מה המחסום לדעתכם,

מה המחסום לדעתכם,

שמונע מבחורים/בחורות לחצות את הקו, לצד החילוני. נקח לדוגמא תחברה שכתבו בשרשור למעלה (או למטה) שהם מקנאים בחילונים... מה מונע מהם לחצות את הקו?? ויותר מזה, נניח שיש סיבה, כגון הורים וכדו` למה הם ממשיכים לקנאות? אתן דוגמא, (אני אוהב להצמיד את החיים למכוניות...) אם אני מקנא בשכן שלי שקנא מאזדה 3 אז ככה, אם יש לי כסף אני קונה. ואם אין לי כסף, אני לא קונה. אמנם תמיד יצא לי העינים אבל אני ידע, אין לי כסף!! לא יעזור אחימלך ואשתו. לי אין כסף! אשמח אם תתיחסו לנקודה הזאת ברצינות.

אם אתה שואל לדעתי

ברור לי שהמחסום הוא ההכרה בדת בערך עליון והאמונה בקל אחד. רק יש קשיים, בגללם מתבטאים כאילו בקנאה ממי שאינו שומר תורה ומצוות.

מכיר

מכיר, הם אנשים מסכנים, שחיים את חייהם בגלל אחרים. לפעמים אני תוהה האם ההורים מהווים `תירוץ`, או שזה באמת מהווה עדות על מסכנותם.

19אריאל

New member
ולדעתי...

אפילו שיודעים שהחילונים נהנים יותר ויש להם יותר ריגושים עדיין קיימת ההכרה שהדרך הנכונה היא שמירת המצוות. כל מה שיש כאלה המקנאים בחילונים זו לא קנאה של ממש , זו רק איזו מן צביטה בלב, `הנה, הוא נהנה עכשיו ואני פה נרקב` אבל אתה עדיין יודע שהאמת אצלך. כמובן , זה נכון לגבי המאמינים שבינינו... אנלא מדבר על כאלה עם הרהורי כפירה ל``ע...

זה כמו,

היה תקופה שחשבתי למה לא נולדתי גוי... דיברתי על זה עם מישו הוא אומר לי `תכלס, אתה לא גוי!` חחח אמיתי.

קודם כל.. אתה

מלא פרדוקסים וסתירות פנימיות.. אם אתה בעצמך אומר שאמנם נכון שאין לך כסף אך מין הסתם-תמשיך לקנא.. זו בדיוק התשובה לשאלתך! לאותם חברה אין אומץ/הורים/סביבה שתאפשר להם להתפרק לכיוון הזה- קיצר אין להם `כסף לקנות תמכונית`.. אבל הם ממשיכים לפזול.. זה די ברור והגיוני.. בדיוק כמו שאתה `ממשיך לקנא בשכן`! נכון שאין בקנאתם ממשות וצדק..ושוב בדיוק כמו בקנאתך.. אין במכונית שום ממשות..שום ערך שיגרום לאדם ערכי לקנא.. בהצלחה!

אז מה תכלס?

אני יקנא בו, ומה?? יהיה לי רכב?? באתי בזה לחדד תהרגשה למה לא עוזר לקנאות... זה נשמע כסתירה, אבל זה לא!

אוייי..נו..באמת..

תקשיב..נכון שנחמד להשוות את הרכב לחיים אבל רק ההבדל שהגישה ליציאה מהדת היא הרבה יותר קלה!! בקיצור.. עזוב תהשוואות.. בא נדבר תכלס.. לאדם יש נטיה לשאוף ולרצות כל מה שמחוצה לו- ז`א כל מה שאין לו! ולא ישנה לו אם אין בזה כלום.. זה פשוט קורץ וזוהר..ולא משנה שזה חסר ערכיות! אכן העולם החרדי ללא ספק נראה כאפור לעומת החלוניות הציבעונית..מציאות! יהיו כאלה שיבינו רק מהסברים תאורתיים את הטיב של הדת על פני החילוניות.. ויש כאלה שלא יעזור כלום..ההבנה שהאושר רחוק מהחילונים תגיע אליהם רק..אבל רק כאשר יפלו למלכודת היצר..

יש לך,

מושג איך זה לחיות כל החיים בקנאה? זה הורג. כתוב 3 דברים מוציאים את האדם מן העולם.. קנאה תאווה וכבוד (המשפט עוקם בכוונה) מי שחי בקנאה אין לו חיים! לא חבל?

תכלס

ברור שחבל.. וברור שזה מחליא אבל זו אכן מציאות! ואם אתה בחור חכם ומעמיק לא איזה אדיוט שטחי אתה תסכים איתי שחיים חילוניים הם אפס מוחלט, ריקים ואומללים..ואללל תסתכל על החיצוניות! הם עטופים בעטיפה זוהרת..אך..שוב..זו רק עטיפה! ו..גם בדת קשה למצוא אושר..אתה צריך להגיע למדרגות גבוהות מאוד בשביל להינות ממצוות ומהדת.. ושלא תחשוב שאני מאושרת..גם אני מחפשת אושר בטירוף! אבל..מה שכן..ברור לי כמו השמש שבעולם החילוני לא אמצא שום דבר ערכי ומספק בכדי שאהיה מאושרת! ולא צריך להיות חכם מדי בשביל להבין את האמת שבזה..

לדעתי זה תלוי הרבה בבטחון עצמי

והאומץ. אבל יש גם את הקטע שמי שפוזל אז בתכלס הוא לא ממש חזק יודע מה רוצה מעצמו זתומרת קח לדוגמא בחור צדיק שלומד עובד תשם ונהנה מכל התורה בדרך כלל זה בגלל שהוא יודע מה רוצה מעצמו וההוכחה הכי חזקה סתכלו בישיבות של דתים שנשרפו אפשר לראות איך הם נהנים עדינים ועושים הכל מתוך חשק כי הם למדו מעצמם מה שהם רוצים ולא שזה מה שההורים קבעו להם ומה שראו מילדותם. אבל מה שזה הכי נובע מלעבור או לא וזה יותר מהבחינת לעבור לברזלים זה מהחוזק הבטחוני והרגשי של האדם שיש לו רגש ורחמים כלפי ההורים והבטחון לעשות או לא

אז ,

אתה חושב שהכל זה בגלל, ההורים? בחור צעיר מוכן לסבול כל החיים בגלל הורים? זה נשמע הגיוני? (אני מכיר כאלה.)

זה לא הגיוני... אבל זה כורח המציאות

פשוט לבחור עצמו אין לו הרבה ברירה או לריב ולהרוג אותם או ליסבול בשקט ומיתחת השטח להשתולל קצת. ותיראה שאצל בנות זה הרבה פחות כי הם יותר אצל ההורים ולא בישיבה אז זה יותר בעייתי להם.

כי בתוך תוכם

הם יודעים תאמת ורוב בני אדם לא רוצים להרגיש דפוק עם עצמם בקשר למה שהם עושים כי הם לא ישקרו לעצמם

תשובה פשוטה!!! לדעתי!!!

נניח שבא לך סוכריה, חבל``ז סוף ,ואין לך כסף ,אז מה פתאום תפסיק לרצות תסוכריה??לא ,למה? אה אין לך כסף,אלא מה?! זה לא קשור לכסף אם ישלך כסף לקנות כיון שבא לך תמתוק בפה, זה לתשובה בשבילך להבדיל לעבור מעבר לנהר כלומר להיות חילוני זה נראה לחברה האלה מזה מתוק ,חבלז כאילו או סוכריה ורק כשהוא פנים הוא רואה כמה שהוא טועה ולחוזר זה כבר קשה, ביי שבת שלום

אני חושבת שמה שמונע ממנו לעשות את זה..

גם כי אנחנו בתוכנו יודעים את האמת מאז לא נוכל ליברוח מהמציאות ועדיף לרדת ברוחניות ובלבוש ולא לפנות לצד השני של המיתרס..וגם אולי פחד כי אין אומץ ממישפחה וכזה..אני אישית מאוד לא רוצה כי בתור חילוניה יהו המון דרישות מצד החברה ושוב אני חוזרת כי יש בתוכי אינטנסטיק לדת..שאני לא יוכל לעשות כל מה שאני יחפוץ כי יהיה לי מצפון..

למעלה