מה זה אומר כתב אישום..

s h a h a r 8

New member
מה זה אומר כתב אישום..

קיבלתי מכתב הביתה בדואר רשום שהוחלט להגיש נגדי כתב אישום ויש לי אפשרות תוך 30 יום לערער על ההחלטה. דבר ראשון מה זה אומר? שאני הולך לבית משפט בטוח? הבנתי שאם מגישים כתב אישום אז יש להם ראיות.. האם רק עדויות מאנשים נקרא ראיות? נגדי ונגד חברי כנראה מוגש כתב אישום של תקיפה בנסיבות מחמירות.. (הדרגה הכי גבוהה אני לא בטוח שזה השם) מה העונש הצפוי אם באמת ירשיעו אותנו.. זה יכול לכלול כלא?

שימוע בטרם כתב אישום

מדובר בהודעה במסגרתה מיידעים אותך על זכותך לשימוע. שימוע הנו הליך במסגרתו ניתנת הזדמנות לנאשם הפוטנציאלי להשמיע את טענותיו כנגד הגשת כתב אישום נגדו. זהו שלב קריטי וחשוב בהליך המשפטי. תוצאה מוצלחת של הליך השימוע יכולה להביא לחסכון בזמן ובטרחה לכל הצדדים. קשה ביותר אם לא בלתי אפשרי להתמודד עם השימוע לבד, ללא סיוע של משפטן או עו"ד. לכן מומלץ ביותר לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי וייצוג.שים לב למגבלת הזמן. עוה"דאמור לעיין בחומר הראיות ולכן חשוב לפנות כמה שיותר מוקדם לעו"ד. לעניין משמעות הגשת כתב האישום: על פי החוק והפסיקה תובע מוסמך להגיש כתב אישום כאשר ישנן ראיות לכאורה בתיק. יחד עם זאת, הגשת כתב אישום לא הרבה: ישנן מקרים רבים, ואולי רבים מדי, בהם מוגשים כתבי אישום לא מוצדקים, כאשר אין להם אחיזה בחומר הראיות. תובע יכול לסבור בטעות שיש מ'ום להגיש כתב אישום. לעניין עדויות מאנשים אחרים: עדויות כאלה הן ראיות לכל דבר ועניין (אלא אם מדובר בעדות מפי השמועה).כמובן שהכל תלוי בנסיבות המיוחדות של המקרה. לעניין העונש הצפוי: העונש איננו צפוי, ודאי לא בהתבסס על נתונים חלקיים ביותר ולא מספקים שמסרת. תיאורטית, יש צפי למאסר. מעשית, תלוי בהרבה נתונים שלא מסרת הקשורים למהות המעשה ומיהות העושה (כמו, עבר פלילי, נזק למתלונן וכיוצ"ב).

s h a h a r 8

New member
תודה רבה על התשובה והמשך שאלות.

בעניין המכתב הבנתי מצוין אבל יש לי שאלה אחת על הראיות והשניה על צפי העונש בעניין הראיות: המקרה שקרה הוא תקיפה של 6 ילדים ופציעה של התובע (כל המעורבים מלבד התובע הכחישו) לא היה שום מצלמה באזור ואני לא חושב שאפשר להוציא טביעות אצבעות על גוף של אדם, בכל מקרה לדעתי הם מסתמכים על כך שהשכנים הגיעו בסוף האירוע והם העדים המרכזיים והיחידים. העדים יכולים להעיד שהיה מקרה של תקיפה אך הם לא יכולים להצביע על מישהו ולומר הוא עשה את זה (ואם יעשו זאת הם ישקרו).. לפי דעתך זה יכול להוריד משמעותית את העונש אם אי אפשר להצביע בבירור על מישהו? וקצת פרטים עליי אני ללא עבר פלילי זה מקרה ראשון קטין עוד לא בן 16 הנזק למתלונן כנראה הוא שטף דם חמור בעין אף שבור וחבלות בגוף חוץ מזה 30 היום מתחילים מרגע קבלת המכתב או מרגע שנשלח המכתב?

תפנה דחוף לעו"ד!

אם יש קושי ראייתי להוכיח את המערובות שלך באירוע, אז זוהי נקודה משמעותית ביותר. במקרה כזה, עוה"ד שלך אמור לנסות לשכנע את התביעה להימנע מהגשת כתב אישום (התוצאה הטובה ביותר מבחינתך). בכל מקרה, קושי ראייתי מהווה נקודת זכות חשובה לטובתך. העובדה שאתה קטין ללא עבר פלילי, גם היא משפרת את מצבך מול התביעה. עליך לפנות לעו"ד בדחיפות. השלושים ימים מתחילים ביום קבלת המכתב. על הסניגור שלך לפנות בדחיפות לתביעה, לבקש את חומר הראיות, ולפעול למימוש זכות השימוע.

למעלה