מה זה אומר?

חיים 1990

New member
מה זה אומר?

מידע רפואי שים/י לב לידיעתך השיבוץ בצה"ל נקבע ע"פ מכלול נתונים. הפרופיל הרפואי הינו גורם אחד מתוך מכלול הנתונים המשפיעים על שיבוצך. המידע המופיע לגבי הפרופיל וסעיפי הליקוי ניתן עבורך לצורך מתן מידע בלבד, על מצבים רפואיים שצויינו במיון הרפואי. הפרופיל הרפואי וסעיפי הליקוי מצויינים בתיאור מילולי בלבד, ללא ערך מספרי, ע"פ חוק. פוטנציאל השיבוץ בנוי כסולם, לכן לדוגמא מועמד לשירות ביטחון בעל פוטנציאל לשיבוץ בתפקידי לחימה ביחידות חי"ר (מדורג גבוה בסולם) יוכל להשתבץ גם לתפקידים ממדרגים הנמוכים יותר בסולם. כשירות רפואית לשירות ביטחון נמצאת כשיר רפואית לשירות ביטחון פרופיל כשירות רפואית כפונטציאל לשיבוץ בתפקידי לחימה ביחידות חי"ר (חיל רגלים) ויחידות אחרות סעיפי ליקוי להלן פירוט מילולי של סעיפי הליקוי שעל פיהם נקבע פרופיל כושרך הרפואי. שים/י לב המידע הרפואי המצוין מתאר מצבים רפואיים להבהרה נוספת יש לפנות לרופא המטפל. סעיף 1 PLANUS PES קלה. סעיף 2 סטייה קלה ומאוזנת במבנה עמוד שדרה ללא הפרעות ניכרות. סעיף 3 ליקוי ראיה קל. שים/י לב במידה והנך מעוניין לפנות ללשכת הגיוס בנוגע לפרופיל מומלץ כי תפנה בפקס בצירוף חוות דעת עדכנית של רופא. זה לקוח מהאתר של צה"ל עלי. מה זה אומר המידע פרופיל נמוך, גבוה או באמצע? מה זה" סעיף 1 PLANUS PES קלה" אומר? האם זה מוריד? מה מוריד לי? כדאי להגיש ערעור? (הרופא משפחה ירשום מה שאני יבקש ממנו) האם אני יכול ללכת ליחידה מובחרת? "פרופיל כשירות רפואית כפונטציאל לשיבוץ בתפקידי לחימה ביחידות חי"ר (חיל רגלים) ויחידות אחרות "מה זה אומר? תודה רבה

דסדס

New member
אז ככה

PLANUS PES זה פלטפוס- כף רגל שטוחה, הכוונה שהקשת שיש לך בצד הפנימי של כף הרגל נמוכה יחסית או שטוחה לגמרי. במקרה שלך היא רק נמוכה יחסית. לפי מה שהצלחתי להבין מהניסוח, הפרופיל שלך גבוה, ואתה כשיר לשרת כקרבי. אין לך על מה להגיש עירעור לדעתי כי זה ממצאים פיזיולוגיים נטו. ובמידה והם הורידו לך מעט את הפרופיל הם לא הורידו אותו בהרבה. מה שכן הייתי ממליצה לך כבר בתחילת השירות לדרוש מדרסים אורטופדיים ונעלים קלות, חבל לחכות שבעיות בגב יתחילו אם אפשר למנוע אותם מראש.

חיים 1990

New member
תודה רבה

בעבר היה לי כאבי ברכיים והלכתי לאורטופד, הוא אמר לי שיש לי פלטפוס חמור, שהגל שלי כמעט שטוחה לגמרי, ושזה עם נטייה לבפנים. מי טועה הצבא או האורטופד?

דסדס

New member
סביר שהצבא

הצבא מעדיף אותך קרבי ולכן לא איכפת לו להגיד שיש לך פלטפוס קל. חוץ מזה בתאחלס סביר שאם הפלטפוס באמת היה קל הצבא בכלל לא היה מתיחס לזה ואף אחד לא היה שם לב לזה. כמו שאמרתי, לך לאורטופד ליעוץ ורצוי גם לעשות מדרסים. חבל על הבירכיים שלך ועל הגב שלך. (אני קצת בתחום של רפואה משלימה ותאמין לי שווה כבר מגיל צעיר לדאוג לזה)

yatusha

New member
סביר להניח שהצבא

תשלח את החוו``ד של האורטופד ותבקש שיבחנו מחדש, שווה לך לעשות את זה כדי שהצבא יממן מדרסים וידאג לשבץ אותך בהתאם למצב הרפואי שלך... בהצלחה!

yatusha

New member
פירוש

עם פרופיל גבוהה תוכל לשרת בכל יחידה, עם פרופיל בינוני (נדמה לי ש64) תוכל לשרת רק ביחידות עורפיות ולא בתפקיד קרבי ופרופיל נמוך (24) זה לא קשיר לשירות זמנית או לא כשיר כלל... הפרופיל הינו רפואי ונפשי ואינו קשור לנתוני האיכות והנתונים הפסיכוטכנים והסעיפי ליקוי הם בעיות שעלו בבדיקה אבל לא משפיעים על הפרופיל ומועלים כדי לשמור עליך ולמנוע תביעות.

אומי5

New member
המלצתי

אם הצבא החליט שיש לך בעיה כלשהיא ,או לחלופין הרופא שלך אמר את זה ,אל תתעלם מזה. אני מדבר כאחד שעירער מ72 מומלץ 64 בפרופיל והגעתי ל97 עם סעיפי לשעבר (ז"א סעיף שאומר שהיה לי בעבר משהו). יש מספיק לוחמים ,ומספיק מתנדבים ליחידות המובחרות . אם יש לך מוטיבציה אתה יכול לתרום גם בקריה. אם אתה רוצה יחידה קרבית בגלל האתגר ,אתה תגלה שזה לא שווה את הבעיות הגופניות . כמובן שאם אתה יכול רפואית ,לך על זה בכל הכח,אבל אם לא ,אז עזוב אותך בחייך.

די גבוה

אם אני לא אועה, שלשת הסעיפים קיימים גם אצלי (השני זה עקמת קלה מאד), והם לא הורידו לי פרופיל אלא רק הוסיפו סעיפים (שזה אומר שיכול להיות לך פרופיל 97 עם סעיף). הליקוי ראיה יכול להוריד לך פרופיל, תלוי במספר במשקפיים שלך. בכל מקרה - כל מי שאמר לך לשלוח את כל הפרטים צודק מאד, כי אחרי שתשובץ לתפקיד יהיה לך קשה מאד לשנות אותו, אז אל תיתן יותר מדי אימון ברופאים הצבאיים, אלא תלך לרופא אזרחי ושלח להם את התוצאות. גיוס נעים

חיים 1990

New member
אם רק המשקפיים יכולים להוריד

אז יש לי 97. הרופא עינים אמר לי שלא יורד לי כלום בגלל העיינים, שזה רק סעיף. תודה רבה

מתלבט13

New member
לך למחשבים

גם תתרום למדינה המון. וגם תלמד משהו. ואולי גם תיהנה יותר מהשירות. וגם תגיד לי תודה אחרי זה. וגם חרבונה.

למעלה