכוח ישן נושן בינינו - לומדים גם כשמרגישים ניסטרים.

shellyland

New member
אוקסימורון

הוא סוג של מטאפורה שמצרף שתי מילים או שני ביטויים אשר סותרים זה את זה או מנוגדים זה לזה. למשל: שמש קרה, שתיקה רועמת, כאב מתוק וכיו"ב. בשירה בדרך כלל ניתן למצוא שימושים רבים באוקסימורונים, רובם אינם כל כך "בוטים" או מפורשים כמו הדוגמאות שהבאתי: ושלפי שיבולים ידקרוך ותמתק דקירתם (לאה גולדברג) העצים לבלבו בירוק והשמש הלכה והשחירה (אבידן) בהשאלה: אוקסימורון בא לתאר סיטואציה בה יש עובדות הסותרות אלה את אלה. למשל: נאום בו הנואם אומר דבר אחד ואחר כך אומר גם את היפוכו. או: אדם המצהיר על כוונה אחת אבל נוהג בצורה אחרת. צוות מורי הספרות (בדימוס) של הפורום ישמח לעמוד לרשותך גם בשאלות נוספות
.

isaacl

New member
אוקסימורון

תרתי דסתרי. מיוונית - oxys שמשמעו חריף, ו moros שמשמעו קהה. על פי אבן שושן, צרופי מושגים מנוגדים במשמעיהם כגון חכמה מטופשת או אפלה מזהירה. וניתן להוסיף חבר כנסת אינטליגנטי, עיתונאי מעמיק וכו'. יצחק

Luna mia

New member
כמו גם -

בושם מסריח... ובאין מילונו של אבן שושן נמצא תחת ידי - אני מודה על שהחזרת את אמוני בו.
אכן, הפליא אותי כיצד לא נמצא המושג 'אוקסימורון' בין ערכיו.

אורמור

New member
מכה על חטא...../images/Emo10.gif

אבל לא על חטא של כזבים.. כי אמנם תרתי אחר הערך אוקסימורון במילונו של אבן שושן, ואמנם לא נמצא, פרט קטן שלא טרחתי לציין הוא-שהמילון המדובר יצא לאור בשנת תשי"ב-(1952) אני מודעת לכך שהמילון הזה הוא כמעט מוצג ארכיוני, אבל יש לי אליו סימפטיה מיוחדת כיוון שנרכש בשנה ההיא ע"י אבי ז"ל ועודו משרת אותי לא רע לצד מילון ספיר החדיש,(בד"כ) אז לא אתן שיאבד אמונך באבן שושן בגיני.. ולכן מכה על חטא.. הגיוני שבמהדורה חדישה יותר הערך הנ"ל קיים, והגיוני שאתחיל להתארגן בעצמי על מהדורה כזו..
אור

אורמור

New member
גם וגם..אין אצל אבן שושן

אבלללללללל...בלועזי עברי יש! ברגע זה נמצא האוכסימורון האובד תחת כ' מייד אחרי אוכסיליקויד ולפני אול (aval)..(אה?
) טוב נו..הלועזי עברי הזה ממש צעיר ביחס לאחיו.. מהדורה עשרים שנת 66 אור חושפת את עתיקות בית לחם..

isaacl

New member
במונחון לספרות

של ריבלין יש כמה דוגמאות משעשעות: יש דומיה חדה עד היותה לקשב החשכה ברורה כשמש הדממה שהשגבת ... כשריקה את שמייך פולחת אלתרמן ושלונסקי: הה, דממת אדם זועקה רתת ריבלין אכן כותב אוכסימורון. ההגדרה היא לדבריו: ציור לשון, סוג של מיטפורה, המצרף מושגים או ביטויים סותרים או סותרים לכאורה, לשם הגברת הרושם וההפתעה: דומיה שורקת; כפור חם; פתאומית לעד.

המונחון של ריבלין הוא נפלא

אני עובדת איתו המון. ויש כאן אחת, חבל שהיא איננה (מה באמת נהיה עם מוישלה? הוא כבר הגיע לבוסטון?) שהכירה את ריבלין אישית.

למעלה