מה זה אומר לכם?

מה זה אומר לכם?

ציטוט אתם כולכם שורש המצב שבורא אצל השודד את הרצון או הצורך לגנוב. אתם כולכם בראתם את התודעה המאפשרת אונס. כאשר תראה בתוך עצמך את הסיבה שגרמה לפשע, רק אז תתחיל, סוף סוף, לרפא את המצב שממנו הוא נבע. האכילו את רעביכם, כבדו את ענייכם. העניקו הזדמנויות לאלה בינכם שמזלם לא שפר עליהם. שימו קץ לדיעות הקדומות, שבעטיין המוני אדם מצטופפים זועמים ללא תקווה למחר טוב יותר. הסירו כל טאבו ואיסור תפל שהצבתם על אנרגיה מינית- יתר על כן, עזרו לזולת להבין את פלאיה של האנרגיה המינית ולכוונה לערוץ הראוי. עשו דברים אלה, והתקדמתם בצעד גדול לקראת חיסול השוד והאונס לצמיתות. מה הקטע אומר לכם? אילו רגשות הוא מעלה לכם? אור ואהבה

nettus

New member
קטע מוזר

הוא סוטר את עצמו, אין לו קו אחד מובהק, אני חושבת שזה קטע שהרבה חוכמה אין בוא, כי ממש קל לאשים בחורה שנאנסת רק בגלל שהיא לבשה בגדים מסויימים, ואני, וכנגד אותה מידה אפשר לאשמים מישהו שהוא עשיר או משהו כזה. בן אדם שלא יכול לשלוט ביצרים שלו והולך ואונס הוא בן אדם מגעיל שפל שאני לא יפרט יותר מידי (בררר הקטע הזה מעצבן אותי)

nettus

New member
יש שם באיזה שהוא מקום

קודם כל שמפילים פה את העובדה שיש אונס בעולם הזה על החברה, כאילו החברה אשמה שיש אונס. אמת הקטע הזה די סותר את עצמו, מצד אחד הוא אומר שעל החברה להסיר את כל הטבואים שלה, אבל מצד שני שחושבים על זה עם בחורה לובשת בגדים חסופים והיא נאנסת מאשימים את אותה בחורה אל זה שהיא נאנסה. אולי זה שהיא אשמה באונס שלה לא כתוב במפורש בטקסט אבל הטקסט הזה באיזה שהוא מקום די סוטר את הדרך שבא הדברים נעשים בעולם הזה. דברים שקיימים נראה לי מאז ומעולם, דברים שתבועים בטבע האנושי, כמה שאונס זה דבר נוראי ומזעזע אני לא חושבת(לצערי הרב) שיהיה ניתן לעקור אותו לחלוטין מהחברה האנושית כמו רצח, שהיה קיים עוד מימי קיין והבל. סלח לי שהדברים פה קצת מבולבלים ולא ברורים יש לי עוד הרבה מה להגיד, למדתי ספרות מורחב בתיכון, אבל יש לי בעיה להביעה דברים בכתב

אני ראיתי את זה אחרת..

אין בקטע אשמה אלא אחריות.. אנו כחברה יצרנו את החשיבות של השגת דברים חומרים ואת גישת החוסר.. שגורמת לאנשים לחשוב שאם יהיה להם X אז הם יהיו מאושרים.. וכך נוצרת הסביבה המחשבתית לגניבה ושוד.. החברה בהגבלות שלה על המיניות הפכה את המין מדבר טוב לדבר "רע".. ואנשים חיים בדילמה של "איך דבר כל כך טוב יכול להיות רע?".. וכך דווקא בהדחקה הנדרשת על המיניות שלנו אנו יוצרים תסביכים מיניים שיוצרים את הרקע לאונס.. אנו כחברה אחראים על כך.. וכל אחד מאיתנו כחלק מהחברה אחראי לכך.. הקטע אומר שרק אם נקבל את האחריות האישית שלנו למצב נוכל להביא לשיפור..רק אם כל אחד מאיתנו שיראה מקום לתיקון ילך ויתקן במקום לחכות לאחרים שיעשו זאת.. בקשר למה שכתבת.. " סוטר את הדרך שבא הדברים נעשים בעולם הזה. דברים שקיימים נראה לי מאז ומעולם" אם כולם אומרים משהו זה עדין לא עושה אותו נכון.. האם יכול להיות שיש דרך אחרת ושכולנו או רובנו עדין לא ראינו אותה? אור ואהבה

לנושנוש

New member
מכירה ואהבתי את הקטע...., מכירה ואהבתי את הק

תזכיר לי... קרישנמורטי? כן... זאת רק אני., תזכיר לי... קרישנמורטי? כן... זאת רק אני.

לנושנוש

New member
וואי, איך זה חוזר ככה על עצמו??????

מפחיד. כנראה שאני חוזרת על עצמי.

למעלה