מה התנאים הדרושים?

MAYMONY

New member
מה התנאים הדרושים?

מה התנאים הדרושים כדי שעיצוב פנים יהוו מקצוע, כלומר בגרות, תנאי אוניברסטיה או מכללות? מי שיש לו מידע נרחב יוכל לעזור לי תודה!

melodynoa

New member
לדעת לעצב../images/Emo82.gif../images/Emo141.gifשאלה מצויינת!

אין שום צורך בתעודה. אם אתה יודע לעצב, אתה יכול לעצב, ליצור לעצמך תיק עבודות, איתו אתה יכול ללכת למשרד מעצבים. אתה יכול לפרסם את עצמך, לדוגמא באתר אינטרנט, שם להציג את העבודות שלך (עיצובים שעשית), ואם מישהו יאהב את זה, הוא ישכור אותך. גם כשאתה לומד במסגרת מסודרת, אתה לא הופך חמעצב פנים ברגע שאתה עובד איזשהו מבחן, כמו ברפואה. כולנו מעצבי פנים, כשאנחנו מחליטים איפה יהיו הרהיטים והתמונות בחדר שלנו, ובגיל 12, איזה פוסטר אנחנו מדביקים על הארון. אך בזמן הלימודים אתה מעשיר את הידע שלך לגבי טכניקות עיצוב, כגון יצירת אווירה בחלל (כמו תורת הצבע, התאורה), פתרונות אדריכליים (כמו פתרונות אחסון, מרחב או אקלים), ואז היכולות שלך בתור מעצב פנים הולכות וגדלות. אני מאמינה שיש כאלה שמאוד מוכשרים ויצליחו גם ללא לימודים בכלל, ושיש נטולי כשרון, שבעזרת הבנה של תורת העיצוב, יוכלו להגיע לתוצאות לא רעות. בהצלחה!

IReI

New member
לדעתי דווקא כן צריך ללמוד

אמנם מה שאומרת נועה יכול להיות נכון, אבל באירופה למשל יש הבדל בין Decorator ל- Interior designer כשמיקום רהיטים, בחירת צבעים וקישוט אפשר לעשות בלי ללמוד (כמובן שצריך כשרון) לעומת זאת מעצב פנים צריך תעודה מוכרת בשביל לעשות שינויים בשלד המבנה (הזזת ושבירת קירות או בנית קירות חדשים) כמו כן יש דברים שצריך ללמוד כמו טכנולוגית חומרים (כדי לתכנן רהיטים), חוקי בטיחות (ברגע שמדובר במקומות ציבוריים ו\או מסעדות, בתי קולנוע וכו') כמובן שעם תיק עבודות מפואר יקבלו אותך לכל משרד עיצוב לעומת זאת ברגע שתרצה להיות עצמאי כדי לעשות שינויים כאלו צריך אישורים של משרד מסוים (לא יודע איך קוראים לו בארץ) ויש עוד הרבה דברים אחרים שללא תעודה אי אפשר לעשות באופן חוקי. אבל זו רק דעתי האישית.. נ.ב. נועה! כל הכבוד על מה שאת עושה כאן בפורום לדעתי את צריכה להיות עוזרת מנהל!

melodynoa

New member
אני מסכימה איתך, לא חשבתי על זה

מהכיוון הזה. אבל אגב, גם מי שיש לו תעודה (לימודי תעודה) באדריכלות ועיצוב פנים, אין לו ברירה אלא לבקש אישורים ממהנדס. הרבה מהדברים שהזכרת, שהוא צריך ללמוד, הוא יכול ללמוד עצמאית, דרך ספרים, או מאינטרנט, לדעתי אין צורך בהשכלה פורמלית כדי לדעת חוקים או טכנולוגיית חומרים. הכוונה היא, שכל עוד הוא יודע את זה, זה בסדר, שאין דבר כזה "רישיון לעבודה בעיצוב פנים", כמו שצריך בעבודה סוציאלית, חינוך או רפואה. למרות שכאמור, יש את הצורך באישורי בנייה ופירוק, אבל על זה ניתן לגשר. ו-
, חשבתי שאני כבר כזו... ו לא רציתי לפתוח הודעה חדשה, את אני מצרפת לכם את תמונותי מהטיול ת"א, לצערי נגמרו לי הבטריות למצלמה מהר מאוד (ככה זה מצלמות דיגיטליות) וזה מה שהצלחתי לצלם - מדרחוב נחלת בנימין.

melodynoa

New member
מה זה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo12.gifאין לי מושג../images/Emo5.gif

הבובות היו באחת הסמטאות... נכון מוזר? למישהו יש מושג מה זה אמור להביע? הבובה הימנית קשורה למעלה...
creepy

melodynoa

New member
אגב, יש שם חנות לפרוות סינתטיות

מקסימות לאוהבי הז'אנר! בכל הצבעים, כולל ורוד לוהט וסגול... ממש גלילים שלמים. ובחנות בדים אחרת (אם נכנסים מרמב"ם ופונים שמאלה, זה בצד שמאל, קרוב לפניה) ראיתי בדים אוריינטליים - הודיים או צועניים או משהו כזה. למי שמחפש.

IReI

New member
תיאורטית

לפי מה שאת אומרת - "הרבה מהדברים שהזכרת, שהוא צריך ללמוד, הוא יכול ללמוד עצמאית, דרך ספרים", אז גם ארכיטקטורה אפשר ללמוד לבד מספרים, לתכנן בנין "ולבקש" חתימה מארכיטקט כשמגישים את התוכניות אבל אני לא מאמין שארכיטקט\מהנדס יתנו את האישור שלהם על עבודה של מישהו אחר ללא תמורה כלשהיא. בקשר ל- "גם מי שיש לו תעודה (לימודי תעודה) באדריכלות ועיצוב פנים, אין לו ברירה אלא לבקש אישורים ממהנדס" אני ממש לא יודע איך זה עובד בארץ היות ולמדתי ועבדתי רק בח"ול בנתיים וכאן לא צריך חתימה של מהנדס בשביל שינויים פנימיים, צעודה של מעצב פנים מספיקה. בנוסף לזה גם מה שאמרת על להתקבל לעבודה במשרד עיצוב אז כאן צריך לצרף לקורות החיים תעודות ממוסד מוכר כדי שבכלל יתיחסו אליך (אבל זה גם יכול להיות עקב היותי תושב זר). לא חסרים עוד הרבה דברים קטנים שאני לא אומר שהם בלתי אפשריים ללא לימודים אבל הדרך הרבה יותר ארוכה עד שמגיעים לביצוע הדברים כמובן שצריך להיות מאוד כשרוני ולדעת את הדרכים ללמוד לבד ללא הכוונה של איש מקצוע ולדעתי מה שפרופסור במוסד כלשהוא (במקרה שלנו ארכיטקט או מעצב) יכול ללמד אותך בשבוע - לבד יקח שבועיים במקרה הטוב. אני מקבל את דעתך ואני גם מאמין שאפשר ללמוד לבד השאלה אם המחיר שווה?

melodynoa

New member
לשאלתך האם המחיר שווה:

18,000 ש"ח לפחות (לימודי תעודה באורט) לא הולכים ברגל, שלא לדבר על תעודה והנדסאי, ולימודי תואר במקומות יותר יוקרתיים. אולי יש לו את זה והוא רוצה להתחיל לעבוד מיד. אולי הוא רוצה להיות חפיפניק? זו בחירה שלו. האם המחיר שווה - לשיקוליו בלבד.

IReI

New member
אבל הוא שאל

"מה התנאים הדרושים כדי שעיצוב פנים יהוו מקצוע" השאלה היא מהי ההגדרה למקצוע? אפשר להגדיר מקצוע בתור פעילות שמישהו מתעסק בה כדי להתפרנס אבל לדעתי זה לא מקצוע אלא עיסוק. אני חושב שמקצוע הוא משהו שמוגדר ע"י הרשויות ובלי לימודים מסודרים לפי מה שידוע לי אי אפשר להרשם באיגוד מעצבי הפנים או איגוד הארכיטקטים לכן אני מפריד בין "מקצוע" ל- "עיסוק".

למעלה