מה הפתרון?

Tiryon

New member
מה הפתרון?

באחד הנושאים פה מישהי אמרה שהיא לא יודעת מהיא הדרך הנכונה,אבל היא יודעת מה הדרך הלא נכונה.... ואני שואל אתכם,כאנשים שיש לכם עמדה ברורה ואיתנה כנגד הצבא הכובש והמדכא,מהו הפתרון על מנת שנוכל לחיות חיים בטוחים מוגנים ורגועים?

שאלת מיליון הדולר

כל ילד בן 12 שרוצה להתחכמם ולהרגיש חכם יודע להתלונן ולהתבכיין להגיד מה לא נכון ולהשתחצן כאדם חכם שרואה את הטימטום האנושי בפניו אבל כמה קל להגיד מה נכון וכמה קשה להגיד מה כן אישית אני תמיד האמנתי בלהוריד רובים גבולות ותגים ולחיות כאחד בעניין הרובים יש דווקא הרבה שיהיו בעד להוריד אותם אבל הפחד גורם לך להגיד אני לא אוריד את הרובה עד שהוא יוריד במילים אחרות איך אפשר לבטל את צה"ל כשמחזיקים לך אקדח לרקה נוצר לי באיזשהו שלב רעיון חולני בראש...מה עם באמת נוריד את הרובים ממחר אין צה"ל הילדים יחזרו לבתים ואין מי שיגן עלינו יותר המחשבה הראשונה שיעלה לרוב האנשים לראש שזו מחר מפוצצים אותנו ונגמר אבל האמת שבאיזשהו מקום יש לי אמונה חזקה שבלי ההגנה הזו לא ינסו אפילו לפגוע בנו קשה לי להסביר אותה למה ואיך אבל... זה כמו שלא תילחם בבחור בלי הגנה לא תירה במי שאין לו רובה לא תדקור מי שאין לו חרב להגן על עצמו מין חוקי מלחמה שכאלה כי אז אתה מצתייר כבחור אלים שנטפל לחלשים ממנו ומדהים איך מה שהחברה יכולה לחשוב עלייך יכול לגרום לך לא לעשות דברים בכל מקרה זו באמת ה-שאלה ואני מאמין שעוד תבוא ה-תשובה אבל למי שמעוניין הנה שיר של הלהקה שלי שדווקא מדבר על העניין הזה של איך להגיע אל זה.. השיר אחד הדברים שהוא אומר שמקום לחפש איך להגיע אל המקום הזה...פשוט להתנהג כאילו אנחנו כבר שם ואם כולנו נתנהג ככה...זה כבר יבוא לבד למי שיהיה מעוניין לשמוע...: http://stage.co.il/Stories/511427

Nizzan Cohen

New member
המממ...

החובה לשאוף לשלום היא החובה המוסרית האנושית ביותר. אולם גם זכות ההגנה העצמית היא זכות שאין עליה עוררין. הפציפיזם צריך להילחם על אופיה של המדינה כמדינה שוחרת שלום, אולם אסור לו בתוך כך לוותר על זכותה של המדינה להגנה. שאלת מה הפיטרון ? הפיטרון הוא שלום. שלום שנובע לא מתוך רצון טוב, נחמדות ונאיביות - אלא שלום שנובע מכך שזו זכותו של העם היהודי במדינה, וזוהי זכותו של העם הפלסתינאי במדינה, וזכות כולם לחיות ללא פחד. לשם הקמת המדינות האלה יהיה צורך בוויתורים. עם הגיוס שלי עומדת לנגד עניי התפיסה, שהM16 צריך להיות בידיים שמכירות בכוחו ההרסני. שמחזיקות אותו לא בשימחה, אלא מתוך כורח.

Nizzan Cohen

New member
אה... אופס...

טוב שויין. עכשיו הבנתי שזה למעשה פורום סרבנות כשבחנתי את המאמרים..... היתה לי תפיסה אחרת לגמרי של פציפיזם. אבל מילא.

Mיקי_

New member
אתה מדבר על פציפיזם כאילו זה שחירת

שלום, אך למעשה זה התנגדות למלחמה טלאלימות. וזה ממש לא אותו הדבר. לכן התיאוריה שלך לא מתאימה לפציפיזם, אלא לשחירת שלום.

Tiryon

New member
קיצר אני לא רואה שיש פתרון אחר

להגן על עצמנו מלבד צבא..... אתם עובדי עצות!

Tiryon

New member
כנראה של ידידיינו הפצפיסטים אין

ממש פתרון,הם רק יודעים לעצבן ולהגיד מה לא טוב ומה לא מוסרי,אבל פתרון אין להם...

אני גם פציפיסטית

אבל לא רדיקלית... אני חושבת... אני די מנסה להבין את התפיסה הפציפיסטית הרדיקלית.

Nizzan Cohen

New member
פציפיזם...

זה שחירת שלום. בתרגום מילולי זה "שלומיות", בתרגום טיפה יותר תחבירי זה שחירת שלום, או חתירה לשלום. זה שאתה מפרש את השלום בהכרך כהיתנגדות לכל סוג של אגרסיביות - גם להגנה עצמית, זה נובע מתפיסה משונה משהו של הזכויות הטיבעיות של האדם. חבל לי רק שאתה לוקח בעלות על מונח הרבה הרבה יותר רחב, והגיוני ממה שאתה מציג. אני כן חושב שאפשר גם להגן על עצמינו וגם להגיע לשלום. כשם שהשלום אינו כיבוש אלים של כל העולם תחת משטר אחד - השלום גם אינו היתבטלות בפני מדינה אחרת. יותר מזה - אני חושב שהפציפיזם שאתה מציג פוטר את עצמו מהצגת פיטרון אמיתי לבעיה, פיטרון ריאלי. הסרבנים שלך אולי לא נילחמים, אולי ה"מצפון" הפרטי שלהם "נקי". אבל הם לא מביאים שלום. הם יוצרים לעצמם מעיין בועה של העולם האלטרנטיבי שלהם, בלי מלחמות ובלי רובים. אבל העולם האמיתי הוא מחוץ לבועה, והוא עולם עם מילחמות, ועם רובים. ואת העולם הזה צריך לשנות לפי חוקי המשחק, ואני חוזר ואומר - צריך לשנות. כניראה שלא לחינם היה זה רבין ז"ל, חייל, שחתם על הסכם השלום.

למעלה