מה העמדה שלכם

מה העמדה שלכם

על כך שהערבים הישראליים ילכו וישרתו בצה"ל כמו כל האזרחים האחרים ???

בעד ../images/Emo45.gif

אני חושבת שכל אזרח מדינת ישראל שרוצה לשרת בצה"ל יכול לעשות כן. ההסתייגות היחידה שלי היא שלצה"ל יש סמכות להעיף מועמדים לשירות שנמצאו מסוכנים לשרת בצה"ל. אני חושבת שלא כל הערבים מסוכנים !!! ורובם יכולים לשרת בצה"ל !!!!

FuxPavel

New member
בעד

ומי שהצבא לא מקבל אותו, שילך לעשות שירות לאומי. בואו ננסה למצוא הקבלה במדינות ערב, באיזו מדינה יהודים שרתו בצבא המדינה ב50 השנה האחרונות ?

tapr

New member
גיוס אזרחי כולל

לכל מי שיכול פיזית ונפשית להתגייס. זאת, כמובן, למעט אנשים (פרטיים!) שצה"ל יבחר שלא לגייס משיקולי ביטחון. חשוב להדגיש, כי הצבא ישאר צבא עברי-ציוני.

tapr

New member
בהחלט

למעט תושבי מז' ירושלים, שם המצב יותר מסובך...

נגד,

ערביי ישראל הוכיחו פעם אחר פעם את חוסר נאמנותם ליהודי ישראל, מי בסיוע לפיגועים ומי בהכנת פיגועים ואף בביצועם, וכן בהסתרת מבוקשים ובהגנה עליהם, לא כל הערבים הם כאלו, אך מכיוון שקשה מאוד ואולי אפי` בלתי אפשרי לזהות את אותם אלו שנאמנים למדינה, אין אפשרות לגייס אותם, אפי` כאלו שחיו לכאורה בשלווה עם היהודים עבדו איתם והתעסקו איתם באופן יומיומי, הפתיעו בכך שפגעו בהם, מצטער, אך זאת המציאות.

tapr

New member
מסכים חלקית

ישנן הרבה דרכים לסינון, במבחנים, ובבדיקת רקע משפחתי (קשרים עם מדינות ערב-רש"פ). עם זאת, אני חושב שגם האופציה הזאת לא ריאלית לגמרי כרגע, אבל בימים הרבה יותר רגועים בעתיד (אם יבואו) היא אפשרית. אגב, כל מגוייס נשבע אמונים למדינת ישראל, כך שהרצון להשבע אמונים גם מהווה קריטריון מסויים. בכלל, אני בעד להתנות אזרחות ישראלית בשבועת אמונים.

למעלה