מה המצב שלי?

IRose

New member
מה המצב שלי?

קיבלתי 5 אחוזי נכות ממשרד הביטחון, הבנתי שזה לא מזכה אותי בטיפולים, או בקצבה (או כל פיצוי שהוא), כרגע יש לי זכויות כלשהןבכל הקשר שהוא (למשל לימודים)? מעבר לזכות הערעור שהבנתי שיש לי. תודה.

עומר י

New member
מענק לנכים 10% - 19%

מענק חד-פעמי לנכים בדרגת נכות 10% - 19% סעיף 4 לחוק הנכים הוסף לחוק בשנת 1996, הסעיף (וסעיפים נוספים הקשורים אליו) חלים על נכים שהגישו תביעתם לאחר 01/01/1996 אך אינם חלים על נכים שהגישו תביעתם לפני תאריך זה. הסעיף קובע כי נכה בדרגת נכות בין 10% ל - 19% זכאי למענק חד פעמי בלבד במקום תגמולים. מעבר למענק זה אין הנכה זכאי לתגמולים כאלה או אחרים לפי חוק זה, ולמעשה הנכה נפלט ממערכת השיקום. נכים בדרגת נכות 10% עד 19% המקבלים תגמולים עוד לפני ה - 01/01/1996 יכולים להחליף את תגמוליהם במענק חד פעמי על פי כללים שבתקנות. המענק ניתן לפי הפירוט הבא (1% = 29.76 ש"ח): (1) לנכה שדרגת נכותו 10%, 10% מהשכר הקובע, כפול 108 (32,140 ש"ח); (2) לנכה שדרגת נכותו 11%, 11% מהשכר הקובע, כפול 125; (3) לנכה שדרגת נכותו 12%, 12% מהשכר הקובע, כפול 142; (4) לנכה שדרגת נכותו 13%, 13% מהשכר הקובע, כפול 155; (5) לנכה שדרגת נכותו 14%, 14% מהשכר הקובע, כפול 166; (6) לנכה שדרגת נכותו 15%, 15% מהשכר הקובע, כפול 175; (7) לנכה שדרגת נכותו 16%, 16% מהשכר הקובע, כפול 185; (8) לנכה שדרגת נכותו 17%, 17% מהשכר הקובע, כפול 193; (9) לנכה שדרגת נכותו 18%, 18% מהשכר הקובע, כפול 201; (10) לנכה שדרגת נכותו 19%, 19% מהשכר הקובע, כפול 215 (121,565 ש"ח); מועד תשלום המענק המענק ישולם מיד לאחר חלוף המועד להגשת ערעור על החלטה של הועדה הרפואית בדבר דרגת הנכות הקבועה או אם הוגש ערעור כאמור, לאחר החלטת הועדה הרפואית העליונה בערעור. הגדלת דרגת הנכות לאחר קבלת המענק סעיף 4א. לחוק הנכים מטפל במקרים של החמרת דרגת הנכות או קביעה חדשה לאחר שכבר שולם המענק לנכה. נכה שלא שולם לו מענק ושונתה דרגת נכותו לא יזדקק לסעיף זה כיוון שאין לו תגמול להשיבו. במקרה שהנכה קיבל את המענק ועלתה דרגת נכותו כך שהוא זכאי לתגמולים, בודקים כמה חודשים חלפו מהיום הקובע (היום בו הוא היה זכאי לתגמולים שבמקומם קיבל מענק) עד לשינוי דרגת נכותו. אם מספר החודשים שחלפו קטן מהמספר שמופיע כמכפיל האחוז מהשכר החודשי בטבלה לעיל, צריך לנכות מהתגמולים שיקבל מעתה סכום מסוים. סעיף זה מחלק, באופן רעיוני-תיאורטי, את המענק שניתן לנכה למספר חודשים מאז מועד הכרתו. באם עלתה דרגת הנכות בתוך תקופת חודשים אלו, יש לנכות מתגמוליו של הנכה את הסכום עבור אותם חודשים בהם הוא מקבל תגמול בגין דרגת נכותו החדשה כמפורט בפסקה (2). פסקה (2) רואה את הנכה כמי שהיה זכאי לתגמול חודשי, בהתאם לדרגת נכותו הראשונה, לפי סעיף 5 מהיום הקובע. מכפלת מספר החודשים, מהיום הקובע ועד מועד תחילת קבלת התגמול לפי דרגת הנכות החדשה, בגובה "התגמול החודשי" תצביע על הסכום לו היה זכאי הנכה כאילו קיבל תגמול חודשי בהתאם לדרגת נכותו הראשונה. יש להפחית סכום זה מהמענק שקיבל הנכה, והתוצאה תיתן לנו את הסכום העודף שקיבל הנכה במסגרת המענק (ולו אינו זכאי מאחר והוא מתחיל לקבל תגמולים לפי דרגת נכותו החדשה). סכום זה יש לנכות מתגמוליו של הנכה בעתיד.

למעלה