מה הסיכוי שלי?

mika1985

New member
מה הסיכוי שלי?

כרגיל אני אכולת דאגות וסרטים.
בעוד כמה ימים אנחנו חוזרים לטיפולים, הפעם להפריות. כל כך לא בא לי וגם אין שום דבר שמעודד אותי. אני לא מבינה- אם הכל נכשל, איך זה יעזור?
השאלה העיקרית שלי היא - האם יש כאן בנות 30 עם שחלות פוליציסטיות ובעל עם זרע גבולי שהצליחו להיכנס להריון בהפריה חוץ גופית? אם כן, כמה פעמים זה לקח? האם זו נחשבת בעית פוריות קשה? יש תקווה בכלל?
כל עידוד יתקבל בברכה

תודה, מיואשת

טוליתי

New member
סיכויים מעולים.

פוליציסטיות זו בעייה קלה מאוד (יש שלא מחשיבים אותה כלל לבעיית פוריות), כל שצריך הוא להיזהר עם מינוני ההורמונים כדי לא לגרום ליותר מדיי ביציות להבשיל (צרות של עשירים, כבר אמרתי
), זרע גבולי הוא אחלה זרע....מצליחים אפילו עם תא זרע אחד תקין.
גם גילך מהווה יתרון ענק. בקיצור, אם כבר בעיות פוריות - אז שיהיה את מה שיש לכם
.
בהצלחה ובשורות טובות בקרוב

שירןג7

New member
עשית לי את היום (ושאלה אם יורשה לי ד"ר
)

כמו פותחת השרשור גם אני עם הפוליציזם הזה (זוכרת אותי ואת ההודעות ממני? :) והרופא אמר לי "הנכס הכי גדול שלך הוא הגיל" ואני שמעתי "בלה בלה בלה"
למרות שהוא צודק (בת 25 בעוד חודש).
הוא מאוד זהיר אבל אני תוהה לעצמי מה יצא מזה? הוא נתן לי גונאל בתור התחלה 37.5 יחידות ל5 ימים, ביום חמישי עושה us מה עושים אם הזקיקים לא גדלים? מקווה שהסבב לא אבוד..

טוליתי

New member
שמחתי לעשות לך את היום

לצערי, הדוקטורט עוד רחוק...
אני חושבת שהרופא שלך זהיר וזה מצוין. אם לא יגדלו מספיק, אפשר להעלות בזהירות את המינון או להבין שבחודש הבא (אל תהרגי אותי, בסופו של דבר זה לא באמת חשוב אם התינוק שלך יוולד בספטמבר או באוקטובר) ינתן לך מינון גבוה יותר למן ההתחלה. מינונים בטיפולי פוריות הם עניין של נסייה וטעייה...

שירןג7

New member

לא, לא יקרה כלום... רק מקווה שזה קרוב אליי. בכל זאת מקווה שהטיפול החודש יהיה מוצלח. תודה!

עינת 271

New member
ברור שיש סיכוי!!!

עכשיו זה הסיכוי דווקא הטוב. אני ובעלי כבר חיכינו להגיע לשלב ההפריות ולסיים את כל ההזרעות האלו. אנחנו תמיד האמנו שמשם תבוא הישועה.
את צעירה והנתונים שלכם לא רעים בכלל. את חייבת להאמין בזה. אני יודעת שזה כבר מייאש אבל תאמיני לי שזה שווה את זה. כל זריקה, כל בדיקת דם וכל אולטרסאונד בשש בבוקר שווים את הבטא החיובית.
אני מחזיקה לך אצבעות והלוואי שהשאיבה הראשונה וההחזרה הראשונה יהיו הטיפול המנצח עבורכם

napit

New member
סיכויים לא רעים בכלל!

כמו שכתבתי לך, אתם בדיוק במצב שלנו מבחינת הנתונים והגיל.
הרופא שלנו מאוד אופטימי (אני פחות, אבל זאת כבר בעיה אחרת לגמרי
).
מאחלת לך המון הצלחה ושהסבב הראשון יהיה הסבב המנצח :)

mika1985

New member
תודה על העידוד

אני מקווה להיות בצד הנכון של הסטטיסטיקה לשם שינוי...

אפשר גם יותר משלושים?

פוליציזם קל, בעל עם זרע לא מצטיין, שומדבר בהזרעות ושני ילדים מחמישה סבבי IVF מתוכם אחד של החזרת מוקפאים בלבד, בגילאי 34 וחצי ו36 וחצי.
בעולם הIVF הבעיות שאת מדברת עליהן הן כלום. אז נכון, רוב העולם לא חי בעולם הIVF ולמתבונן מהצד זה נראה שאם עשו IVF אז יש בעיה רצינית (והאמת שזה נכון, IVF זה תותח כבד) אבל אם כבר IVF - אז עם בעיות כאלה.

בהצלחה במהרה,
יעל

חשוב!!

לגבי הזרע- אם אומרים לכם שההפרייה חייבת להיות בשיטת איקסי- שימי לב שמסתבר שיש שתי אפשרויות, או פשוט להזריק זרע לביצית, או לברור קודם את הזרע. אנחנו הנחנו שבוררים לפני ומסתבר שזה לא בהכרח. תבדקי עוד לפני השאיבה! ותדרשי שיבררו! אישית הייתי מוכנה גם לשלם יותר עבור זה אם נדרש, הכל כדי להקטין את הסיכוי שאחרי שיהיה בע"ה עובר לא נצטרך חס וחלילה הפלה.

לגבי בת 30 פולציסטית ועם בעיה מסויימת בזרע- גם אצלנו.. לצערי אם וכאשר יהיו לי בע"ה חדשות שיהיו מעודדות עבורך כבר לא אהיה בת 30 (עדיין לא הצלחנו שעובר יקלט, והיומולדת הולכת וקרבה).

עוד משהו קטן- לא ציינת מה הבעיה בזרע- ממליצה לך מאוד לחפש תוספי מזון עבור הבעל. יש כמעט לכל בעיה בזרע.. במקרה שלנו הזרע צמיג עם מוביליות (תנועתיות) אפסית, ובן הזוג התחיל לקחת Q10 ולקרטאנין וממש מתחילים להרגיש בהבדל (אחסוך ממך פרטים) למרות שעדיין לא נכנסנו להריון (הוא התחיל אחרי שעשינו את השאיבה אז זה לא היהי רלוונטי, אבל ממשיכים לנסות גם באופן טבעי בנוסף להחזרות
).

בהצלחה!

ועוד משהו...

לגבי פולציסטית- תתפלאי לשמוע אבל דווקא ב IVF, תחת טיפול נכון זה הופך ליתרון! לרוב מקבלים תגובה יפה (הרבה בייציות). מה שאומר שיחסית לאישה אחרת נדרש בממוצע פחות שאיבות (בשאיבה אחת פולציסטית מפתחת לרוב יותר ביציות תחת אותו טיפול). וזה חשוב מאוד במקרה של זרע בעייתי...

מה שכן, חשוב לשוב ולהזכיר לרופאים כל הזמן שאת פולציסטית, איכשהו יש להם נטייה בכל זאת לרשום את אותה כמות תרופות כמו אישה רגילה, מה שמוביל בחלק מהמקרים לתגובה יתר שחליתית. ומנסיון, זה לא כיף.

mika1985

New member
לגבי הזרע והביציות

קודם כל - תודה רבה על כל הפרטים! אנחנו חדשים בעולם ההפריות, לא ידעתי שיש כל כך הרבה פרטים קטנים.
לגבי הזרע - רק המורפולוגיה בעייתית (1-3%), יתר המדדים מעל לממוצע (ריכוז, תנועיתות וכו'). כשהמורפ' הייתה 3% הרופא אפילו אמר לנו שיש סיכוי אפילו להרות ספונטנית. אבל כמו שהזמן מראה....כנראה שלא. כשהמורפולוגיה הייתה 1% הרופא אמר שזה מספיק טוב להזרעות. אבל זה גם לא עזר בכלל. בעלי לא ממש מאמין בתוספות למיניהם וגם אני שמעתי עליהם דברים סותרים. אנחנו צריכים ללכת לרופא ולדבר איתו על כל זה. אני מאמינה שאבקש איקסי ולכן תודה על מה שאמרת לי!! אם כבר אז כבר..
לגבי הביציות - אני שמעתי גם דברים סותרים: שמעתי שבגלל השחלות הפוליציסטיות אכן מייצרים יותר ביציות, אבל הן פחות איכותיות. מצד שני שמעתי שזה לא משנה. אין לי שום מושג מה נכון ומה לא. זה נכון שבוטלו לנו כמה הזרעות כי ייצרתי יותר מדי ביציות (פעם אחת אפילו 12) במינון ממש נמוך, אבל אני לא יודעת אם בעולם ההפריות זה מעיד על משהו.
תודה על כל מה שאמרת והלוואי שנוכל כבר להפסיק לעסוק בזה ולהתחיל בדברים אחרים...

לי לא מוכר העניין שהם פחות איכותיות...

ממה שקוראת באינטרנט, הפולציסטיות (בממוצע) מגיבות הרבה יותר בקלות, ועם פחות הורמונים.. לא מוכרת לי הטענה שהביציות פחות איכותיות...
בהצלחה!
מצטרפת לתקווה שלך שאנחנו (ושאר הבנות פה) נפסיק להתעסק בזה ונעבור בקרוב בע"ה לפורמים אחרים של הריון /אמאות

acka

New member
הלוואי וזה היה כל כך פשוט

לצערי אין שום בירור זרע שיכול להבטיח שלא נצטרך הפלה בהמשך.
&nbsp

acka

New member
מצטרפת למעודדות

הסיכויים שלך ממש טובים, אני אומרת את זה בתור מישהי עם נתונים דומים והצלחות מוכחות.
כפי שרשמו מעליי חשוב להקפיד על מינונים נמוכים כדי להמנע ככל האפשר מגירוי יתר.
לא תמיד זה עוזר ולפעמים יש גירוי יתר למרות הכל.
הפוליציזם מאפשר בדרך כלל שאיבה של מספר ביציות מכובד בלי צורך בהורמונים מרובים שעלולים לפגוע באיכות.
במצב כזה אפשר לנסות ולהפרות חצי באיקסי וחצי רגיל ולראות מה עובד יותר טוב.
אצלנו בגלל כמות ביציות לעומת זרעים ישר זכינו באיקסי והמשכנו כך.
מאחלת לך לעזוב אותנו מהר.

HiLoLiT7

New member
כאילו תיארת אותנו...

גם אצלנו יש כזה סיפור ותני לי לעודד אותך שמתוך כל הבעיות שיש או חלילה מאלו שאפילו לא מגלים מה הסיבה לחוסר ההצלחה אז אלו הן הבעיות הקלות ביותר שניתן להתגבר עליהן בקלות.
אני ילדתי שלושה ילדים משני טיפולים בלבד! אני חושבת שזה מספיק מעודד. יש לי אפילו סיפור יותר מעודד של מישהי שגלשה פה בפורום בתקופתי והיא מטיפול אחד ויחיד הביאה 4 ילדים, זוג תאומים ועוד שני ילדים בנפרד כולם עוברים מאותה שאיבה.

mika1985

New member
ממש עודדת אותי!

אני שמחה לשמוע!
מקווה שגם אצלנו זה יקרה מהר...רק שלא יגלו דברים חדשים!!
זה אכן מאוד מעודד (המקרה עם 4 עוברים קצת מפחיד אבל אני שמחה לשמוע שנגמר בשלום...)

mika1985

New member
עכשיו הבנתי

כן, הלוואי שיצטרכו לשאוב פעם אחת וזהו! הלוואי עלי.. ושוב תודה לך!

למעלה