מה התיחסות החוק לגבי מתן עצות או

משה999

New member
מה התיחסות החוק לגבי מתן עצות או

ייעוץ במכשירים פיננסים של שוק ההון בפורומים השונים ברשת?! כמו"כ על מי האחריות מוטלת האם על נותן הייעוץ בלבד או גם על בעל האתר.

אני מקווה שרוב האתרים מספיק רציניים

כדי לא לתת יעוץ כזה בפורומים ולהבהיר שהדיון בפורומים אינו בבחינת יעוץ. כעיקרון, סוגיית האחריות למתן יעוץ רשלני היא סוגיה מורכבת מאד, בתחום דיני הנזיקין. הפסיקה האנגלית הישנה (פס"ד מנחה HEDLEY BYRNE) קובעת שאדם הנותן חוות דעת איננו נושא באחריות לנזקי מקבל היעוץ, אלא אם כן היעוץ ניתן "במהלך הרגיל של העסקים ובתמורה". כלומר, חוות דעת שניתנה בחינם, ולא במסגרת מהלכם הרגיל של העסקים אינה מצמיחה אחריות בנזיקין. אני לא מכיר פסיקה בנושא אך לדעתי האישית, אם תוגש תביעה נגד אדם שאינו מורשה לתת יעוץ והוא נותן יעוץ, יתכן והוא יימצא חייב גם אם נתן חוות דעתו בחינם. המעבר לזירת האינטרנט בהחלט יוצר סיטואציה חדשה, שכן יתכן ונותן העיצה אמנם לא קיבל תשלום ממבקש העיצה, אך קיבל ממישהו אחר. (מבעל אתר, ממפרסמי בנרים?) אם יש אתר שניתן בו יעוץ, בתשלום וזה עיסקו, והעיצות רשלניות, עשויה להיות חבות. בדרך כלל במקרה כזה, האחראי יהיה נותן חוות הדעת, ובהעדר הסכם הקובע שהאתר אינו אחראי, גם האתר עשוי להיות אחראי.

משה999

New member
ישנם אתרים עם פורומים או מקום להבעת

תגובות, ששם אנשים מסויימים נותנים יעוץ בני"ע כאשר אין להם הכשרה כיועץ( שזה יותר חמור) בעלי האתר מסירים את אחריותם לגבי הנכתב בפורומים, השאלה היא מה אני עושה אם נכוותי ע"י נותן עצות כזה.

talkback

דווקא לגבי תגובות כאלה, כאשר ברור שתפקיד הממשק לאפשר כל אדם להביע דעה, נראה לי שאין לך עילת תביעה. אם מי מהמגיבים האלה הריצו מניות, זה כבר משהו אחר. זה מצדיק תלונה לרשויות וחקירה ולאחר קבלת הממצאים אפשר יהיה לשקול גם תביעה אזרחית.

משה999

New member
הכל טוב ונכון, אבל החוק אוסר במפורש

לתת ייעוץ בני"ע למי שאינו מוכשר כיועץ.

אי אפשר לרקוד על שתי חתונות

משה היקר, בהמשך להתייחסותו של עו"ד דורון זיסו לשאלתך, הרשה לי להוסיף נקודה נוספת: עם כל הכבוד, כניסה לפורום נועדה ללבן דעות של אנשים שונים, ולאפשר לקהל הגולשים לגבש כיוון מחשבה, אך ברור שהיא לא יכולה להוות תחליף לייעוץ מקצועי אמיתי, שמטבעו גם מתבסס על כל הנתונים שקיבל מידיך איש המקצוע ולא רק על הנתונים הכללים שהועלו בפורום. (וכל אתר המכבד את עצמו מציין זאת בפורום) אתה לא יכול גם להנות מ"ייעוץ מקצועי חינם אין כסף" ובטח ובטח בפורום הפתוח לכל, וגם להגיד שהסתמכת על התשובות בפורום (לאחר שבאתר בו מצוי הפורום הוזהרת לא להסתמך על הנאמר בפורום ואם תעשה שימוש - זה על אחריותך בלבד) ושנגרם לך נזק אותו אתה מבקש לתבוע מ"המייעץ". חג חנוכה שמח, גיל איכבום, עו"ד

אני אסביר לך יותר את השאלה

עם קצת רקע ואז אני חושבת שתוכל להבהיר לי יותר את התשובה. בפורומי שוק ההון -כמו שאולי אתה יודע-יש תחום מיוחד שנקרא שוק המעוף-אופציות מעוף. אופציות פוט----מרוויחים בהם ככל שהשוק יורד. אופציות קול----מרוויחים בהם ככל שהשוק עולה. ישנה תופעה בפורומים שמידי פעם בא לפורום בעל אינטרסים, אם זה נציג של ברוקרים, אם זה אדם שרוצה לגרום לאחרים הפסדים, אם זה עוד ועוד סיבות לא חיוביות ומתחיל מה שנקרא בעדינות, "להשחיל" ל"הריץ פוזיציה שמתאימה לאינטרסים שלו". שיטת העבודה חוזרת על עצמה המון-מתחילים עם הרבה הודעות, לרוב ארוכות מלאות במלל, עם יצירת רושם שהוא איש בעל קשרים בשוק ההון, יש לו מידע אישי משיחות עם השחקנים הגדולים, יש לו נוסחא מנצחת, יש לו מודל מנצח, יש לו אחוזי הצלחה גבוהים וכל יום יומיים שבוע וכו´ הוא יתן סקירות לאן השוק מחר ינוע, וכולם יחד איתו ירוויחו ויהיו עשירים על הגל. לצערי המשפט "פריארים לא מתים רק מתחלפים", משפט שמאוד מיושם בשוק הזה. כל מיני צעירים לפעמים בקושי גמרו צבא או מבוגרים יותר שחושבים שבבורסה מחלקים זהב (כמוני לשעבר פתיה נאיבית), נכנסים עם חסכונות חייהם, קיצבאות, כסף של אוכל רכוש רק מחפשים עיצות בפורומים והנה הופ הפורום הזה מכיל בתוכו גורו שיהפוך אותי למליונרית. והנה הגורו עושה סקירות חברה מפרגנים לו האתר מתיר לו אז כנראה הכל נפלא ואני אהיה עשיר. ואז הגורו-גם מתנהג כמו פסיכולוג עם ניסיון, בהתחלה זורק כמה סקירות אמינות יוצר רושם טוב,ואז כשהעדר אחריו בעיניים עצומות, וכבר לא מבקר את הנתונים שהוא מספר כמו קניתי 100 אופציות ב-1000 שקל, אני מציע לכם גם (שזה בעצם 100,000 שקל לך תאמין לו אבל מאמינים), הפתיים אומרים אה אם הוא קנה בטח זה מצויין אני אחריו--עד שבאה המכה ----ופתאום השוק לא בכיוון הסקירה שלו---והוא פולט בטעות בהמשך בהודעות התרברבות שהוא בכלל קנה את הכיוון הנגדי, או שהוא בכלל מכר שעה אחרי אבל לא חייב לעדכן כל מה שעשה, ולא אכפת לו שאחרים נשארו עם הפוזיציה ונמחקו היו צריכים לחשוב לבד ולהגיב לשוק---בקיצור מחק אנשים תמימים בכסף של חייהם. ואז יש לכאורה אחריות על האתר--למה הוא נתן לכותב הזה ליצור רושם כזה בעשרות הודעות ביום ונתן לכולם לפרגן לו וכו´..ובעצם במכה אחת הוא מחק אנשים. שכבר כל כך האמנו בגורו ולקחו אשראים ומישכנו את הדירה ונשארנו עם נושים שרודפים אחרינו. הסיפור דמיוני? לא הוא חיי היום יום----לא הזכרתי בכוונה את המקרה ששמעתי פעם על התאבדויות אחרי כזאת מחיקה בגלל גורו כזה. אני אישית לפני שנים, נכוויתי בעברי מגורו כזה-הייתי בתחילת דרכי נאיבית, שיניתי כל מה שהחזקתי בגלל גורו בפורום הייתי חסרת ביטחון, ....היום אני רק "מריחה" אותם איך שמתחילה הודעה שתיים, אני שמה עליהם מעקב ובנפילה הראשונה שלהם בשקרים אני מתחילה להגיב בפורום עם אזהרות לנאיבים-וכמובן תוך הפניה לקישורים שמראים על סתירות וחוסר אמינות שלו, מאותו רגע אני נכנסת לרשימה השחורה של הגורו-כי צריך לעשות ממני פסיכית , להרוס את שמי כדי שלא יתיחסו לאזהרות שלי, אבל לרוב מצטרפים אלי ברמה זו או אחרת לפחות עוד אחד שתיים שיש להם מחלה קשה עם רמאים ושקרנים, ואולי גם נשרפו הם או אנשים יקרים להם מגורו דומה בעבר, וביחוד קשה להם עם אלה מפילים אנשים ששמים את כספם האחרון ואוכל של ילדים באופציות המכוערות האלה.......והקרב ממשיך עד לאיומיים משפטיים...בעלי האתר מרגישים מכוסים כי הם מבחינתם באמת שמו הבהרה בכניסה שהם לא אחראים לנאמר בפורום ואין להסתמך וכו´ וכו´ הבהרה משפטית ארוכה ורצינית. האם היא באמת תעזור להם בתביעה אם הם יתבעו עם הגורו על ידי אדם שנמחק עם הרבה כסף----והחוסר אמינות שלו היה בולט לעיין והותרע על כך בפורום והם המשיכו להתיר לו לכתוב בגלל שהסתמכו על ההבהרה ומנגד לא רצו לעבור על חופש הביטוי? האם הגורו יכול לטעון, אם הייתי לא אמין ולא בסדר והשחלתי והולכתי שולל אז גם האתר צריך לשאת בנזק איתי כי הוא ידע ושתק ? שאלה נוספת: אם האתר החליט בשלב מסויים,אחרי שנכשלו כל ניסיונות הרוח טובה להזהיר את הגורו שלא יתן יעוץ, ויכבד את רוח וכללי הפורום, לנקוט צעד ולחסום גורו כזה האם הגורו יכול לאיים על האתר בתביעה משפטית כי מנעו ממנו להתבטא בפורום? ערב טוב רחל-נשמה

בסדר, אני אמרתי מניות

אבל זה נכון גם לגבי כל נ"ע. הרצה וכל מיני פעולות של השפעה לא הוגנת על המסחר אסורה. אם יש לכם חשש שהיה דבר כזה, תפנו לרשויות, אם זה הנהלת הבורסה ואם זה משטרה וכל גוף פיקוח. יש להניח שלא תוכלו לבד לחקור ולגלות מי עשה מה ולמה. אני לא בטוח שכל הבעת דעה אפילו ארוכה ומלומדת כביכול, בפורום ציבורי יכולה להחשב כיעוץ.

למעלה