בסדר, אבל גם אם אכן יש
"גלגול נשמות" מה שאני טוען זה, שהדבר לא נוגע ללמואל ולצחי.
אם אתה אומר שבכלל הנשמה זהה זה עוד יותר מדגיש את מה שכתבתי
הרי גם כל החומר ביקום מורכב מאותם אטומים רק בהרכב שונה, אז מה זה אומר, שאני יכול לאכול מתכת?
הרי רק ההרכב שלה שונה מאוכל בריא..
פשוט זה לא רלוונטי שה"נשמה" שלי היתה פעם מישהו אחר, זה כמו שהגוף שלי פעם היה זרע, הוא נוצר לזמן מוגבל ואח"כ יהפוך לזבל אורגני, וכמו כן התודעה שלי בתור למואל, זה משהו שקיים זמנית ואח"כ זהו.
אה, זה שהמעשים של למואל ממשיכים להשפיע בעולם בין אם בצורה של קארמה למישהו שיוולד אי שם ובין אם בהשפעתו על אחרים, זה כמו אפקט הפרפר, או כמו שהסברתי על הצאצאים, נכון שהם קשורים אלי, אף אחד לא מכחיש שיש קשר בינך לבין הילדים שלך, אבל בתכלס' בסופו של דבר זה לא באמת מנציח אותך וגם אין שום הכרח שתהיו קשורים אחד לשני, יכול להיות שתשנאו אחד את השני ותהיו שונים לחלוטין חוץ מה DNA
כך שאני לא אומר שאין גלגול, אלא שזה משהו לא רלוונטי בשבילי.
במובן שמתכוונים לגלגולים זה: אם לא תיקנת עכשיו אז בגלגול הבא תתקן, או למה מישהו נולד נכה, או עני באפריקה, זה בגלל שבגלגול הקודם הוא... וכמו כן מישהו שנולד למקום טוב ומגיע להארה זה בגלל שבגלגול הקודם הוא...
אז זהו שלא: ב"גלגול הקודם" היה מישהו אחר, בדיוק כמו שאבא יעשה המון כסף וזה יעבור לילדים שלו, יש בכך צדק/תיקון? לא, וכן להיפך.
אם אני לא מתקן כל מיני הרגלים רעים אז אני סובל מהם ואולי גם אחרים, אבל אחרי שאמות מן העולם הזה, ויסתיים הלימבו (מצב ביניים) שאולי גם שם אחווה את ההשלכות של מעשי, אז אח"כ אגיע להתאחד עם האינסוף בין אם במצב של חוסר מודעות או בין אם מצב של מודעות מוחלטת.
אם אח"כ עקב מעשיו של למואל יוולד מישהו עם הרגלים שקשה לו לשנות אותם, כמו אם ללמואל יהיו ילדים שילמדו ממנו הרגלים כלשהם, זה כבר סיפור אחר לגמרי, מבין?
נניח שיש גלגול ושאחרי שלמואל מת סופית, נולד מישהו בשם ג'ון שקשור "רוחנית" איכשהו ללמואל, ג'ון נניח מצליח לתקן את ההרגלים שנולד איתם
אח"כ ג'ון מת, ואחרי זמן מה גם מתאחד עם האינסוף, וזה לא משנה אם אח"כ נולד עוד מישהו וזה ממשיך או שג'ון הצליח לא להשאיר שום חובות קארמאטיים לדורות הבאים, ג'ון זה מישהו אחר ולמואל זה מישהו אחר, כמו שאתה והילדים שלך זה משהו אחר לגמרי, גם אם נראה לך ש"הם דומים לי" וכל מיני, בסדר יש עוד הרבה אנשים דומים לך, ואולי יש עוד אנשים שיהנו מהירושה שלך.. ואולי יש מישהו זהה לך לחלוטין שגם קוראים לו צחי, אבל הוא לא אתה
לכן זה לא שאני מנסה להגיע לתיקון ועוד כמה גלגולים אגיע לתיקון, כי איך שלא תסתכל על זה, מי ש"יגיע לתיקון/הארה" זה מישהו אחר לגמרי, אני רק יכול לנסות עכשיו לא להיצמד לאשלייה כדי כמה שפחות לסבול, ולא לפחד מהמוות והמעבר לאינסוף אלא להיפך.
דוגמא מצוינת זה עם איכות הסביבה, אנחנו והדורות הקודמים הרסנו את הסביבה - קארמה שלילית עכשיו מתחילים לשלם על זה ואולי עוד עשרים שנה התשלום יהיה אדיר, או שימציאו שיטה שתתקן את כל הבעיות הסביבתיות בקלות, אז מה?
אלו שהרסו אם לא יהיו בחיים, זה לא אכפת להם והם לא ישלמו את המחיר
ויש פילוסוף כלשהו שפעם שאלו אותו לגבי הקבורה שלו, הוא אמר שהוא רוצה שיזרקו את הגופה שלו בשדה מעבר לשערי העיר, שאלו אותו, אתה לא מפחד שהחיות יאכלו את הגוף שלך?
אז תנו לי חרב!
אבל מה תעשה עם החרב הרי תהיה מת?
יופי, אז אני לא אהיה שם, לא אכפת לי שהחיות יאכלו את הגוף, בכל מקרה הוא יחזור לטבע כך או אחרת