מה הרגשתם ביחס לפטירת הרב עובדיה יוסף לאור

ספר יקר

New member
מה הרגשתם ביחס לפטירת הרב עובדיה יוסף לאור

התבטאויותיו ההומופוביות?

avitano

New member
לא הייתי מאוהדיו או תומכיו, ואני חושב

שצריך להפריד בין פוליטיקה לדת
במיוחד במעמדו

אבל כן עצוב לי, המוות שלו העציב אותי כמו כל מוות של אדם
המשפחה שלו, הכאב שאנשים רבים חשים...

להגיד לך שחשתי אופטימיות ותקווה לעתיד יותר טוב?
לא רואה את זה כרגע
ההתבטאויות שלו פגעו בי ובאוכולוסיה רבה בישראל ובכלל
ואף הרחיקו הרבה אנשים מהדת
אך צריך לדעת לשים את זה בצד כרגע, אנחנו לא שופטים

:]

רiאיש

New member
ההומופוביות שלו לא הפריעה לי

הוא לא התעסק בהומוסקסואליים בצורה אובססיבית כמו רבנים אחרים. חוץ מ"רשעים מתועבים" לא זכורה לי עוד אמרה שלו בנושא.

אני הרבה יותר הזדעזעתי למשל מאמרותיו של הרב פרומן ז"ל על הומואים דווקא מכיוון שהוא הגיע מתחום של זכויות אדם וקבלת השונה, ועל כך שכמעט אף מספיד לא טרח לציין את האמרה המטרידה הזאת (לדעתי רק יאיר שלג באחד מהעיתונים).

הרב עובדיה זצ"ל היה בראש ובראשונה פוסק בעל שיעור קומה אדיר, ומותו הוא אובדן אדיר לעולם התורה - אז הצטערתי את צערה של תורה, הצטערתי על דמות ציבורית שהלכה לעולמה ועל אדם שנפטר.

גייניש

New member
תחושות דומות

למה שהרגשתי ביחס לפטירתו המעציבה של מאיר אריאל הגאון, לאור התבטאויותיו ההומופוביות. או למותו המצער של חיים חפר, על אף היותו שמאלני קיצוני והתבטאויותיו המבישות כנגד המזרחיים.

יש עוד דברים בעולם מלבד הסוגיה הלהט"בית, על אף שהיא בהחלט חשובה לי מאוד. ואנשים שהם משכמם ומעלה, אנשים גדולים ששינו את העולם שלי או השפיעו עמוקות ולטובה על החברה בה אני חי, זוכים ליחס חיובי ממני (ולעצב בעת מותם) גם אם בסוגיה הזו או בסוגיות ספציפיות אחרות אנחנו חלוקים מאוד.
יצויין כי ספציפית מות הרב עובדיה פחות העציב אותי, שכן זקנתו בהחלט ביישה את בחרותו, ומאדם גדול שעשה המון טוב מתוך אהבה עמוקה לעם ישראל, הוא הפך לדמות נלעגת ומנותקת שנשלטת בידי עסקנים פוליטיים קטנים.

גנימדס

New member
קודם כל הוא בן אדם.

אני יודע שהרבה רואים אותו כרב ואיש דת.
בעיני הוא קודם כל בן אדם.

כשאדם גוסס או מת זה מאורע עצוב. הוא אב, סב וסבא-רבא . ולמשפחתו הוא יחסר.

לגבי מעשיו ....
עכשיו אני שומע איך שופכים אור חיובי על מעשיו, כאילו הכל נמחק. ואני מבין שרוצים להספיד את המת. ושזה הדבר הנכון לעשות.
מאידך- אינני מרגיש עצב או שמחה כלשהם.
אדם שאינני מכיר נפטר.

עם זאת....

הרב עובדיה יוסף ראה את המצב של החרדים האשכנזים לעומת החרדים הספרדים. הוא הבין שיש כאן כח פוליטי עצום, ושהוא יכול לשנות את חוקי המשחק . ותחת הכותרת "להחזיר עטרה ליושנה" הוא סחף אחריו רבים לתנועת ש"ס. וכל ספרדי או יוצא עדות המזרח שהרגיש חיבור לדת התחבר אליו- וכאלה יש רבים.
אפשר היה לעשות משהו עם הכח הפוליטי הזה., אך הדרך של הרב עובדיה היתה לשכפל את מנגנונים של החרדים האשכנזים.
לעודד גברים להיות בחורי ישיבות נצחיים ולא לצאת לעבוד. במקום לעודד יציאה ממעגל העוני.

אני חושב שמשהו כאן התפספס. שמה שהיה מתאים לאשכנזים לא היה חיב להיות אצל הספרדים. שההתחרדות ההמונית של שנות התשעים לא היתה נכונה .
אני חושב שהבעיה שלי היא עם דרכו. יותר מאשר ההומפוביה שדאג לשמר.

פריזמה לא נכונה בעיניי

נעצבתי מאוד לשמוע שהרב עובדיה נפטר ביום שני. אנחנו הולכים לפי פסיקותיו, וספריו מעטרים את מדפי החדר שלי. יחד עם זאת אני לא רואה איתו עין בעין בנושא דת ומדינה, צבא והשקפת חיים. זה לא מעמעם מגודל מעמדו או מחשיבותו. כי הרב עובדיה היה מענקי ההלכה הספרדים של דורנו, מתיר העגונות של מלחמת יום כיפור, זוקף ראשם של יהודי אתיופיה והאחראי להעלאתם, רבה של יהדות מצרים וארץ ישראל ומרומם קרנם של יהודי ארצות האסלאם וגאוותם. מה שלא הצליחו לעשות תנועת הפנתרים בשנות השבעים עשה הרב עובדיה בשנות השמונים עם ש"ס. אז למרות שאני חלוק על הדרך החרדית, אני חושב שהוא גרם לכך שבחברה הדתית והכללית - יוצאי עדות המזרח הפכו להיות גורם משפיע. בכך כשלה נחרצות הציונות הדתית לדורותיה - והרב עובדיה היה בדיוק התיקון לכך. מכאן אפוא שמעלותיו היו רבות ויש הרבה על מה להתאבל על אובדנו של האיש.

יחד עם זאת ניתן להבין את התרעומת של אנשים שנפגעו מאמירותיו השנויות במחלוקת, שכן שום אדם אינו מושלם. החריד אותי שהדברים נאמרו ביום הפטירה עצמו, בשעה כזאת שמידת הדין שולטת בעולם, מוטב אם קטרוגים מסוג זה לא היה מתפרסמים בעת כזאת. לא מדברים סרה במתים, בוודאי אלו שעוד טרם נקברו או אך נטמנו.

הרב עובדיה התבטא נגד מצעד הגאווה, ועל אלו שמנפנפים בנטייתם כדי לנגח ולהתריס כנגד הממסד הדתי לדוגמה. התקשורת די סרסה את דמותו של הרב, שדווקא היה ידוע בלבו הרך, בגישתו המקלה והאנושית ובידו השלוחה. לעניות דעתי, בכל הנוגע להומואים- לו היה אדם נכנס אליו לשיחה פרטית בארבע עיניים- הרב לא היה מכזיבו כלל ועיקר.

זה כמובן לא סותר אמירות פסולות אחרות של הרב, אבל כאמור אף אחד לא מושלם. ולא חייבים להסכים על הכל כדי להעריך מישהו

מזדהה עם התגובות הנ"ל. עלמא דשיקרא!

תחושת בילבול ויאוש לנוכח גלי ההערצה והמנחמים ...

למעלה