מה הקטע...

תחיה

New member
מה הקטע...

של כל חסידי ברסלב לרקוד באמצע הרחוב? תמיד אני מתהלכת לי ברחוב פתאום הם עומדים ברמזור יוצאים מהאוטו ומתחילים לרקוד. זה נורא נחמד ויפה, אבל מה הקטע? ולמה תמיד אומרים שהם מסוממים?

פראזניק

New member
ריקודים ברחובות...

חסידות ברסלב שמה דגש רב על ענין השמחה, "מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד!" אמר רבי נחמן. אבל, הקבצוה הרוקדת ברחובות, היא קבצה קטנה מאד ושולית מאד בברסלב, ואם כי לא נבא לפסול את דרכם, או שום דרך אחרת, אבל לא כת זו היא המייצגת את ברסלב, לא מספרית ולא מהותית. כל אדם בוחר את דרכו, ענין השמחה הוא ענין עצום ונשגב, אבל הוא רק חלק אחד מדרכה של חסידות ברסלב, ועל דרך מימושה של השמחה, מסכימים רוב חסידי ברסלב כי לא בריקודים ברחובות בעצם היום היא תושג. ושוב, זכותם גדולה, לשמח לבבות אנשים - לא דבר קטן הוא כלל וכלל.

JFK3

New member
הפצה כמטרה ראשית

שלום לך רק רציתי להוסיף על התגובה של פראזניק שאותה קבוצה רואה בראש מעייניה את ענין הפצת ספרי הצדיק והשמחה היא אמצעי להשגת המטרה. העובדה כי באלפי בתים ברחבי הארץ נמצאים ספרי רבנו נזקפת לא מעט לזכותם ועל כך אין עוררין. JFK

פראזניק

New member
אכן כך...

זכויות רבות נזקפות לזכותם, גם בלא ההפצה האדירה שאין שניה לה שהם עושים. אלא, שכמו שכתבתי, זוהי קבוצה שולית בברסלב ורוב חסידי ברסלב אינם רואים בדרך זו את דרכם.

שמעלקע

New member
לפראזניק

אתה מדגיש שרוב חסידי ברסלב לא רואים בזה את דרכם, אתה הרוב מר פראזניק בגלל שלך זה לא מתאים אז זה נקרא רוב אם כל הכבוד והערכה אליך אני מציע שתוריד פרופיל!

פראזניק

New member
שמעלקע יקר:))

אני לא הרוב, ממש לא:)) אבל, פוק חזי מאי עמא דבר, צא נא לרחובות, שאל נא את חסידי ברסלב העומדים על משמרתם, היושבים בבית ה´ בלילות, בתיקון חצות או בהתבודדות, בריקוד שאחר התפילה כפי שנהגו אנ"ש מדור דור. שאל נא את מעבירי המורשת, את האוחזים בלפיד להעבירו לדורות הבאים. שאל לזקניך ויאמרו לך, מהי דרך ברסלב. ושוב, לא באנו לפסול כאן את דרכם, אלא לומר שלא רק זה ברסלב, שכן דרך ברסלב עמוקה הרבה יותר ותכנה עצום ורב מאשר ריקודים.

grinberg

New member
הם הולכים בעקבות ר´ ישראל בער אודסר

ומשמחים את הרחוב בתמימות ובפשיטות, היום הרחוב שלנו כל כך גרוע בעצבות ובמרה שחורות, והם מנסים קצת להוציא אותנו מעצבות לשמוח ביהדות שלנו. אדם הולך ברחוב ושקוע במחשבות של דיכאון ויאוש והנה לפתע פוגש את אנשי ה נ נח, נעמד האיש ורואה את שמחתם או שמשתתף עמהם, ונהפך להיות איש אחר, מלא שמחה ותקווה... בסך הכל יש להם מקור בברסלב שרבי נחמן התבטא שצריכים לרקוד ברחובות ולצחוק על כל העולם וכד´, ועובדי השי"ת הוותיקים בברסלב קיימו את זה כפשוטו על-ידי ריקודים ממושכים מתוך שמחה של מילי דשטותא ועבודת ה´.

רוחלע19

New member
הם עושים לי טוב על הנשמה!

למרות שאינם מייצגים את חסידות ברסלב ועוד דבר. לפי הכלל "אין לדיין אלא מה שעיניו רואות" נראה עליהם שהם עושים את זה מכל הלב. הפרט שכתבת "שאומרים שהם מסוממים" זה היה מיותר. לא אני בדקתי אותם וגם לא את

אולי הם לא מסוממים, אבל יש כאלה

שממש נראים נרוקמנים!!! ברצינות!! בכל אופן, לרקוד ברחובות זה לא דרך, הם לא מחזיקים ככה הרבה זמן מעמד...

לא מבינה משהו...

בס"ד למה הם לא מייצגים את ברסלב? נכון, הם באמת מיעוט, ולא רוב החסידים ככה, אבל בדרכם שלהם הם אכן מייצגים את ברסלב, ברסלב הרי בתוך תוכה מתחלקת לזרמים, והם גם אחד מהזרמים בברסלב, אולי לא כולם ממש מתים עליהם, אבל לבן אדם חילוני שעובר ורואה אותם ככה רוקדים, הם עושים ממש טוב על הלב, ולאו דווקא חילוני, כל יהודי. לפחות אני רואה את זה בעין יפה, ונראה לי שאני יחידה....

ועוד משהו ששכחתי..

בס"ד מסוממים- ממש לא. כמו בכל חברה , יש את אלה שפשוט עושים שם רע... וזה הכל, אבל רובם באמת אנשים צדיקים (מניסיון אישי)

רוחלע19

New member
הם לא מייצגים ברסלב, כי

זו תופעה שאף פעם לא היה בברסלב. שום סמכות רבנית לא עומדת מאחוריהם והרי "לא כל הרוצה לבוא ליטול את השם יבא ויטול" חוץ מפרט זה, אני מסכימה לכל מה שכתבת ואת בהחלט לא יחידה

פראזניק

New member
השתפכות...

גם אני מצטרף, גם אותי משמח לראות אנשים שמחים:)) אבל, כפי שכתבו אחרים וכפי שכתבתי כבר אני, ברסלב עמוקה הרבה יותר ומכילה הרבה יותר מאשר שמחה.

אמיתי 21

New member
לשמחה מה זו עשה ../images/Emo13.gif אתה זוכר מי אמר

עמ"י עש"ו את זה ואחרי מה זה היה ודי למבין

לפני שעה קלה

הגיע אלי ידיד טוב קוראים לו ר´ ישראל דגן,הראתי לו את הפורום והוא קרא קצת הודעות.הוא ביקש ממני לכתוב כמה מילים בשמו. בחסידות ברסלב,יש הרבה דברים וכולם חשובים יש התבודדות,יש שמחה,יש דבקות,יש אהבת ישראל,יש עבודה פנימית של קירבת ה´ וברור האמת, יש שיפלות,יש עזות דקדושה,יש דמעות של קדושה,אהבת התורה,אהבת ה´,ועוד הרבה אוצרות רוח,כמו שאמר רבנו הקדוש "אני אוצר של יראת שמיים". כשרואים מישהו שמקיים אחד מהדברים כמו השמחה והריקודים למשל לא צריך לחפש את החיסרון כי רבנו אמר שבכל אחד יש נקודה טובה ואדרבא צריך לשמוח בנקודתו הטובה ולא לשלול אותו וגם אם זה לא מייצג את כל מה שיש בדרך ברסלב אף על פי כן שמחה וריקוד לשם שמיים זה דבר גדול מאוד וראוי לכל אחד להתחזק בזה. וזה לא גורע משאר הדברים היפים והעמוקים שיש בחסידות ברסלב כי השמחה היא אחד היסודות החשובים ביותר ואחד הדברים שהעולם חסר,ואם יש מישהו או קבוצה שעוסקים בשמחה ומשמחים את עם ישראל אשרי חלקה.

jack0

New member
כל דבר צריך להיות במידה

זה נכון ששיטת ברסלב היא להיות בשמחה, יש גם עניין של ריקודים, אבל כל דבר צריך להיות במידה הנכונה. סוכר זה טעים ומתוק, אבל אף אחד לא ישתה כוס תה עם 20 כפיות סוכר. החברה הללו לקחו את עניין הריקודים בהגזמה יתרה, ולכן הם לא מייצגים את ברסלב האמיתית, מה עוד שזה הופך את המושג ברסלב בציבור לדבר רדוד, בשעה שחסידות ברסלב היא דבר הרבה יותר עמוק מרקדנים ברחובות.

שמעלקע

New member
מי אמר

מי אמר שאנשים ברחוב מסתכלים על החברה שרוקדים, כמו שאתה מסתכל עליהם,אתה מסתכל עליהם כדבר רדוד, ברחוב מסתכלים עליהם כאנשים נחמדים שמשמחים את עם ישראל.

רותם 19

New member
ר´ שלמה קרליבך-

כתב שאם הוא היה הר´ הראשי לישראל הוא היה מתקן שכל אחד חייב לצאת לרקוד ברחובות לפחות פעמיים בשבוע... כנראה יש בזה משהו... מגניב לראות פה הרבה ניקים מוכרים...

אמיתי 21

New member
רותם חחחחחחח

עמ"י עש"ו אבל הוללת וקלות ראש מוצאים את האדם מעולם צריך להיות בשמחה תמיד אבל מכאן לשתגע בזמן תפילות בעיקר הבעיה זו היא אצל החוזרים בתשובה
משגעים ומתחילים לצעוק כאילו רבי נחמן אמר את זה ואף אחד בדורנו לא מבין את דברי רבי נחמן וחושבים שדבריו פשוטים וזה בעיה

התרנגול

New member
כן, ר´ נחמן אמר...

לתלמידים שלא הבינו אותו, שלא משנה, שימשיכו להקשיב, כי גם אם הם היו חושבים שהם מבינים- זה עדיין רדוד לעומת העומק האמיתי, ככה שזה לא משנה.... ר´ נחמן

למעלה