מה הקטע עם המראה

DOR LTD

New member
מה הקטע עם המראה

אהלן חברים, אמנם אני לא עסקן רציני בתחום החלומות הצלולים וכשהם קורים לי זה באופן אקראי לגמרי (בדר"כ שאני ממש עייף), אך יש אמתחתי מספר לא מבוטל של חלומות צלולים. דבר מוזר שמשותף לכולם, כל פעם שרציתי לוודא שאני אכן בחלום צלול, ניגשתי למראה וראיתי את עצמי פשוט מ-ע-ו-ו-ת , אפילו מפחיד קצת. הגוף רגיל, אבל העיניים פוזלות בצורה מעוותת,בדיוק בצורה שאם תפתחו לאדם שישן את העפעפיים, כך ייראו האישונים. א. המוח האנושי זה מטורף. ב. האם זה ידוע העניין עם המראה? כי בכל חלום צלול אצלי זה קורה. תמיד. ג. האם יכול לקרות שבחלום צלול אראה השתקפות רגילה במראה? ד.. לילה טוב.

makron2

New member
שלום...שאלה טובה.

מאחר ובחלום אנחנו רואים עם המוח ההשתקפות במראה רק מייצגת את התפיסה של עצמנו כלפיי הגוף שלנו,כלומר איך שאתה מרגיש(בצורה מודעת או לא)יבוא לידיי ביטוי במראה - ז"א אתה נראה איך שאתה מרגיש רגע אחד יכול להיות מלאך ורגע אחר מפלצת(כמו כל בני האדם). 'כל פעם שרציתי לוודא שאני אכן בחלום צלול' - זה דיי מיותר עדיף שתנסה את בדיקת הקריאה/שעון/זכרון או לנשום דרך האף שהאצבעות סותמות אותו. 'אפילו מפחיד קצת.' - זה באמת יכול להיות מפחיד. - 'א. המוח האנושי זה מטורף.' - מטורף כמה שהוא מדהים. 'ב. האם זה ידוע העניין עם המראה? כי בכל חלום צלול אצלי זה קורה. תמיד.' - זה עניין ידוע וכמובן שהחלום צלול אתה יכול לעשות דברים אחרים חוץ מלהסתכל במראה. 'ג. האם יכול לקרות שבחלום צלול אראה השתקפות רגילה במראה?' - לעניות דעתי לא בגלל שכמו שציינתי אנחנו רואים דרך המוח אז הדמות תהייה שונה מהמציאות בקצת או בהרבה - לי היו מקרים שבהם הסתכלתי במראה וראיתי דמות מזעזעת ויום אחריי עשיתי ניסוי קטן ואמרתי לעצמי במהלך היום כל מיני דברים חיוביים - במהלך החצלול שהסתכלתי במראה ראיתי את עצמי יפה וחיובי. - אפשר גם לפניי שניגשים למראה עצמה לחשוב דברים חיוביים ולנסות להסתכל כמה פעמים בשביל ליצור את השינוי החיובי הזה.

silverhawk

New member
אני לא לחלוטין מסכים

אמנם, כל דבר בחלום, צלול או לא, נובע מתת-המודע, אולם ההמחשה היא בד"כ לא ישירה, גם לא בחלומות צלולים. הדמות שאתה רואה במראה אינה בהכרח מבטאת את התפיסה העצמית העמוקה שלך, אלא יכולה לנבוע מהרבה דברים שונים. בנוסף, ההשתקפות במראה יכולה להיות מדויקת, אם כי אני מסכים שבד"כ לא זה יהיה המצב. בנוגע לשכיחות, כמו שמקרון אמר, ההתרחשויות המוזרות במראה הן בהחלט עניין מוכר (ולא ברור). אגב, אתה מוזמן לנסות ולהכנס למראה, זו בד"כ חוויה מעניינת ביותר.

makron2

New member
למה?

מאחר שלדעתי הדמות משקפת את ההוויה הפנימית שלך באותו הרגע - ייתכן כמובן שעצם הסצנה גם תשפיע כמו במצב שבסצנה/ארוע משחקים תפקיד למשל שוטר יש סיכוי שבמראה תופיע דומה לשוטר - זו דוגמא של חלום רדיל שישפיע על חצלול,בכל מקרה זו השתקפות של דמות שבאה מאותות פנימיים(רגשות). לעומת זאת בחלום צלול(צלילות גבוהה)רוב הסיכויים שהמבט במראה נעשה במודעות עצמית גבוהה יותר ומושפע פחות מגורמי חלום(דמויות התרחשויות)חיצוניים - כמובן שהאווירה המוזרה לפעמים(שוב רגשות בצורה כלשהיא) כן משפיעה וגם צלילות נמוכה. כמו שאנחנו יודעים העניים עצומות במהלך החלום ובעצם "רואים" את מה ש"רוצים",כלומר כמו שבתחילת וויילד המח לפעמים מפרש צורות אקראיות שמגיחות מ"שחור" לפי תבניות וידע קודם.

makron2

New member
התבניות

זה גם איך שאתה מעריך/משער שמשהו יראה/ירגיש ועוד(עדיין מעיין סוג של ייצוג פנימי).

silverhawk

New member
ההגיון שלך הוא נכון,

אולם הביטוי שמקבל תת-המודע בעת יצירת סביבת החלום אינו ישיר, וגם רגשות ודחפים חזקים אינם מבוטאים במישרין, אלא באמצעות סימבולים. הדבר נכון גם בחלום הצלול - בעוד שאתה יכול לשלוט בכיוון הכללי אליו יפנה החלום, אתה לא שולט בפרטים וב'גרפיקה', אלה נוצרים ע"י תת-המודע (כאשר לתת-המודע יש רבדים רבים המשפיעים על המתרחש). זו דעתי, על כל פנים.

makron2

New member
מסכים לגמריי...

'הביטוי שמקבל תת-המודע בעת יצירת סביבת החלום אינו ישיר' - נכון מאוד,הרוב המכריע בא לביטוי בצורה עקיפה - אבל אחריי זמן מה מכירים את החלומות *שלנו* בצורה מספיק טובה כדיי לפרש את חלק מהסמלים האלו ואת הכוונה שלהם לגביינו. בנושא המראה - באמת עירבבתי כאן כמה דברים - '(כאשר לתת-המודע יש רבדים רבים המשפיעים על המתרחש)' - הרבה רבדים ולפי דעתי עדיין עצם הביטוי של חלק מהם מבטא מעיין "הלך רוח"/צורת מחשבה של החולם - בוא ניקח לרגע מצב שבו החולם הצלול מסתכל במראה מתוך *אמונה שהמראה אכן תבטא את השתקפותו הפנימית ברגע שהוא מביט בה,אני מניח/נוטה להאמין שבאותו הרגע הוא אכן יראה מעיין ייצוג ויזואלי של של האמונה הזו - ואם בדומה לשיטת הדלת(קצת שונה)הוא יתבונן מספר פעמים ויינסה באופן מודע לשנות את הדמות לפי איך שהוא מרגיש אז רוב הסיכויים שהוא יצליח עם קצת אימון. - במקרה של המראה אני חושב שמוטמעת בנו האמונה שבמידה ומתבוננים במראה רואים השתקפות שלנו,משם והלאה הכל נזיל. 'בפרטים וב'גרפיקה', אלה נוצרים ע"י תת-המודע' - אני נוטה להתייחס לחלום *רגיל כמו מעיין מבחן כתמי דיו בתנועה שבו העולם פנימי שלנו(מחשבות רגשות ועוד..)"יוצר"(נותן את האפשרות)למציאות מדומה חיצונית(סביבת החלום) - "הלך הרוח" בא לידיי ביטוי.

silverhawk

New member
יכול מאוד להיות שאתה צודק

אבל עדיין לדעתי הקישור לא כ"כ חלק והכרחי. אני מניח שפסיכולוגים יוכלו לענות על השאלה הזו בצורה יותר מוסמכת.

למעלה