מה הנזק? קיים בכלל?

mooshmoosh

New member
מה הנזק? קיים בכלל?

אני צימחונית ולכן אין בשר/דגים בתפריט שלי, את הבננות היבשות אני אומנם אוכלת לא כי אני מאמינה שהן תחליף לפרי, אבל את צודקת לגבי הכלום שיש בהן,ואולי אחשוב לי על תחליף יותר בריא, השאלה היא מה בסופו של דבר הנזק הפיזי שעלול להיגרם? או שמא אין כזה...

girman

New member
הנזק הפיזי

בתפריט שציינת, רק גבינות וירקות- חסר לך מגוון עצום של ויטמינים ומינרלים חשובים: מה עם ויטמין D? או B12? מה עם ברזל? את שלושת אלה תוכלו למצוא במינון הזקוק לך, כמעט ורק בחי (ויטמין די- יש בחלמון הביצה בכמות עצומה, ויטמין בי 12 בעוף וברזל בחלקים פנימיים של עוף ובשר). מה יקרה בלעדיהם? בלי ויטמין די כל מערכת ויסות הסידן בגוף תיפגע לגמרי- לטווח ארוך הנזקים קשורים בשרשרת רחבה של מחלות. חוסר בויטמין בי 12 והמינרל ברזל, גורמים, בנפרד- לסוגים של אנמיה. חוצמזה, כמעט ואין לך פחמימות בתפריט, ובגלל שגבינות לא עד כדי כך עשירות בחלבון- החלבון בגוף שלך מתפקד גם לתפקידים של בניית רקמות ושרירים וגם כספק אנרגיה: משמע, יש לך חוסר בחלבון. גם חוסר בשומן, כי אני מניח שאת אוכלת גבינות ´רזות´ פוגע בגוף: בלעדיו ויטמנים כמו K או E לא יכולים לתפקד ונוצרת פגיעה בייצור הורמונים מסויימים בגוף. בקיצור- תפריט כזה ייגרום נזק עצום לגוף שלך לטווח ארוך. עוד חודש איתו, ואני מבטיח לך- שתמצאי את עצמך מתעלפת. לגוף אין אנרגיה לפעולות שגרתיות, חלבון לתהליכי בנייה ומינרלים וויטמנים חיונים למערכת כלי הדם. אני מציע שתעברי לתפריט מאוזן בהקדם האפשרי. גם אם את לא צורכת עוף, דגים או בשר- יש תחליפים שבודאי ידועים לך: סויה, וקטניות.

B12 ישנו בחלב ומוצריו

הגבינות והחלב עשירות בחלבון כמו כן גם בויטמין D . שבארצות רוויות שמש אינו מהווה בעיה. שומן גם הוא לא מהווה חיסרון המחסור הוא בעיקר בברזל ובפחמימות.

למעלה