מה הכוונה עסק למסירה?

דהבונו

New member
מה הכוונה עסק למסירה?

האם זהו עסק בחובות שבעליו מוסר אותו תמורת העברת החובות לבעלים החדש? או שזה משהו אחר?

אני לא מבין הרבה...

אבל אני זוכר שפעם שאלתי מישהו את זה והוא אמר לי ש"מסירה" זה הכל כולל הכל, כולל הסחורה על המדפים ובמחסן.. שהעסק ממש לעבוד מאותה נקודה.. אבל אני לא בטוח. שמעתי את זה מאיזה "צד ד'" :)

דהבונו

New member
אבל עדיין לא הבנתי

מדוע אדם מוסר עסק ולא מוכר אותו? האם זה בגלל חובות של העסק?

עסק למסירה . זה הסחורה

הוא לא מוסר בחינם. הוא מוכר את רק את המלאי . המיבנה שהוא בשכירות לא נימכר . ועסק למכירה זה כולל גם את המיבנה למכירה

מה פתאום?

אין שום קשר למבנה כידוע גם סגירת עסק עולה כסף - יש לפעמים חוזה שכירות ארוך טווח, יש סחורה על המדפים שצריך למכור במכירת חיסול במחירים נמוכים במיוחד, יש חובות לספקים שהתגלגלו במשך שנים וצריך לשלם אותם. . עסק למסירה הוא עסק שמועבר מהבעלים הקודם לבעלים החדשים כשהבעלים החדשים מקבל על עצמו את כל החובות של הבעלים הקודמים תמורת ה"מוניטין" מתי מוסרים עסק? כשהבעלים הקודמים רוצה לפרוש, לנסוע לחו"ל או סתם לעשות משהו אחר ורוצה לצמצם את עלויות הסגירה (או רוצה לראות את העסק עובד מסיבות סנטימנטליות). מתי כדאי לקבל עסק? כשרוצים להכנס ישירות לעסק פעיל בלי השקעה גדולה בכל מקרה,צריך כמובן לבדוק טוב את כדאיות העסק ואת מצב החובות של העסק

Grelom

New member
טיפ קטן לגבי עסקים למסירה

סתם טיפ קטן : כשתבדוק עסקים למסירה , הרבה פעמים יגידו לך דברים כמו "וואללה , יש פה חוב ארנונה , אתה מבין שאי אפשר להעביר בעלות בלי להסדיר את החוב " או חובות לחשמל , או רבנות , או כל דבר . זהו שלא , ואל תיתן לבעלים לסחוט ממך תשלום על החובות שלו . אתה יכול להכנס לנכס ולא צריך להיות לך אכפת מהחובות שלו , ואפשר אפילו להריץ אותו לעירייה שיחליף את השם בארנונה , כדי שהחוב לא ייגדל ,וכך וגם לגבי חשמל . ..... הוצאה לפועל הוא גוף אידיוטי ברמות מפתיעות לעתים , אז אתה עלול לחטוף את המעקלים שלו אצלך בעסק . שלא לדבר על כך שבחוזה המסירה צריך להיות סעיף שאין עיקול קיים וכל התמורה בעד הסחורה והציוד שולמו . אחרת הם לא שלו למכור . נ.ב זה בדיוק מסוג העסקים שניתן לסחוט מהם מחיר כלום , כמו שכתבתי פעם כאן , שניתן לדרוש ממנו שהוא יישלם לך שתיקח את העסק , עם המלאי . זה לא דבר נחמד לעשות . וגם דורש לרוב הרבה שעורי בית .

מי שהולך לקחת עסק במסירה

בטח יודע את כול הטיפים האלה הוא לא הולך ליקנות מסטיק שבסוף יזרוק אותו . אלה יבדוק כול דבר . כי גם לנהל את העסק צריך לדעת . וזה מה שכתבת זה ה א.ב. של המיסחר

Grelom

New member
אהם

הוא שאל מהו בכלל עסק למסירה , זה לא אדם שצריך לחסוך ממנו עצות .

אים שאל מה זה עסק למסירה .

אז הוא שאל בישביל הידע . ולא בשביל ליקנות . כמו שאני אשאל מה זה חללית מאוישת . הסבר למושג

ron1024

New member
Grelom...

עם הטכנאי קרמר אין טעם להתווכח ולדעתי אין טעם בכלל לענות או להגיב. הרבה יותר קל פשוט לעבור הלאה, הרי בכל מקרה לא תקבל ממנו תפיחה על השכם או משהו אפילו כשאתה מנסה לעזור אז למה להתאמץ? כולם כאן כבר יודעים עם מי יש להם עסק... אני אישית חושב שהטיפ היה מעולה והרבה יזמים מתחילים נעזרים בטיפים האלה אפילו אם לא הם שאלו את השאלה.

למעלה