מה הלאה?

howdcome

New member
מה הלאה?

לפני שנה נכנסתי לדיכאון. איימתי בהתאבדות וכתוצאה מכך הוצב לי תנאי להתאשפז בכח או לקבל עזרה פסיכיאטרית ופסיכולוגית ע"י טיפול בפגישות. הסכמתי לקבל עזרה, מתוקף התנאי. אך לאחר חודשיים הפסקתי מכיוון ש: 1) פחדתי להתמכר לתרופות - ולכן הפסקתי טיפול תרופתי. 2) בטיפול הועלו כל מני פצעים ישנים, שע"י כך שהעליתי אותם שמתי לב שאני משתנה, אבל לא לצורה שרציתי. וחשתי כי אין טעם להעלות אותם מכיוון שאין יכולת לשנות את הנעשה. ובכך ראיתי רק נזק מתועלת. כמו כן חשתי כי האדם שאיתו ערכתי את המפגשים היה צבוע ולא חשתי ביטחון איתו. מאז עברתי דברים, עבדתי קצת, נסעתי קצת. היתה לי עוד תוכנית אחת, אשר התבטלה לאחרונה. וכעט, אני שוב מוצאת את עצמי בבית, לבד, מתבוססת בכאב שלי, מבלי רצון לעשות כלום, לא ללמוד, לא לעבוד, שום דבר. ולא ללכת לטיפול פסיכולוגי אני שוב מוצאת את עצמי חושבת על המוות. ואין לי אומץ לזה רק בגלל שאני מפחדת שמהניסיונות שלי אני אצא נכה . כמו כן אני נמצאת במערכת יחסים (לא מינית) עם מישהו שעושה לי רע - ואף מרגישה אובססיסית לגבי זה. אני כל הזמן מנסה לצאת ממערכת יחסים הזאת ונכשלת, בגלל רצונו העז של הצד השני לקיים את המערכת יחסים ו"להיות ידיד טוב שלי", ובגלל רצוני העז שיהיה כזה, אף כי אני יודעת שהדבר בלתי אפשרי בנסיבות הקיימות. היום שוב ניסיתי "לצנן" את היחסים בינינו - אך אני לא בטוחה שאעמוד בדיברתי. יש רגעים שבהם אני רוצה לצאת מהמצב הזה (מהמחשבות להתאבד ומכל התסבוכת), אבל אין לי מושג איך. וכאן אני מבקשת יעוץ.

m_katzmann

New member
למרות הכל את בדרך הנכונה

שלום לך, אני מאמינה שאת בדרך הנכונה מה שחסר לך זה את הכוח להתמודד. אבל היום עשית את הצעד הנכון. וגם אם לא תצליחי לממש אותו זו בכל זאת התחלה של תהליך עם ירידות ועליות. אני גם מאמינה שבכל זאת עוד לא איבדת את כל התקווה אחרת היית כבר מזמן מתאבדת. עצם העובדה שאת כאן איתנו ומבקשת יעוץ אומרת שאת יודעת לאן את רוצה להגיע. כדי שיהיה לך כח להתמודד עם הבעיות הלא קלות האלה, את חייבת למצוא טכניקה שתרגיע אותך. אסור לך לא לעשות כלום. אם יהיה לך כח את תוכלי לבחור את הדרך שלך שתוביל אותך אל היציאה מהמצב התקוע הזה. מחבקת אותך ומאמינה בכח ההגיון שבך ובכח הרצון שבך.
מאיה

גרא.

New member
מצבך לא מאפשר לך להפסיק את הטפול

ראשית,למיטב ידיעתי,אין התמכרות לתרופות מסוג אלה בהן השתמשת.ושנית,את כותבת שבטיפול הועלו כל מיני פצעים ישנים,שאת עצמך הרגשת שעל ידי כך,את הולכת ומשתנה.זוהי בעצם מטרת הטיפול הפסיכולוגי שעברת.אם הרגשת שהאדם המטפל,איתו נפגשת,היה צבוע,ולא חשת עימו בטחון.את יכולה כמובן להחליף את המטפל.תוצאת הפסקת הטיפול התרופתי,והשיחתי,הן הרסניות לגבייך,עד כדי כך שמחשבות על מוות,מציפות אותך.אינך מסוגלת לעשות כלום,לא לעבוד לא ללמוד, גם לא מסוגלת להפיק תועלת ממערכת יחסים עם מישהוא,שרק עושה לך רע.לצאת מכל התסבוכת הזו שתארת,עדיין אינך חזקה נפשית מספיק,ואת חייבת להמשיך ולהתמיד בטיפול,עוד זמן מה.howdcome,את חייבת לקחת עצמך בידיים,לפני שיהיה מאוחר מדי..כיוון שללא טיפול עצמי בעצמך,את עלולה לבסוף להגיע לאישפוז בכפייה,כפי שכבר הוצע לך בעבר.הפעם ללא התחשבות ברצונך שלך.

kala

New member
תתעודדי

אני יודע שקשה. אבל החיים הם מחזוריים וכרגע את בשפל ולא בגאות. נסי להחליף מטפל ובעיקר לדבר על הבעיות עם אנשים שאת אוהבת (בפורום, חברים, הורים). אני מבטיח לך שיש מטפלים שיידעו לגעת בנפש העדינה שלך. בידידות גיא.

למעלה