מה הקטע שלכם

מה הקטע שלכם

הגלובליזציה זה לא בהכרח דבר רע והיא אפילו חיונית ומניעה את העולם אתם עכשיו יוצאים נגדה אבל אך אתם רואים את עצמכם חיים בלעדיה הרי היא משפיעה רבות על חיי היומיום שלכם ואף תורמת להם

iceviper

New member
שום קטע

גלובליזציה היא לא בהכרח דבר טוב היא חיונית כמו שחיוניים שלטי פרסום,פלאפונים ועשרת ערוצים בטלוויזיה. ממש אויר לנשימה. היא משפיעה על חיי הימיום שלנו,לצערי ולצערם של אינספור עבדים אפריקנים ואסיאנים.

goldyboy

New member
שלום לך

כמו שאמרתי לחבר שלי: אני לא נגד גולבליזציה אלא נגד מה שנהיה ממנה, ועל כך תוכל לקרוא בדיונים הרבים שיש בעניין וגם בהודעת המנהל ובקישורים.

pagis

New member
גלובליזציה וחיוניות(על כל משמעויות)

גלובליזציה חיונית לעולם בערך כמו שסרטן חיוני לתעשיית הרפואה (שהלא בלעדיו הרבה פחות תקציבים היו מוקצים למחקר)

גלובליזציה-למי שקצת שכח...

גלובליזציה -מנגנון מתוחכם שתפקידו המחולל שאיבה וניצול אנרגיה ומשאבים של חברות ריבוניות ומדינות ככלל ורוב רובם של אזרחיהם בפרט. הנהנים: מגה תאגידים המצויים רוב רובם בארה"ב על כל המשתמע מכך וכמובן כמו כן כמובן איילי הון בודדים בני האלפיון העליון בכל מדינה מנוכסת. מדובר במנגנון הולך ומתפתח שמכונן ביצירת מספר עוגנים עיקריים: ביניהם: ניצול מתמשך תוך יצירת תלות מוחלטת בתנאים של המנוצלים בידי המושכים בחוטים ומאידך יצירת מערכי שווק, מיסוך, אשר יטשטשו כמה שניתן את התמונה האמיתית. טעות מחשבתית אקוטית של רבים (ביניהם חלק מהחברים כאן) כי הניצול הוא מנת חלקם של אזרחי מדינות העולם השלישי באפריקה והמזרח בלבד. הגלובליזציה בדרכה המתוחכמת מכרסמת ומרסקת באיטיות אך בהתמדה מבנים חברתיים של מדינות שנחשבו עד לפני שני מעטות כבעלי חוסן חברתי המבוסס על בנייה נכונה של רשתות חברתיות מגנות... דוגמה אותנטית לכך ניתן לראות בימים אלה היא כאן ופה בניסיון חסר הסיכוי של אירגוני העובדים לבלום את מכבש הכח הדורסני שמפעיל המנגנון שנציגיו הנרצעים הם הממשלה הישראלית (לצורך העניין אין זה משנה כלל ליכוד או עבודה) מי עם קצת "כאבי בטן" ומי עם שמחה מיסטית על סף "אורגזמית" מפלגת "שינוי" המהוללת.

shykedmi2

New member
אני גיבשתי דיעה -

אני בדיעה שצריך להימנע מכל דבר חשמלי שהוא אינו צורך קיומי (ואני תיכף אתייחס לסוגיה של המחשב, שבו אני משתמש, מן הסתם). המיקרוגל, המקרר, מכונת הכביסה והאורות הם אינם אמצעים אשר פוגעים לנו בכוח המחשבה ובחיי החברה, אך הטלוויזיה, המחשבים והפלאפונים כן. כל אמצעי כזה גורם לנו להיות פחות מודעים לעצמנו ויותר תלויים במכשירים. אני מאמין שכל אמצעי כזה אשר נועד בשביל הנאה לא צריך להיות משומש ע"י אזרחים מהשורה אלא ע"י ממשלות אולי. הרי האינטרנט גורם לרובנו לא לצאת מהבית ולבלות שעות מול המחשב. אם רק נסתכל 10 שנים אחורה, יצאנו החוצה ושיחקנו עם חברים, קראנו ספרים והייתה לנו תרבות (על אף הטלוויזיה, שתפקידה הוא כתפקידו של המחשב). אם כך, מדוע אני משתמש במחשב ברגע זה? כרגע אני לא חי לבד, והאמת העצובה היא שלא קל לשמור על עקרונות לאורך זמן כשהם נמצאים מתחת לאפך. אך אני משתדל כעת לנצל את האינטרנט והמחשב לעניינים משכילים יותר, כמו התנצחויות בפורומים שכאלו, שאני מאוד שמח לכתוב בהם. :) כשראיתי שאני צופה בטלוויזיה באותה הכמות שאני הייתי באינטרנט, הבנתי שמשהו לא בסדר. זאת מציאות שקשה להתרגל אליה, האמת. אני אחרי הפסקה של 3 חודשים לערך ללא מחשב. אך כשאני אגור לבד, ארצה להימנע מהטלוויזיה, המחשב, ואולי הפלאפון, שכן הם רק גורמים נזק למין האנושי בעיניי. עוד כמה שנים וכל העולם יהיה חסר מוח, הבנה והשכלה בגלל אותה גלובליזציה, והפערים החברתיים יגדלו ללא הכרה. כך אני רואה את זה. בברכת שלום, שי קדמי

למעלה