ואם כבר אני פה
אביא לכאן את הביקורות שנמחקו/לא פורסמו באתרים הנ"ל (ונכתבו בשפה נאותה לחלוטין): מסעדת מזה באחד העם בת"א, מסעדה קטנה וביתית שמתפארת בהיות מותאמת לחולי צליאק ומאפשרת מבחר מנות נטולות גלוטן. הגענו למסעדה 5 חברים צליאקים והזמנו. המנות היו סתמיות עד לא טעימות (אחד הבנים לא סיים אפילו חצי למרות שהיה מורעב), השירות היה חובבני והמלצר היה אנטיפת, דיבר אלינו לא יפה ונתן לנו את ההרגשה שאנחנו מציקים לו (אנחנו רגילים לתחושה הזאת בתור צליאקים כי יש לנו תמיד המון שאלות במסעדות אבל במסעדה שמתיימרת להיות ידידותית לצליאקים...). כל זה עוד זניח, מהר מאוד 3 מתוך חמשת החברים חשו כאבים מוכרים שמעידים שצרכנו כנראה גלוטן. אחת החברות ניסתה להציץ למטבח וראתה שמדובר במטבח קטן שסביר להניח שאין בו שני תנורים וההנחה שלנו היא שלא מתקיימת הפרדה בין המנות נטולות הגלוטן לאלו הרגילות, שכל מי שמבין קצת במחלה הזאת יודע שזה אומר שהמנות לא באמת נטולות גלוטן. אנחנו כבר לא נחזור ורוצים להזהיר צליאקים נוספים, אבל באתר לא נותנים לנו. מסעדת אספרסו בר בגן העיר בראשל"צ: מקום מקסים שמאוד אהבתי, אבל הביקור האחרון גרם לי ולחבריי לאכזבה גדולה. השירות היה איטי וחובבני, חיכינו 20 דקות שיקחו מאיתנו הזמנה ועוד חצי שעה לשתיה (קולה וכדומה). כששאלנו את המלצרית מה קורה עם השתיה נענינו ב"מייד" והיא עצמה שבה לנהל שיחה ערה עם מלצרית אחרת. המנות הגיעו גם באיחור ומה שהיה אמור להיות חם היה קר, מה שמעיד שהמנות "חיכו" למלצרית שתבוא לקחת אותן. גם הם גובים על אבטחה עם אפשרות לבקש להוריד מהחשבון, אבל שיטת ה"מצליח" הזאת לא מוצאת חן בעיני. עוד דרך לנסות להרוויח על גב הסועדים. וביקורת טובה לסיום: כחובבת סושי ונטולת אמצעים אני אוכלת לא מעט בריבר נודלס בר בר"ג ולוקחת TAKE AWAY, סושי טעים ולא יקר, הקומבינציות מגוונות ובניגוד למסעדות פלצניות אחרות באזור אין להם הגבלה על סכום משלוח (כבר יצא לי להזמין משלוח ב-40 ש"ח). השירות מצויין, המלצריות סבלניות ובפעמים שחל עיכוב דאגו לפיצוי אם בצורת שתיה או בצורת קינוח. באחת הפעמים שישבתי שם הסברתי על הצליאק והמלצרית הייתה מקסימה בצורה לא רגילה, בדקה כל דבר (כולל דברים שאני לא חשבתי עליהן). היא כמובן קיבלה טיפ סופר נדיב.