מה הפתרון

eliasys

New member
מה הפתרון

כולנו מדברים ומתווכחים, אבל אף אחד מאיתנו לא מעיז לומר בגלוי מה הפתרון לבעיה. אני מבקש לשמוע מכל אחד מכם, מה הפתרון שהוא רואה, מנקודת מבטו, לפתרון הבעיה הישראלית-פלסטינית. ותהיו אמיצים, תגידו את מה שיש בלבכם. ואל תתחנפו לאף אחד כולל אותי. אם אתם חושבים שמה שתכתבו יהיה ארוך נא לצריף את זה כקובץ ואז כל אחד מאיתנו יקרא את זה בזמנו החופשי, ולא יעבור על זה ברפרוף גם לי יש פתרון משלי, זהו הסכם טיוטה שהולך ומתגבש בין כוחות השלום הישראלים והפלסטינם. אשמח לצרף אותו להודעה שלי. אנחנו צריכים להיות אנשי מעשים ולא אנשי דיבורים

eliasys

New member
להלן הפתרון שלי

מצורף קובץ המכיל את ההסכם ההולך ומתגבש בין כוחות השלום הישראלים-פלסטינים

קלייר

New member
תמיד דיברתי בגלוי/הפרדה בין העמים

הפרדה בין שני העמים,מדינה לפלסטינים כשכנה כל עם באדמתו יחיה כמובן עלינו לעזור כלכלית ,והדרכה בתחילת הדרך(חלום יפה יש לי) בתקוה שכך יהיה העתיד

eliasys

New member
פתרון טוב בואי נבנה אותו יחד

ומי שרוצה להצטרף מוזמן!!!

קלייר

New member
מקווה שעוד רבים יבינו

שזו הדרך היחידה לסיים את מרחץ הדמים ואשמח לעזור בבנית עולם טוב יותר וצודק יותר ידידי היקר

עוזי 2

New member
אבל זה חייב להיות משולב

בחינוך לדו-קיום על בסיס הדדי. אחרת כל מה שניתן עלול להיות מנוצל כנגדנו. בסה``כ שאיפותי הן שלכולם יהיה טוב, וכולם ירגישו טוב, ושלכולם יהיה יחס של כבוד בסיסי מעצם היותם בני אדם, גם אם זה דורש ממני להקריב הרבה. אני פשוט לא בוטח בדרך השמאל שהיא תוביל לזה. גם אם זו שאיפתה.

B.Shokor

New member
סוף סוף התחלתם להבין..

כל חיי ואני צועק וקורא בשביל מדינה פלסטינית, סוף סוף מישהו אמר את זה.. יופי, זה צעד גדול בשבילי!!!.. שלך ב.שוקר מ.הפורום

בת-עמי

New member
אני מבטיחה לכתוב את הפתרון שלי

אבל לא עכשיו אני צריכה לעשות בדיקות ועלה לי החום אז חבל שאני סתם יקשקש בלי לשים לב

merlin of chaos

New member
פתרון פלא אין - אבל בתור צעד ראשון:

יש לדכא את המהומות בקרב הערבים ביד חזקה - אך ללא פגיעה פיזית באזרחים. ניתן פשוט לתקוף כמה התפרעויות ולחסל את כל הנוכחים (עם כדורים חיים) במקום למען יראו ויראו. עד כאן לחלק ה``מזוויע`` של תוכניתי. מכאן אני תומך בגישה חיובית כלפי הפלשתינים. לדעתי יש להתחיל בתהליך שיקום הכלכלה שלהם. זאת ע``י בניית מפעלים, חברות וכיוצא בזה (כולל חברת חשמל פלשתינית ומכון להתפלת מים) אשר בהם יעבדו פלשתינים. כך תיפתר רוב בעית האבטלה - אם לא כולה. כאשר יהיו הפלשתינים בעלי כח כלכלי (ולא רק פיזי) ניתן יהיה לדבר איתם בגובה העיניים - ולא מהעמדה המתנשאת הנוראית הקיימת כיום. הפלשתינים מצידם יהיו נכונים יותר לשתף פעולה - ואלה אשר יתגלו כמחבלים יוצאו להורג - חד וחלק (זה יתאפשר בעקבות צעד קיצוני בו אני מאמין - עונש מוות לכל רוצח). ניתן להם מדינה במרכז הארץ אשר תהיה עצמאית לגמרי - למרות הסיכונים הנוראיים הכרוכים הכך. לעומת זאת - נציב משמר גבול קבוע במקום ונודיע למשטר שברגע שיפגע אזרח ישראלי - נגיב בתגובה הרסנית פי כמה. ניתן להם לדאוג לאזרחים שלהם. עד כאן לתוכניתי - אשמח מאוד לקבל תגובות עד כמה נוראית/מזוויעה/לא הגיונית/הגיונית/מצויינת/גאונית היא.

ליאור...

New member
נכון.....

ויש לציין שרוב הפלשתינאים הם עניים,וכמו שמרלין ציין, הם מובטלים. אבל הם היו יכולים לשנות את מצבם בכך שהם היו פותרים הכל בכך שהם היו מחפשים עבודה ולא את האלימות התוכנית שלך היא לא הגיונית...כי אני בטוחה שזה יישאר בגדר חלום...לצערי הרב

אבו-דני

New member
פעם אמר לי ידידי הירדני (פלסטיני)

בביקוריו הרבים בארץ אמר לי פעם ידידי הירדני ``תראה את שני המדינות ישראל וירדן שתיהן קיבלו עצמאות כמעט יחדו..ישראל משגשגת וירדן מפגרת המנהיגים שלנו עסוקים בעצמם ושלכם עסוקים בעמם`` עד שהעם הערבי ( המקומיים הינם חלק מהעם הערבי מעיראק במזרח עד הים כולם עם אחד )- אומה איל ערבי- ביום שהפשיזם המדכא את העם הערבי יעלם יבוא שיגשוג לעיראק לירדן-פלסטין ולכל העולם הערבי.

all

New member
מעבר לזה

לדעתי ההתנגדות למדינת ישראל באה מתוך קבוצת השלטון הערבי, מתוך הבנה ברורה לכך שהימצאות מדינה מתקדמת (יחסית) באזור שלהם, בסופו של דבר תביא לסופם, זה יכול לקחת 50 שנה, 100 שנה או 200 אבל הסוף שלהם כבר קבוע מראש. ושלא תבינו אותי לא נכון, לא סופם של הערבים או של המדינות הערביות, סופם של צורות השלטון הישנות המתבססות על עליטה קטנטונת ומסכילה, והמון פרמטיבי במצב של חצי רעב ופחד מוחלט מהשלטון. אינני יודע למה זה יגרום ביחסי יהודים ערבים בשלב הראשון, אבל אני מהמר שבשלב השני, זה יגרום לדברים טובים

B.Shokor

New member
יש צדק בשבריו..

המזרח התיכון יודע שישראל זה או בבמילה אחרת (ארה``ב הקטנה), והרי הם לא רוצים עוד ארה``ב באיזור שלהם. ואגב, גם העולם המערבי לא כל כך מתלהב מישראל (2 ארה``ב). שלך ב.שוקר מ.הפורום

eliasys

New member
היכן יחפשו ליאור

בלשכת התעסוקה? הרי אין להם כזו.

אבו-דני

New member
ישראל חייבת לבנות איזורי תעשייה

ישראל חייבת לבנות איזורי תעשייה לערבים בתוך היישובים הערבים וע-ב-ו-ר יזמים ערבים ולא ``אפנדים`` יהודים נקודה. כמו כפר קאסם בדיוק כמו פארק סיביל בראש העין.

eliasys

New member
תגובתך הייתה יכולה להיות מצויינת

אם כמה אנשים היו כותבים אות, הסעיף הראשון בה מבטל כל דבר טוב שבתוכה. למה שלא נתחיל לדאוג לפלסטינים, ובעקבות כך תדעך ההלימות. כי ברגע שאדם יש לו פרנסה ומדינה משלו תאמין לי שהוא לא ירצא למות, רק על הנת למות

עוזי 2

New member
אספקט כלכלי מול אספט לאומני

אין לי הרגשה נוחה בהכרתי את מצבם הכלכלי חברתי של הפלסטינאים. יחד עם זה, אני מבדיל בין האספקט הכלכלי חברתי של מצוקתם לאספקט הלאומי של מצוקתם. הדגש הרב של האינטיפאדה לאספקט הלאומני, מקשה על הישראלים להקל על מצוקתם הכלכלית חברתית. לכן גם אינני בטוח שהערכותיך יתגשמו. במדינות רבות האזרחים חיים בקו העוני, אבל עם אויב לאומני מאחד. עם כל ההבנה למצבם, זכותה של מדינת ישראל לתת הגנה לאזרחיה. אני באופן אישי פסימי. אני לא רואה סיכוי לשלום בטווח הקרוב. ובאין שלום נדאג לבטחוננו, ותגידו לי שזו לא חובתה של מדינה לתת ביטחון לתושביה.

B.Shokor

New member
השאלה היא: איזה אזרחים?

טוב, אני חייב להגיד משהו, שהמדינה מגינה על האזרחים היהודים שלה ולא על האזחרים הערבים.. אל תשכח שהמדינה הרגה 13 ערביי ישראלי (איזה חוצפה זאת שמדינה מתקדמת מאוד כמו ישראל ונחשבת לאחת ממדינות העולם המערבי) הורגת את האזרחים שלה, אופסססס.. (אגב, אל תתווכח איתי על כך, כי כיום יש מספיק שוטרים שהודו בעצמם והפה שלהם בפני וועדת החקירה הממלכותית על מעשיהם המסריחים שקבלו מהמפקדים שלהם - חזור לארכיון של העיתונאות). שלך ב.שוקר מ.הפורום

עוזי 2

New member
בעניין הזה אני די מסכים איתך

המשטרה נהגה ובמקרים רבים נוהגת באופן לא הוגן כלפי הערבים. יש גם אפליה מסוגים שונים. חלק מזה נובע מבורות. גם לא הכל אפליה וגם בתחומים רבים יש שיפור, אבל אני מסכים שהמצב עדיין רחוק מלהיות מספק. אבל הגנה מפני טרור (תקרא לזה אחרת) מבדילה בין אזרח יהודי לערבי בדיוק במידה שבה הטרור מבדיל. לא יותר מזה.

למעלה