מה הצעד הבא

מונקי1

New member
מה הצעד הבא

שלום רב ראיתי שטח שמעניין אותי -- ולשם שינוי גם את אישתי השטח הוא שטח פרטי (לא מינהל) ומיועד לבנייה. גודל השטח 740 מטר לבניית בודד בלבד השטח די מישורי (שיפוע של כ 10 - 15 מעלות) זה כל מה שאני יודע -- מכאן והלאה אני מעוניין באיש מקצוע לפני הקנייה כדי שינחה אותי מה ואיך והאם מומלץ ואיך מומלץ לבנות + להתקדם בעניין המגרש. אינני מעוניין לקנות ורק אח"כ לגלות דברים שאי אפשר לעשות !!!!! למי עלי לפנות לבדיקה לפני קנייה -- האם לאדריכל האם למהנדס בנייה האם לקבלן ??? האם לעו"ד?? האם יש איש מקצוע שיבדוק בדיקה ראשונית (אדריכל למשל) יגיד מה אפשר לבנות ומה לא - בתשלום סמלי ? יתכן שאחרי מה שהוא יגיד לי - אפסול את הקנייה או להיפך הוא יאשר דברים חשובים שיסיעו בהחלטתי לקנות המגרש מה הצעד הבא שלי ???

fireman

New member
בגדול בשביל לדעת מה אפשר ואי אפשר לבנות

על השטח אתה לא צריך אדריכל, אתה צריך לכתת רגליך אל הרשות המקומית, למשרדי מחלקת ההנדסה ולבקש את התקנון של המגרש, בתקנון רשומות כל ההגבלות, התנאים והאפשרויות של המגרש. ברוב הרשויות מדובר בשירות שניתן חינם ובחלקן בתשלום סמלי מאוד. שטח של 740 מ"ר נחשב לשטח גדול במודגים של בנה ביתך ואם אתה לא מתכנן לבנות בית של 500 מ"ר בקומה אחת רוב הסיכויים שלא צריכות להיות לך בעיות מיוחדות. בכל מקרה, עשה כפי שהסברתי לך וכשהתקנון יהיה מולך נשמח לעזור אם יהיו שאלות כאלו ואחרות.

בינא

Member
סדר פעולות מעשיות משלב בחירת המגרש והלאה

ניתן למצוא באתר "בית" www.bayit-il.co.il

calya

New member
לדעתי בהחלט אדריכל.

אני "פשוטת העם" ואין לי שמץ של יכולת להבין את מה שכתוב בתב"ע. אז קודם לך לועדת תכנון ובניה ותוציא משם תב"ע של המגרש (לפי גוש חלקה), דבר שני שב עם אשתך ותעשו "פרוגרמה כללית" שזו רשימה של מה אתם רוצים בבית - מה חובה, מה "נחמד שיהיה" ומה "פנטזיות" - אל תתביישו לפרט הכל (רק תכתבו ליד זה אם זו חובה או לא). ואז דבר עם אדריכל. ביחד עם התב"ע והפרוגרמה הבסיסית. אדריכל בהחלט יכול לבוא לראות את השטח או "סתם" להסתכל על התב"ע ולעזור לך להבין האם אפשר לבנות על זה את מה שאתה רוצה. יש לי המלצה על מישהי מצויינת באזור המרכז אם אתה רוצה (תשלח לי מסר).

למעלה