מה הכי עמוק? ומה הכי חשוב?

• פותח הנושא more
  • פורסם בתאריך

more

New member
מה הכי עמוק? ומה הכי חשוב?

את דעתי על השאלה הראשונה אכתוב ביום אחר. והשאלה השנייה: הכי חשוב שיהיו מקסימום של אנשים שמחים ומאושרים, ומינימום אנשים עצובים (אם בכלל). הגיבו!

*אבי*

New member
אני לא יודע מה *הכי* חשוב,

אבל יותר מהרבה אנשים מאושרים מאוד, חשוב שיהיו כמה שפחות אנשים אומללים מאוד.

דרדרית

New member
מהו האושר?? מהי האומללות?? האם

האושר שלי יכול להיות גם האושר של האחר?? כמה פעמים אומללות של אחד הוא אושר של אחר?? הכל יחסי .. נכון?? מה הכי חשוב??? - בריאות!!! בלעדיה גם לא יתכן אושר. מה עוד חשוב? ולא פחות? - גישה חיובית לחיים שתביא את האושר. כי אם ניתן לאדם אושר זה כמו לספק לו את הדג. במקום זה נלמד אותו לדוג ויהיה לו דג כל יום.. גישה חיובית לחיים תביא אושר, אך גם תעזור בריפוי חלק ניכר מהמחלות .. מה הכי עמוק? - המחשבה. ככל שאתה מתאמץ וחושב וחושב, חופר בה לעומק. ולחשוב אפשר עוד ועוד. אז- ???? דרדרית

itsikd

New member
והרי מהי בריאות ???

בריאות פיזית תלויה בבריאות נפשית ובריאות נפשית = אושר

more

New member
הכל יחסי בחיים ולהיות מאושר זה

להיות שמח רק בגלל שאתה חי עכשיו ולא בגלל שתמות מחר. זה אפילו לא צריך להיות קשור לבריאות. זה תלוי בהשקפה של האדם. וכיום טבע האדם התעוות. והתרבות בה אנו חיים לא מתאימה לטבע שלנו.

more

New member
לעיתים התרבות נוגדת את הטבע

כמו בתרבות שלנו שרזה זה יפה, כשבעצם אישה צריכה להיות מלאה כדי לשאת עובר ברחמה. התרבות שלנו מעודדת לשמור על משקל נמוך, והטבע נוגד. זו בכל מקרה הייתה כוונתי לתרבות שנוגדת טבע.

itsikd

New member
הדברים קשורים אחד בשני

אם אתה מרגיש בדיכאון הבריאות שלך רופפת אם אתה מרגיש טוב עם עצמך - הבריאות שלך מתחזקת בריאות נפשית זה לחיות עכשיו ולהיות מאושר מכל רגע ורגע

^^flower^^

New member
בריאות?!?!??!

יכול להיות שאדם ימות בגיל צעיר עקב מחלה, אך החיים שהוא חי היו שמחים ומאושרים והוא נהנה מכל רגע שהיה בחיים, אז אולי זה עדיף שהחיים שהוא חי היו מאושרים ושהוא מת מאושר מאשר אם הוא היה חי עוד שנים אבל ההוא לא היה ממשיךלהיות מאושר? אז הוא היה אדם בריא ולא מאושר!! הבריאות - גורמת לאושר?? היא אולי מאפשרת להתקיים כדי שיהיה אפשר לחוות את האושר אך הבריאות לא מספיקה!!

^^flower^^

New member
זו לא הייתה הכוונה שלי -

התכוונתי שאדם יכול לחיות חיים קצרים עקב בריאות לקויה אך החיים שהוא חי היו טובים ומאושרים הרבה יותר מאשר מישהו אחר שחי חיים ארוכים אך לא חווה אושר בחיים הארוכים והבריאים שהוא חי!!

האדם צריך לשאוף לממש את עצמו

התפיסה הזו של הגדלת כמות האושר בעולם ידועה בשם תועלתיות בכל אופן, תשאל את עצמך האם אתה מוכן להקריב עצמך על מזבח האושר של החברה, להקריב את אושרך שלך בשבילם? ואם תאמר כי כולם יהיו כך, אחד למען השני, יתכן שזה יעבוד, מהנסיון שלי, האדם משיג יותר כאשר הוא עושה דברים למען עצמו ולא למען אחר בלבד, לפי דעתי אדם השואף לאושרו שלו מגדיל גם את אושרם של האחרים. על האדם לשאוף לממש את עצמו, מימוש עצמו מוביל לאושרו של האדם, על כן שאל עצמך האם אתה מוכן לא לממש את עצמך על מנת שאחרים יהיו מה שקוראים לכאורה "מאושרים"

more

New member
מימוש עצמי, מוסר, אושר ואינטליגנציה

אני לא חושב כמוך. כי, מה זה מימוש עצמי? אם אחד רוצה להיות עשיר והוא גונב בשביל להיות כזה. הוא לא יגדיל את אושרם של אחרים על ידי השגת מה שעושה אותו מאושר. לדעתי, להיות מאושר, זה פשוט כשברגע מסוים להיות אתה ומה שיש לך, זה מספיק. מה זה מימוש עצמי? לעשות כל מה שאתה יכול? להשיג כל מה שאתה רוצה? נהג מונית מממש עצמו? אושר בא מהסיפוק מכל דבר שתעשה. שלווה. הקיום עצמו.לא צריך להיות ראש ממשלה כדי לממש את עצמך, ולא צריך מליון דולר. לרצות שגם לאחרים יהיה אושר זה סוג של תובנה, אינטליגנציה ריגשית ורוחנית, זו אינטליגנציה שדרושה מלבד חוקים, כדי שלא תהיה אנרכיה. מוסר, והרצון וידיעה - אני לא אמשיך כי הסברתי את זה למטה באיזהנושא, תקפוץ ליקרוא.

או שלא הבנת אותי או שתפיסתנו שונה

תפיסתי את האושר איננה בכך שאדם לוקח לו עושר בכך שהוא גונב מן החברה, תפיסתי את האושר היא כזו שאדם מממש עצמו, אין הכוונה לכסף, כל אדם הוא שונה ועל כן מתבטא בצורה שונה ובא לידי מימוש בצורה שונה יש כאלה המנגנים וכאלה המפסלים, יש כאלה הבונים ויש כאלה החוקרים אנשים הם שונים ומרגישים חלק מדבר מה מסויים אשר מיצג אותם ושם רצונם לפעול ולהיות. אדם אשר עוסק ועושה באומנות אשר אותה הוא אוהב הוא גם אדם מאושר וגם אדם יצרני יותר, אדם כזה אשר פועל לטובת אושרו שלו בעצם פועל לטובת החברה כולה בכך שהוא נותן את הטוב ביותר מעצמו

^^flower^^

New member
אתה צודק!! אבל לפעמים -

אנשים "משיגים" את האושר שלהם בכך שהם יוכלו לעזור לאנשים אחרים "להשיג" את האושר שלהם ולשמח אותם!! כן, כן, קשה להאמין אבל יש אנשים שיותר כייף להם לתת מאשר לקבל והאושר שהם נותנים לאחרים או מאפשרים לאחרים לקבל מעניק להם אושר בחזרה!! מה?!?!? יש אנשים שהם עד כדי כך מוזרים?!?!?!? כן!!!!!! יש!!!!!!!! ...איזה מזל....

הרי כולכם שבויים בתוך תפיסה צדקנית

באומרכם אני אוהב לתת הרי שכחתם כי עליכם לתת מאיפשהו, מהיכן זה שאתם נותנים? האם אתם חושבים כי בכך שתוותרו על אושרכם שלכם הרי בכך תתנו אותו לאחר, שטויות, אושר אפשר להעניק אם יש תוכן בתוכך אשר ניתן להעניק, אושר קורן החוצה כמו אור הקורן ממקור, אין אפשרות ליצור אושר אם בפנים אין דבר, על מנת להקרין כמה שיותר אושר יש עלינו לטפח את אושרנו שלנו

^^flower^^

New member
עצם הענקת האושר ממלא אותך באושר

לא מוותרים על האושר האישי שלנו!! יכול להיות אפילו שכך "מנצלים" אנשים אחרים, "אגואיסטים", כי הרי בכך שהצלחנו להעניק אושר ושמחה למישהו גם אנחנו התמלאנו אושר ושמחה (כשאמרתי "מישהו" התכוונתי לאדם אהוב)! אני לא אומרת שתמיד זהו המצב ואתה צודק בד"כ אתה יכול להעניק רק אם יש לך מקור אושר - אם אתה מאושר, אם יש לך מאיפה "לשאוב" את האושר! שום דבר הוא לא מוחלט, יש אנשים שונים עם אופי שונה וכל אחד מקבל את האושר שלו ממקור אחר. אחדים מקבלים אותו בכך שהם גורמים אושר למישהו אחר.

more

New member
זה לא תפיסה צדקנית

אדם מנתח את העולם העיקר לפי עצמו. אדם שאוהב שטוב גם לאחרים, כך ינתח את העולם. ולהפך. לדעתי אפשר ועוד איך ליצור אושר. כשהתחלתי ללמוד, חשבתי שהדבר שהכי ישמח אותי זה לקבל מאיות ברצף, פשוט להצליח. אבל, למרות שזה מה שרציתי להשיג, זה לא גרם לי לאושר. דברים רוחניים הרבה יותר גרמו לי לאושר. בנוסף אני הייתי מעדיף לשמוח עם כולם, שכולם יצליחו. זה לא נחמד כשמישהו לא מצליח, קשה לשמוח, אבל ביחד - אפשר לחגוג הרבה יותר טוב!

למעלה