מה הפרוש ?????

בננה147

New member
מה הפרוש ?????

מה הפרוש של המילה ״חרדית״ ״חרדי״ ??? ומה ההבדל מחרדי לדתי?? ומי או מה קובע את החוקים?? הלבוש ?? הבית?? החינוך?? ההתנהגות??מקום לימוד?? ואם יש הבדל כלשהוא אז מהו הגורם?? ומה הפרוש של ״נפל לתרבות רעה״ הוא עדין בתואר חרדי???? ובחור שנולד למשפחה חרדית לגמרי ונפל ולובש ג׳ינס מעשן וגולש ועם חברה אבל עדין מתפלל וקובע עיתים לתורה הוא עדין בגדר של חרדי??? זה עומד לי בגרון שנה ... אז תעזרו בקשה .........

בועz

New member
ראשית כל

חרדי - יש אוומרים 'חרד לדבר ה'.. שניתי כל - איך אומרים, הכובע לא קובע והמעיל לא מועיל :\ יש לי חבר טוב מאוד!! ( שאגב, הכינוי על שמו :) ) שמבחינתי הוא יכול להיות דוגמא לבנאדם עלי אדמות הן בהתנהגות והן במידות.. אבל מה? הוא חילוני!... בגדול היום ההגדרה 'חרדי או חרדית' הפסידו את הפירוש האמיתי שלהם!!! שכל אחד יקח את המושג לעצמו בדרך הכי טובה שהוא יכול אבל , שיהיה אמיתי עם עצמו!!!

בננה147

New member
או!!!!!!

סוף סוף מישו עונה לי !!! למה החברה פה כאלה רעים!! מה זה לא מעניין אותכם?? רק אהבה וכמה לא יודע משלם בשביל הצלע שלו? כשצריכים אותם אתה מוצא אותם בסיבוב......;(

קליט

New member
אנחנו לא נמצאים כאן כל הזמן בהיכון כדי לענות לך

עם כל הכבוד לך , ויש כבוד !

בננה147

New member
אף אחד לא ביקש ממך ליהיות בהיכון ....

אבל לפחות קצט יחס !!! עם הייתי כותבת ״חברה מסיבת סופגניות אצלי בבית כולם מוזמנים ״ אז כל ההודעה היתה מפוצצת ..... מבין קליטוש???

אף אחד לא רע.

אין תשובות מהשרוול. אותי מעניין השאלה הזו על פני שאלות באהבה. כי עדיף לדעת ולקטלג את עצמך במקומך בדיוק כדי לדעת מהי האהבה שמגיעה לי.

בננה147

New member
יפה !! כל הכבוד ...

סוף סוף מישו נורמאלי בעסק הזה .... פשוט לפני כמה ימים התווכחתי עם קליט שיח׳י . הוא אמר שאני רושמת שטויות וממילא אף אחד לא מאמין לי .. אז אמרתי סבבה! לא מתאים לך !! אני ירשום הודעות של לטאית בת 80 .... אבל אני רואה שגם זה לא מתאים .... אז עזוב ... אנשים פה לא קולטים מתי צריך ליהיות רציני ומתי בצחוק .. אבל לא מתלוננת... כולם פה אחלה אנשים ואיין כמוהם בעולם!! רק פשוט אצטרך לשלב שאלות של אשכנזיה בת 80 עם דתייה פתוחה בת 19 במסר אחד ..... יהיה טוב נשמה!!!!!!

קליט

New member
אז אני מבקש מחילה, ואני באמת מצטער ומתנצל !

ברוב דברים לא יחדל פשע .התכוונתי שלטיפוס צוהל כמוך לא בדיוק מאמינים, וזה היה כתגובה לאיזה משהו שכתבת . בננה, תמשיכי להיות מקסימה ומצחיקה כמו שאת ! . את בעולם וירטואלי , תשאלי מה שבא לך , תדברי מה שבא לך , ועם גבולות כמובן . ולעולם אל תמסרי עלייך שום פרט מזהה, כך תרגישי חופשי להיות מה שאת . הצלחות !

בננה147

New member
מה זה משנה עם אני ימסור או לא???

אני אמיתית פה במסרים!! הכל יוצא לי מהלב !! ולך היה בעיה בזה שקצט צחקתי!!! עשית אותי תינוקת שאפאחד לא מאמין לה !!! עכשיו קשה לי לרשום פה דברים בגללך!! תחשוב פעמיים לפני שאתה כותב למישו משו !!!

את סתם אומרת דברים בלי בסיס.

אני לפחות קורא את ההודעות שלך מבלי לחשוב שאת קטנונית או ליצנית שלא כותבת מהלב!

בננה147

New member
מאמי...

אתך הכל 10 וכולם פה בסדר גמור.... רק אחד פה מצליח לעצבן אותי ....... אבל נסתדר גם אתו ...;) הצלחה בכל!!!

בננה147

New member
כן !!!

בגלל אחד שהוא כמו 10 .... אבל עזוב .... נרד ממנו .... החיים יפים ..!

קליט

New member
וכך אומר סבא שלי שליט"א

‏"יש יהודי בלי זקן, ויש זקן בלי יהודי" . . . *חכמי הדור נלאו להגדיר מה זה חרדי, אחד שמצביע למפלגה חרדית ? . . אחד שאין לו בבית טלויזיה ? . . או אחד שהלבוש שלו הוא חרדי ? . . נדמה שחרדי מתבטא בעיקר בלבוש . כל מי שלבוש כחרדי/חרד"לי/דתי/חילוני אז הוא נחשב לחרדי/חרד"לי/דתי/חילוני . "חרדי" זה לא הגדרה שהחרדים המציאו . אנחנו מתחברים יותר להגדרה של יהודי שומר תורה ומצוות .

למעלה