מה המדיניות אצלכם לגבי איחורים?

perhay

New member
מה המדיניות אצלכם לגבי איחורים?

האם יש קנסות? או חסימות קוראים? ועד כמה התופעה רחבה? אצלנו אין קנסות. שולחים תזכורות כמה פעמים בשנה. על איחורים מאד משמעותיים רושמים הערה בכרטיס הקורא. אם האיחור הוא על ספר כגון מילון, לא מאפשרים יותר השאלה של מילון, גם לא לזמן קצר.

../images/Emo29.gifערב טוב, אצלינו אין קנסות. יש

המון איחורים בהחזרות ספרים ותזכורות שולחים אחת לשלושה חודשים במקרה הטוב במחלקת ההשאלה, מחדר העיון נשלחות תזכורות כל שבוע.מכיון שעל כל ספר שמושאל מחדר העיון משאיר הלקוח ערבון התזכורות עובדות וספרים חוזרים ללא איחור רציני, אם כי קרה שפדינו את הערבון. אגב, מילונים, אנציקלופדיות, חלקי סדרות וספרים נוספים לפי שיקול דעת הספרניות אינם ניתנים להשאלה! במחלקת השאלה כפי שספפרתי האחורים רבים, התזכורות מועטות, וכן חוסמים קוראים. אבל מה עוזרת החסימה אם הקורא בלאו הכי לא בא להחליף ספר? וכשהוא בא, מחזיר את הספר/ים ששאל ומשלם את חובו נפתחת החסימה. וכאן המקום לעלות את השאלה: מה דעתכם להטיל קנסות? לחסום את כרטיס הקורא? ומה האמצעי שיגביר את מודעות לקוחותינו ללוח זמני ההשאלה?

perhay

New member
על פי תשובתך, אנחנו לא לבד במערכה

אור, כיצד פועל הערבון לגבי כל ספר בנפרד, כפי שציינת בהודעה שלך? אנחנו מפעילים צ'ק פיקדון עבור תלמידי בית-הספר כדורי, אבל זה לא תמורת ספר, אלא סכום כולל לכל השנה. אשמח מאד שתספרי איך אתם מפעילים את שיטת הערבון. אולי זה מתאים בשביל תושבי האזור, במקרים של ספרי עיון.

../images/Emo42.gifבוקר טוב בוקר אור, לבד במערכה?

ודאי שלא! ועל שיטת הערבון עבור השאלת ספרי עיון: ספרי עיון ניתנים להשאלה רק למנויי הספריה ללא חובות, ספרים או כספים). עבור כל ספר מופקד צ'ק ערבון לפקודת הספריה וללא תאריך, כך הלקוח ישמור וישתמש באותה המחאה עד שתתבלה, או ממלא את פרטי כרטיס האשראי שלו, ללא מס' תעודת זהות - כך שאם חס וחלילה יאבד לא ניתן יהיה לעשות שימוש בטופס, הרי מס התעודה מופיע בכרטיס הקוראא הממוחשב, כל ההמחאות והטפסים נשמרים בכספת הספריה. הערבון מוחזר לקורא כשהוא מחזיר את הספרים ששאל. מסורבל, אבל יעיל!

perhay

New member
גם אנחנו לא משאילים מילונים פרט

למילוני אוקספורד שמושאלים רק למבחנים.

Sapientia

New member
אצלנו:

מי שמוסר כתובת אימייל למנהל התלמידים- מתבצעת לו הארכה אוטומטית על הספרים שאצלו, עד שמישהו מזמין אותם, ואז הוא חייב להחזירם תוך שבועיים. זה הוריד את כמות האיחורים בהרבה, לדעתי. מי שלא רשום חייב להאריך, אחרת יש קנסות (10 ש' לספר ליום איחור). על ספר מוזמן שלא הוחזר בזמן יש קנסות יותר גבוהים. בכל מקרה של איחור- הקורא חסום להשאלה עד שיסדיר את החוב. ספרים ממדור שמורים (=בעיקר קריאת חובה בקורסים, גם תקופת ההשאלה קצרה יותר) - הקנסות יותר גבוהים.

Sapientia

New member
לא להשאלה:

כל מיני ספרים באגף השמורים, ספרי ילדים ונוער, חומרי מדיה שונים, מילונים וספרי יעץ (בד"כ), ספרים נדירים.

abcd80

New member
שאלה לגבי חסימת השאלה

נחסמתי ככל הנראה להשאלה בגלל שאחרתי בהחזרת שני ספרים (לשתי ספריות באוניברסיטה) שהייתי צריכה בשביל סמינריונים - אבל אישרו לי מהיחידה מעורבות חברתית שאני עדיין זכאית לשירותי השאלה (באישור ראש המחלקה שלי) אז מה קורה לגבי ההשאלה??החסימה תתבטל בלי קנסות ?

Sapientia

New member
אצלנו זה לא מתבטל עד הסדר הקנסות.

אבל אני לא יודעת איך זה במקום שאת לומדת

../images/Emo2.gifוואו../images/Emo70.gif 10 שח לספר ליום איחור זה

המון! ואין ספק שמרתיע. את עובדת בספריה אקדמית נכון SAPIENTIA? גובה סכום כזה ירתיע חלק ניכר מקוראי ספריות עירוניות מלהיות מנויים. על הקריינים המכורים זה לא ישפיע, הם בלאו הכי נמצאים הרבה בין המדפים. שמעתי על ספריה ציבורית בה סכום הקנס הוא שח איחור יומי של ספר אחד, וגם סכום זה מרתיע.

חייםלוי

Member
מנהל
אצלנו זה 30 ש"ח לשבוע על כל ספר

כלומר אם יש למישהו 4 ספרים והוא באיחור של שבוע זה 120 ש"ח. גם SAPIENTIA וגם אני עובדים בספריות אקדמיות והמטרה היא אכן להרתיע. בספריה עירונית זה לא יכול להיות כך.

אז אצלכם זה בזול../images/Emo70.gif 1/2 מחיר לעומת

הספריה בה SAPIENTIA עובדת. 5 ש"ח ליום חול ובשבת לא משלמים קנס...

חייםלוי

Member
מנהל
ספריה לסטודנטים צריכה להיות יותר

קשוחה לגבי איחורים מספריה לאומית. שם איחור בהחזרה יכול לעלות בציון של תלמיד אחר שזקוק לספר לעבודה או התכונן למבחן.

חוטהשני

New member
אני פעם אחרתי בהחזרת ספרים.. אלו היו ספרים לעבודה סמינריונית.. ולקבל הארכה הייתי צריכה לבוא עם הספרים עצמם ../images/Emo67.gif פעם באתי רק עם ספר אחד והספרנית עשתה פרצופים שלא באתי עם כל 3 הספרים.. ../images/Emo2.gif אז החלטתי שאני לא מגיעה יותר להאריך את הספר... ובטח הקנס שאקבל יהיה פחות מטיפולי הגב שאצטרך אם אסחוב את הספרים כמה פעמים עד שאסיים את העבודה (הם היו חיוניים לי לעבודה.. והם ממש לא היו ספרים מבוקשים מאד..) ובאמת צדקתי - הקנס היה סביר - לעומת המחיר שהגב שלי היה משלם.. (כי החזרתי אותם באיזה אחה"צ שיכלו לקחת אותי ברכב עם הספרים..)

abcd80

New member
גם לי אותו סיפור

שנחסמתי להשאלה בגלל הספרים שהייתי זקוקה בשביל העבודה והם ספרים מאוד לא מבוקשים כי אני הייתי היחידה שעשתה את העבודה על נושא מסוים..

חוטהשני

New member
מזלי שהיתי כבר בסוף התואר.. ולא היתי זקוקה להרבה ספרים - כך שלא זכור לי שנחסמתי.. אבל, כשהחזרתי את הספרים הספרנית ראתה מה אני לומדת (התחלתי אז כבר את לימודי התעודה בלימודי מידע..) היא הסתכלה עלי ואמרה 'את אמורה להבין אותי, הרי את לומדת ספרנות...' ../images/Emo3.gif

abcd80

New member
../images/Emo6.gif נכון נכון

גם אני בסוף התואר. ואכן זה מצב קצת לא נעים שאחרתי בהחזרת ספרים כשאני בעצמי לומדת מידענות וספרנות ואני אמורה לדעת מה המשמעות של איחור בספרים..

למעלה