מה הקאצ' ?

Janis10

New member
מה הקאצ' ?

ההורים שלי מתלהבים מבית פינתי ברמת השרון 100 מ"ר בנוי, 250 מ"ר שטח ב 2.5 מיליון שח שזה נראה לי סכום פשוט לא הגיוני לבית פרטי ברמת השרון, אמנם באזור מורשה אבל עדיין....
היום הם הולכים לראות את הבית עם המתווך שדיבר איתם על זה.
הסכום כל כך לא הגיוני בעיניי ששאין לי מושג מה יכול להיות הקאצ' הגדול בעניין הזה.
אני גם אצטרף לראות את הבית אבל אשמח לאיזה עצה בכלל מה לשאול לגבי הסכום ההזוי הזה

תודה

aeonf

New member
יתכן ויש לו זכויות בנייה נוספות

בנוסף שכונת מורשה משנה את פניה בימים אלא, יש הרבה פרוייקטים של פינוי בינוי ואמורים לפתוח בקרוב את המעבר ישירות לכביש 5/צומת מורשה.
ולמה זה נראה לך הזוי? בית פרטי על מגרש של 250 מ"ר בישוב מבוסס עם איכות חיים מצויינת, חינוך מהטובים בארץ 15 דקות מת"א?
תבדוק כמה עולה במערבית בתים...
&nbsp

יכול להיות מספר סיבות למחיר שנראה לך קצת הזוי.

אני מבין שזה נראה לך מחיר נמוך.
&nbsp
צריך לבחון את כל הנתונים של הבית, מבחינת הרישום, התכנוני,מצב הרישוי זכויות הבניה ועוד.
כמו כן יכול להיות שבעל הדירה לחוץ מסיבה זו אחרת לכן הוא מציע במחיר שהוא נראה לך נמוך...
&nbsp

פרל דוד

New member
מחיר לדוגמה בשכונת מורשה רמת השרון באתר רשות המיסים.

אתר רשות המיסים , מחיר מחצית מדו משפחתי- לדוגמה בשכונת מורשה איזור רחוב הנביאים.
גוש -6547 חלקה - 93 04/11/2013 2,300,000 ₪ קוטג' דו משפחתי 1.000 רמת השרון

בנדל"נ הכל אפשרי.

אני באמת לא מבין מאיפה רשות המיסים לוקחת את המחיר הזה

ואני מרשה לעצמי לרמוז פה בשיא העדינות ששמעתי על מקרים שבהם אנשים לא מצהירים על הסכום האמיתי של הרכישה על מנת לחסוך במס רכישה (לקונה) ומס שבח (למוכר). כמובן שזו תופעה שולית ביותר שאני מעריך אותה בלא יותר מ 80% מהעיסקאות)

מאחר ואני תושב רמה"ש אני יכול לספר על מחיר של 4 מליון ש"ח לפחות למגרש באיזור מורשה. אמנם מגרש גדול יותר אבל עם בית להריסה.
אז 2.5 מליון זה באמת מחיר חריג ורלוונטי רק אם המיקום ממש גרוע

אם אקבל מג'ניס כתובת יותר מדויקת אולי אוכל לספק יותר מידע על המגרש

aeonf

New member
4 מיליון למגרש 250 מ"ר במורשה!?!?

אתה בטוח? נשמע לי הזוי.
&nbsp

3718

Member
"אומנם מגרש גדול יותר"

יתכן שהוא מדבר על מגרש של 400+ מ"ר ...
&nbsp
בכל מקרה, זה מאד תלוי במיקום.

3718

Member
קשה למכור בתים ישנים וגדולים על שטח אדמה קטן בשרון

למרות כותרות העיתונים, האמת היא ששוק הנדלן מתחלק לפלחים מאד ספציפים, ובכל פלח יש התנהגות שוק אחרת (כולל ירידות מחירים).
&nbsp
בשנים האחרונות , קשה יחסית למכור בתים פרטיים ישנים על שטח קטן בשרון, האופנה היום נוטה למגדלי שיש עם מעליות , לובי מפואר ומרפסות שמש, ומי שמחפש שטח כדי לבנות עליו וילה, בדרך כלל יחפש שטח גדול ונוח לבניה ככל הניתן, ועם זכויות בניה רבות ככל הניתן (בדרך כלל הולך עם שטח גדול יותר).
אם השטח לא נוח לבניית קוטג' גדול יותר, אז המחיר יהיה נמוך יותר. בשטחים קטנים יש יותר סיכוי שהם לא יהיו נוחים לבניית קוטג' גדול יותר (לא בלתי אפשרי, אבל פחות נוח ועם יותר אילוצים מול התב"ע ומול השכנים), ויש יותר סיכוי שזכויות הבניה יהיו מוגבלות (למשל, מותרת בריכה רק מגודל שטח של 400 מ"ר ומעלה).
&nbsp

TheIL

New member
לך לעיריה

תוציא תיק מידע
לך תדע אולי העיריה מתכננת דברים באיזור הזה.
אולי הפקעה, אולי להקים בית קברות.. לך תדע...
אולי עומד לקום מגדל 40 קומות ממול... הכל בחיים יכול לקרות

במקרה של בית קיים אין טוב ממראה עיניים.

תאורתית מגרש של 250 מ"ר זה גודל לא רע בכלל במיוחד במחיר הזה.
אם זה נראה טוב תוסיפו לזה תיק מידע והצלבה עם ההיתר של הבית מארכיון העיריה
וכך תבינו מה בדיוק מתבשל בקלחת.

למעלה