מה זה אומר?..........

מה זה אומר?..........

מצב כדלקמן: אישה כועסת על בעלה. בן בא ואומר שהוא רעב. היא אומרת בטון מרוגז "יש לך אבא - תגיד לו שיכין לך משהו" איך הייתם מסווגים התנהגות כזו?

כמה דברים

1. הילד הגיע למקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. 2. מישהו צריך ללמוד לא לערב ילדים בריב בין הורים 3. אל תדון אדם בשעת צערו (או כעסו) למה אתה לא שואל אותה את השאלה הזו?

משהו אתה ../images/Emo13.gif........

לא רוצה להיתעלק עליה כי זה יהיה כמו בסעיף 1 שלך. זה גם רק יוסיף שמן למדורה וזו לא המטרה. וגם לא משנה מה תיהיה התשובה - ראה סעיף 3 שלך.

אז תתן לרוחות להירגע

ואחר כך תנסה ליזום שיחה ברוח טובה על "איך ומתי ובפני מי מבטאים כעס או ביקורת". לפחות תהיה לכם זירה עם כללים ולא זירת "Ultimate Warier"

blackcat2

New member
הייתי רוצה להוסיף

אל תתחיל בנאום דידקטי. אני בטוחה שהיא עצמה יודעת שהיא התפרצה שלא במקום (למרות שאני לא רואה בזה כזה ענין. מותר לילדים להבין שבין ההורים שלהם לפעמים יש חילוקי דיעות). אני חושבת שבמהלך השיחה אל תסתפק רק בהשמעה אלא גם בשמיעה. היא הוציאה קיטור כי כנראה נשבר לה ויכול מאד להיות שהיא סוחבת את זה לאורך זמן. תקשיב למה יש לה לומר ותחשוב- האם היית במקומה אולי גם אתה היית מגיב ככה או לפחות מרגיש ככה. נסו להגיע לעמק השווה ולנסות להסדיר באופן ממשי ("הגדרתי") את הבעיה בינכם.

גילי212

New member
גועל נפש......

זה הדבר הכי מגעיל שיש. מה לילד ולמריבות שלכם? למה הוא לא הילד שלה????? ממש אמא לתפארת.....

blackcat2

New member
כהתנהגות נורמלית

הייתי מסווגת התנהגות זו כהתנהגות נורמלית. הייתי מניחה כי הויכוח סבב סביב ענין החלוקה הלא שוויונית בעבודת הבית. מאחר והאכלת הילדים היא חלק מכך, הילד הגיע בנסיבות המתאימות ועכשיו האבא, בהמשך לשיחה, יצטרך לקחת על עצמו את המשימה ולהתארגן על ארוחת ערב.

נורמאלית לחלוטין

מותר לכעוס מותר לשמוח, אם זה ביטוי ראשוני ואינו מתמשך של רגע של כעס, אין בכך כל פסול, אל תתרגש.

לא, לא. אני לא מתרגש.......

אבל חרם לי על הילד. הוא בא אליי עם עיינים של כבל מושפל ועם מבט של "מה אני עשיתי? מה היא רוצה ממיני?" קבר דיברתי איתה על כך שהוא יוצא מבולבל ובתת מודע זה פוגע בו ומשאיר עקבות לא טובות. היא עדיין לא קיבלה את זה ואמרה משהו כמו "הוא יודע שאני אוהבת אותו ובאותו רגע סתם כעסתי" אבל ראיתי במבטה שזה הדליק לה איזו נורה. הסברתי לה שאי אפשר לצפות מילד בן 9 להבין את דקויות התנהגותיות וילדים בד"כ מפרשים את הכל בצורה מופשטת וישירה. נקווה שלא יידרשו עוד הרבה שיחות והברים עד שהיא תבין ותפסיק עם זה.......
למשיבים

seeyou

New member
היא היתה הבחירה שלך?../images/Emo108.gif

קצת מאוחר להבין את כול הסידרה! יש לך עוד פרטים שתוכל לעדכן אותנו או שתסתפק בעצה מהמותן?

adam33

New member
מניפולציה

בהנחה שהיא אישה בריאה.. בעצם היא מצביעה בגלוי על בעיה בפניך זה נורא קל לומר תראו את הילד שהוא בוכה ועצוב ..אבל כשרואים מהיכן הוא יצא אז רואים שזה ממרפאה של ילדים.. וככה גם אצלך לא מקבל ש" היא" אינה בסדר אני חושב שאתם לא בסדר ברגע שרבתם בבית בנושאים שונים אז לא שמתם לב שהילדים מקשיבים ומקבלים את העניין שאמא ואבא ברוגז ואז הם מתאימים את עצמם למצב אם הם צריכים צעצוע הם יפנו לאדם שבאותו רגע רוצה לרצות אותם אם באמת אתה בעל חזון ומוכן לשנות את המצב ( כי לבנות משהו חדש עם אחרת זה יותר קל וקשה יותר לשנות את הקיים) אז תתחיל לקחת את המשפחה בידיים לכו לייעוץ לכו לייעוץ בחינוך ילדים תעשה משהו המשפחה שלך מתפוררת... וזה לא אומר שהיא בסדר..שנכם לא בסדר... שיהיה בהצלחה ..לפעמים הסימנים כעת מצביעים על אשר יקרה בעתיד...

ניקולי

New member
אמממ...

למען האמת? אי אפשר לסווג את זה מאחר והאישה היתה "בקריזה" לא ניתן לעשות שום דבר בנדון ופשוט להיות בעל טוב ולהכין לילד משהו לאכול אח"כ האישה נרגעת המשפט "יש לך אבא תגיד לו שיכין לך משהו" בעקיפין היא פנתה לאבא "המעצבן" ואמרה לו אף בכעס : "קום תכין משהו לילד לפני שאני קורעת אותך".. (כיכול היא פנתה לאבא דרך הילד תגיד לו....)

למעלה