מה הלאה?

מה הלאה?

שלום, אני מסיימת השנה (בעזרת השם) תואר בחוג המשולב למדעי החברה בבר אילן (פסיכולוגיה, קרימינולוגיה וסוציולוגיה) ומתלבטת במה לבחור כלימודי המשך. האופציות: א. לעשות תואר נוסף במשפטים ב. תואר שני קרימינולוגיה ג. הסבה לעבודה סוציאלית תואר ראשון ד. תואר שני בעבודה סוציאלית (המסלול של אוניברסיטת חיפה) לאיזה תואר מתארים הנ"ל יש את הביקוש הגבוה ביותר? מהי המשכורת הממוצעת בשוק בתחומים הנ"ל תודה מראש וחג שמח!

ביקושים

לגבי שכר - בדקי סקרי שכר באינטרנט. שכר של משפטנים משתנה לפי מקום העבודה. למשל, אין להשוות את ההכנסה של עו'ד שכיר לזו של עצמאי. עבודה סוציאלית וקרימינולוגיה אינן מתוגמלות גבוה, בדרך כלל העוסקים במקצועות אלו עובדים בשירות הציבורי. לימודי קרימינולוגיה הם פחות פרקטיים מאשר התחומים האחרים. כיום ישנו עודף בעורכי דין בארץ ומספר הבוגרים עולה על הביקוש. התואר במשפטים נחשב להשכלה כללית שרלבנטית לתפקידי ניהול וארגון רבים ובוגרי משפטים מצליחים להשתלב בתחומים שונים. ישנה טענה שלתחומי הרווחה יהיה ביקוש שכן תוחלת החיים עולה והצורך בעובדי רווחה יגבר. עם זאת יש לקחת בחשבון שהמגמות מושפעות בין היתר מגורמים פוליטיים, כגון מדיניות הרווחה הנהוגה בארץ. כך שהביקוש למקצועות הללו אינו יציב. חשוב לבחון במה את רוצה לעסוק.

הייתי בטוחה

שאני רוצה לעסוק במקצוע טיפולי כמו עו"ס או קרימינולוגיה קלינית אולם זה כבר מספר חודשים שאני חושבת על לימודי משפטים. האם התואר הנוסף שאני מסיימת במדעי החברה בשילוב עם תואר במשפטים יקנה לי יתרון כלשהוא על הבוגרים האחרים שסיימו משפטים בלבד? ושאלה נוספת-האם יש באפשרותי לעבוד כקצינת מבחן בסיום התואר הנוכחי שלי או שאני חייבת להיות עו"ס? כמו כן אשמח לקבל פרטים על ייעוץ מעמיק במכון הדסה תודה וחג שמח

michalina

New member
לדעתי הבלתי מחייבת

תנסי קודם כל לעבוד בתחומים שמעניינים אותך ורק אח"כ תחליטי על המשך לימודים.

קודם כל תודה

על תגובתך
אני כיום מתנדבת בתחום הטיפולי ואוהבת את זה אבל לצערי כדי לעבוד בתחום אני זקוקה להשכלה אקדמית אשר חסרה לי כרגע... על פניו, זה באמת היה יכול להיות הרעיון האידיאלי

michalina

New member
אם את אוהבת את מה שאת עושה

תלמדי תואר שתואם את התחום... כשאמרת שחסרה לך השכלה אקדמית התכוונת שאת חייבת תואר שני כדי לעבוד בתחום? כיוון שתואר ראשון כבר יש לך? אז לא הבנתי איפה ההתלבטות.

חסר לי תואר שני

או תואר ראשון בעו"ס על מנת לעבוד כמטפלת כיום התואר הראשון שאני לומדת בעצם לא עוזר לי בכלום ואני חייבת לימודי המשך

למעלה