מה השאלה?!

eviv

New member
אוי באמת

כן אסור להזיז פלסטינים מאיזור מסויים לאיזור אחר. אבל להחזיר אזרחים ישראליים שמדינה העבירה בניגוד לחוק הבינלאומי לתוך השטחים חזרה למדינת ישראל זה לא טרנספר...

E טי

New member
אתה מגדיר פינוי התנחלויות ערביות

כטרנספר? מאותה סיבה גם פינוי התנחלויות יהודיות הוא טרנספר...

lior05

New member
שש

מעבר לעובדה שההתנחלויות לא חוקיות אבל אני מניח שזה לא מעניין אותך, אני חושב שבמצב שלנו פינוי של יישובים יהודיים הוא לא טרנספר משום שאם יהיה פינוי הוא יהיה לתוך שטח מדינת ישראל כאשר המדינה תיתן למתנחלים פיצויים והטבות וכמובן תשאיר את אזרחותם הישראלית. בעוד שטרנספר לצד הערבי יהיה פינוי למדינה בה אתה לא יודע מה יהיה גורלם של הפלשתינים. אתה מטרנספר אנשים משוללי זכויות אל מקום אחר שסבירות גבוהה שגם בו לא יהיה להם אזרחות. מעבר לזה הם לא יקבלו שום דבר ממדינת ישראל.

E טי

New member
???

90% מההתנחלויות הקימה הממשלה, זה כמובן עושה אותם מאוד לא חוקיות... אבל זה לא ממש משנה, כי הרי גם ההתנחלויות הערביות הם לא חוקיות... ופינוי של הערבים הוא לתוך שטח מדינתם (ירדן) מכאן והלאה מדינת ישראל לא אחראית לגורלם...

אנגרן

New member
מה זה קשור?

טרנספר=העברה כפויה של אוכלוסיה מסיבות פוליטיות או אתניות. כלל לא משנה אם משאירים את אזרחותם או לא, משום שהכוונה הזדונית לפנות אלפי אנשים מסיבות פוליטיות/אתניות אסורה ע"פ אמנת ז'נווה. ולא, ההתנחלויות לא אסורות באמנת ז'נווה.

מסרב

New member
להתחיל לבכות עכשיו?

אני שמח שיש יהודים שדואגים לגורל הערבים (להזכירכם יש להם 22 מדינות), ולמה ההתנחלויות לא חוקיות? הן הוקמו באישור ממשלת ישראל, גורלן הוא בדיוק כמו גורל שאר המדינה ה"נכבשה". ואם היינו מבטיחים את גורלם של הערבים לאחר טרנספר, מוצאים להם מקום יישוב ומפצים אותם כספית, האם אז היית תומך בטרנספר?

למעלה