מה הקטע של הנדנונית (קולאוס)?

Eco11

New member
מה הקטע של הנדנונית (קולאוס)?

אני קצת מבולבל, האם זה צמח רב שנתי, רב עונתי או עונתי? בכל מקום אומרים לי משהו אחר...
אולי משהו מוכן להסביר לי את המשמעות של "רב שנתי המשמש כעונתי..."?
האם זה אומר שהצמח ממשיך לחיות אבל נעלם לגמרי וחוזר לעצמו בעונה מסוימת?
או שמדובר בצמח רב שנתי אבל יש לו רק עונה אחת שבה הוא יפה ולכן צריך להחליפו כל שנה?

אם הנדנונית היא צמח המשמש כעונתי קיצי, מדוע הוא עדיין מופיע ברוב הדרו במשתלות?
ובכלל, אם הפריחה שלו זניחה כל כך, מה עונתי בדיוק? העלווה?
האם יש זנים המשמשים כעונתי חורפי?

Eco11

New member
אז בארץ שותלים אותו באביב, הוא מלבלב כל

הקיץ ובסתיו צריך להחליף אותו?

לiקה

New member
אם

אתה רואה שהצמח נראה לא טוב ומאבד מהיופי שלו .... להחליף כן.
יש כמה וכמה צמחים כאלה , עונתיים ומאוד יפים שמחליפים מידי עונה ( רק מי שאוהב ולא מוכן לוותר ) :)

טלי1121

New member
קצת אור בחשיכה :)

לקוליאוס מספר זנים, חלקם חד שנתיים שמתרבים מזרעים (כשיש תנאים טובים לנביטה). שתילים שנבטו הם בעלי צבעים שונים ויש מגוון מאד נעים לשתילה.
שניים או שלושה שידועים לי(אולי יש יותר) , חיים כשנתיים שלוש. אחד חי כבר חמש שנים אצלי ונראה שהוא מרוצה מאד מהחיים.
בחורף הם סובלים מאד מהקור והרוחות ונשברים בקלות. ברד מכה בהם ללא רחם. כשיש ענפים שבורים מכל סיבה שהיא אני מיחרת אותם במקום מוגן בתוך עציצים קטנים כך שתמיד יש לי שתילים מוכנים למקרה הצורך.
הצמחים נמצאים בחוץ בצל מואר מתחת לפרגולה שמגנה עליהם מהגשם. הייחורים מכוסים כמו חממה קטנה ע"י קופסא שקופה.

טלי1121

New member
קוליאוס זוחל שחי אצלי כבר 5 שנים ועוד ידו

נטויה.
קוראים לו דק-פוט=רגל ברווז

Eco11

New member
ואו, איזו תמונה מקסימה, זה צמח אחד? או שיש שם

כמה עציצים של אותו זן אחד מעל השני? (לא מצליח לראות בתמונה)
הוא כל כך יפה, אבל באופן גורף אני לא שותל צמחים עונתיים, ואין שום סיכוי שבמשתלה רגילה יוכלו לומר לי אם הזן שאני קונה הוא עונתי או רב-שנתי...
אני אנסה לחפש את הזן הספציפי הזה, אבל אני כבר יודע שיהיה קשה מאד לזהות אותו.

טלי1121

New member
מאד קל לזהות את הזן הזה. אין אחר. תבקש את

קוליאוס דק-פוט וישר ידעו מה זה. אם לא ידעו, אז כנראה המשתלה לא כל-כך מקצועית.
בתמונה הקודמת ששאלת :מקדימה צמח אחד שמשתלשל מתוך עציץ תלוי, ברקע קוליאוס נוסף עם עלים סגולים והוא חי כשנתיים שלוש לפחות.
בכל מקרה, כל קוליאוס שתבחר, אם תגזום את עוקצי התפרחות, הוא יחיה יותר משנה. גם לדק-פוט אני גוזמת את התפרחות כשהן יוצאות. משאירים פריחה רק אם רוצים לייצר זרעים כדי שיצרו קוליאוס עם עלים צבעוניים במבחר דוגמאות וצבעים.
בתמונה החדשה שוב הזן הסגול כשלפניו ייחורים מושרשים של ה"דק-פוט" התמונה מלפני כמה שנים.

למעלה