מה זה אומר E2 גבוה?

מה זה אומר E2 גבוה?

אני ביום חמישי לווסת, הייתי אמורה להתחיל טיפול (גונל) לפני יומיים, אבל הE2 היה גבוה - והרופאה שלחה אותי לעשות היום שוב בדיקות דם. הפעם השאירה לי האחות הודעה ש'ההורמונים גבוהים' ולכן לחכות שוב עד יום ראשון.... באולטרסאונד של יום ראשון הזה (יום שלישי לווסת) הייתה רירית 6 ומשהו, שטכנאית טענה שהוא זקיק, בקוטר של 13. מה אומר כל הבלאגן הזה? האם ה'זקיק' הוא ציסטה? או שאולי יש עוד צרות שאני לא מודעת לקיומן? ועוד משהו - למה כשאני מנסה לעשות אנטר (בחלון כאן) המחשב מתחיל להשתגע?

נועם@בת

New member
המכפשה שלך מזייפת ../images/Emo3.gif

כאשר הוסת מגיעה, רמות ההורמונים צונחות למינימום. אצל אשה צעירה זה אומר E2 מתחת ל50. אני לא יודעת מה קרה אצלך, אבל יש לי כמה ניחושים. ניחוש אחד- ירידת הפרוגסטרון לא היתה מספקת. מה שאומר שיש דימום אבל הרירית עוד שם. ניחוש שני- יש שלך שם זקיק שנשאר מהסיבוב הקודם, ועכשיו הוא מתחיל לגדול. אולי הוא ציסטה ואולי לא, אבל הוא מפריש E2 ומעבה את הרירית. לויד'ת מה בדיוק קורה שם , אבל מאחר ואת פוליציסטית אם לא יהיה ביוץ את יכולה לחכות עוד קצת, ממילא לא יברח לך שום זקיק
. לגבי האנטר... אין לי מושג מה קורה ולמה. אם הבעיה ממשיכה את יכולה לפנות לפורום תמיכה טכנית. נועם

עכשיו אני בהיסטריה! הצילו!

הE2 היה 930 ביום ראשון ו823 היום! מה זה אומר? האם זו יכולה להיות השפעה של באפסטון? הייתי בחודש הפסקה אחרי הריון שהחזיק מעמד שבוע... יש למישהי אינפורמציה בשבילי? אני עם דמעות בעיניים והסיטריה בלב. למה האחיות של קופת חולים לא מוכנות לנדב יותר מידע כאשר שואלים אותם 'מה זה אומר'?! תעזורנה ללי בבקשה, נשמות טובות!

נועם@בת

New member
אוף, התפוז בלע את ההודעה ../images/Emo46.gif

לביפסטון אין השפעה, זה פרוגסטרון שנועד להביא את הוסת. על פי הבנתי הלא מקצועית ההודמונים שלך עוד לא ירדו, ולכן צריך לחכות שירדו. בלי להגיע לרמה מינימלית אי אפשר להתחיל טיפול. בבדיקה הבאה ובאולטרסאונד הבא תדעי כבר איפה את עמודת. אני יודעת שכרגע מרגיש לך כאילו את עמודת על שכבת קרח דקה שעומדת להתנפץ, אבל זה לא באמת כך. זה ההריון שכשל, ההרומונים שמזייפים והאחיות שלא ידועות מה לענות. שבי כאן איתנו בסירה, כולנו מכירות איך זה לנסות לשלוט בגוף כשהגוף מחזיר לנו בהפוכה. בסוף זה עובר (עלינו... כמו מכבש
).
נועם

Otisco 12

New member
רוח סוערת

(איך הניק מתאים עכשיו
), מקווה שכבר מצאת גלגל הצלה קרוב, אני ממש לא מבינה, אז רק יכולה לתת כתף, מקווה שהגוף יתאפס במהרה, והעניינים ירגעו. תחזיקי מעמד, ואנחנו ננסה לארח לך חברה מרגיעה
.

../images/Emo32.gif../images/Emo105.gifקרישיות יתר../images/Emo105.gif

שואלת בשביל חברה: קרישיות יתר היא עניין תורשתי? חברתי, שדודתה סובלת מקרישיות יתר, עברה הפלה בשבוע עשירי. האם כדאי לה ללחוץ על הרופא שישלח אותה לבדיקת דם? האם יש סיכוי שהרופא יענה ללחץ שתפעיל עליו? אוהבת אתכן!

הי,

אני גם סובלת מקרישיות יתר, ובמיקרה שלשום היינו אצל המטולוג שמומחה בעניין הזה (פרופ' ברנר מרמבם). אני אחרי 3 הפלות ואכן עשיתי את הבדיקות. אני מציעה שחברתך תגיד לרופא שגם אמא שלה סובלת מקרישיות יתר (צריך להגיד גם את הפגם הספציפי כי יש הרבה והוא בטח ישאל) ואז אולי זה יהיה יותר משכנע. כי דודה.... בכל מיקרה זה תורשתי, וגם הפרופ' שאל אותי הרבה שאלות על המשפחה. בהצלחה

סיון01

New member
גם לי יש שאלה לגבי קרישיות

אמא שלי אמנם לא אובחנה אף פעם, אבל פעמיים חטפה קרישי דם רציניים, פעם כשהייתה בטיפולי פוריות (לפני 25 שנה) ונוצר לה קריש דם בריאה, ופעם כשהתחילה עם הורמונים חלופיים לפני כמה שנים, והיה קריש דם במפשעה: ז"א פעמיים כתוצאה מטיפולים הורמונלים. האם יש קשר בין קרישיות יתר וכניסה להריון? ראיתי שהקרישיות עלולה לגרום להפלות, אבל מה עם הקליטה עצמה? אנחנו בלתי-מוסברים, ומומחי הפוריות אף פעם לא שאלו אותי על היסטוריה של קרישיות יתר!

סביון1

New member
יש השערות לגבי הקשר בין קרישיות

יתר ובעיות בהשתרשות. למיטב ידיעתי עוד לא נעשה מחקר מסודר בנושא אבל פרופ' ברנר, ההמטולוג, סיפר לי שהרושם שלו כמנהל יח' קרישה שטיפל בלא מעט נשים עם בעיות פוריות והפלות חוזרות, הוא שיש קשר. דבר אחד גלוי וידוע כבר היום: הטיפולים ההורמונלים מעלים את הקרישיות, והריון בפני עצמו מגביר את הקרישיות. ומי שסובלת מקרישיות יתר, ההורמונים וההריון מגבירים אצלה את הקרישיות לרמות שעוברות את הגבול התקין. לכן, מעבר לשאלת ההשתרשות, חשוב מאד שתספרי לרופא שלך על ההיסטוריה של אמא שלך, כי אם את סובלת מבעיה דומה, אז בלי קשר להשתרשות את צריכה לקבל תרופה לדילול הדם כשאת בטיפול הורמונלי, כדי שלא תסכני את עצמך באיזה קריש דם תוך כדי הטיפול. והלואי שזה יעזור גם להשתרשות!!

סיון01

New member
תודה! איך בודקים קרישיות?

והאם אני אמורה לקבל הפניה מהרופאה "הרגילה" שלי? מענין שלא שאלו אותי!

פּוֹנְג

New member
בדיקת דם יקרה שלא אוהבים לתת אותה

אלא אם כן שכנעת את הרופא שלך... או אחרי 3 הפלות.

סביון1

New member
זאת אכן סידרת בדיקות לא זולה

אבל למרות שאני לא רופא ולא מומחית גדולה, לעניות דעתי, עם ההיסטוריה המשפחתית של סיון, רופא שיסרב לשלוח אותה לבדיקות קרישיות יעשה מעשה חסר אחריות. אני לא הייתי מותרת בשום אופן.

סביון1

New member
לפעמים זה תורשתי ולפעמים לא

כמו שליאורי כתבה, בדמנו מסתובבים הרבה גורמי קרישה. חלק מהבעיות תורשתיות וחלק לא. כשאני עברתי את הברור חקרו אותי רבות לגבי התורשה. אני בהחלט חושבת ששוה לספר את המידע הזה לרופא ולבקש בדיקה.

נועם@בת

New member
זה יכול להיות תורשתי

כלומר קרבת משפחה של חולה יכולה להיות גורם סיכון. בהחלט שווה לבדוק את ענין הקרישיות. נועם

למעלה