אני גיבשתי דיעה -
אני בדיעה שצריך להימנע מכל דבר חשמלי שהוא אינו צורך קיומי (ואני תיכף אתייחס לסוגיה של המחשב, שבו אני משתמש, מן הסתם). המיקרוגל, המקרר, מכונת הכביסה והאורות הם אינם אמצעים אשר פוגעים לנו בכוח המחשבה ובחיי החברה, אך הטלוויזיה, המחשבים והפלאפונים כן. כל אמצעי כזה גורם לנו להיות פחות מודעים לעצמנו ויותר תלויים במכשירים. אני מאמין שכל אמצעי כזה אשר נועד בשביל הנאה לא צריך להיות משומש ע"י אזרחים מהשורה אלא ע"י ממשלות אולי. הרי האינטרנט גורם לרובנו לא לצאת מהבית ולבלות שעות מול המחשב. אם רק נסתכל 10 שנים אחורה, יצאנו החוצה ושיחקנו עם חברים, קראנו ספרים והייתה לנו תרבות (על אף הטלוויזיה, שתפקידה הוא כתפקידו של המחשב). אם כך, מדוע אני משתמש במחשב ברגע זה? כרגע אני לא חי לבד, והאמת העצובה היא שלא קל לשמור על עקרונות לאורך זמן כשהם נמצאים מתחת לאפך. אך אני משתדל כעת לנצל את האינטרנט והמחשב לעניינים משכילים יותר, כמו התנצחויות בפורומים שכאלו, שאני מאוד שמח לכתוב בהם.

כשראיתי שאני צופה בטלוויזיה באותה הכמות שאני הייתי באינטרנט, הבנתי שמשהו לא בסדר. זאת מציאות שקשה להתרגל אליה, האמת. אני אחרי הפסקה של 3 חודשים לערך ללא מחשב. אך כשאני אגור לבד, ארצה להימנע מהטלוויזיה, המחשב, ואולי הפלאפון, שכן הם רק גורמים נזק למין האנושי בעיניי. עוד כמה שנים וכל העולם יהיה חסר מוח, הבנה והשכלה בגלל אותה גלובליזציה, והפערים החברתיים יגדלו ללא הכרה. כך אני רואה את זה. בברכת שלום, שי קדמי