מה זה אומר....

מה זה אומר....../images/Emo35.gif

קיבלתי תשובה למיפוי עצמות שעשיתי בעקבות כאבים ומוגבלות בברך התשובה היא "נזק תלישה באספקט האחורי של lateral femoral condyle בברך........" בבקשה מה זה אומר בעברית ??? תודה!!!

אומר ש

שלום לינוי, מה שזה אומר הוא שהמיפוי העלה חשד שיש תלישה בחלק האחורי של הברך מצידה החיצוני. מצב זה יכול לתאר תלישה של נקודת עגינה של רצועה בברך אך נדרשת קורלציה קלינית כדי להפיק תועלת מהבדיקה. עלייך לפנות שוב לאורטופד שהפנה אותך למיפוי. בברכה,

ד"ר גולדשטיין

קודם כל תודה על האינפורמציה שעדיין קצת מעורפלת עבורי האם תוכל לומר לי מה הכוונה ב"קורלציה קלינית כדי להפיק תועלת מהבדיקה" אני רוצה למצוא מומחה בתחום ובשום אופן לא לחזור לאורטופד הזה .כשהחלו הכאבים זה הוא ערך בדיקה קצרה והעריך שזו דלקת ושלח אותי לפיזוטרפיה בלי לעגן את זה בבדיקות אחרות כמו המיפוי למשל,הפיזוטרפיה לא עזרה ,נפוכו רק החמירה. אם אני רוצה לפנות למומחה בתחום ואמרת שנדרשת קורלציה קלינית כדי להפיק תועלת מהבדיקה האם הכוונה לבדיקות נוספות ואם כן מהם?? תודה ויום טוב

המשך

לינוי שלום, מבלי לחוות דיעה על המפגש שלך עם הרופא המטפל (לא הייתי נוכח במקום) אני יכול לומר לך שבהעדר סיפור על פגיעה המכוון לקרע או תלישה של רצועה או גיד ברגל, רוב הבעיות המובילות לכאבים כמו שתיארת הן על רקע דלקת. הטיפול בכל מקרה כולל טיפול בתרופות נוגדות דלקת ופיזיוטרפיה ואם ישנו חשד למשהו אחר מבצעים בדיקות דימות כמו שנעשו לך כך שהטיפול שקיבלת בהחלט היה מקובל. כאשר אני מדבר על קורלציה קלינית אני מתכוון לכך שבפני עצמה לבדיקת המיפוי אין הרבה משמעות, היא מכוונת אותנו לבעיות אפשריות ונדרשת בדיקה חוזרת או הערכה מחדש לאור תוצאות חיוביות בבדיקה. את לא חייבת לחזור לאותו רופא ומקובל לקבל חוות דעת נוספות. תוכלי לחפש מבין רופאי הספורט הרבים שקיימים בקהילה ובבתי החולים. בברכה,

למעלה