מה היתרונות של שמן מינרלי לעומת הסינטטי (דוט)

dorani43

New member
מה היתרונות של שמן מינרלי לעומת הסינטטי (דוט)

במערכת בלמים ? XT שימנו מינרלי לעומת אויד ג'וסי סינטטי

psycho killer11

New member
ואינו סופח נוזלים ומתרחב עם הזמן.

שמן מינארלי אין צורך להחליף כל עוד לא חסר. דוט מקובל להחליף כל שנה, שנה וחצי על מנת לשמור על ברקס כמו שצריך. הדוט יותר עמיד בחום אם אני לא טועה.

bajayo

New member
בהמשך לשאלה

אז למה לעזעזל בכלל המציאו את הדוט? אם המינרלי טוב יותר, למה בכלל משתמשים בדוט?

nintense

New member
ה DOT הומצא לרכב ממונע...

שם יש כמות הרבה יותר גדולה ולכן הוא פחות מושפע מספיחת נוזלים. נקודת הרתיחה ב DOT היא הרבה יותר גבוהה מבשמן מינרלי ולכן הוא מתאים יותר לשימוש המקורי שלשמו פותח. יצרניות הברקסים באופן טבעי בחרו במוצר קיים במקום להשקיע כסף בפיתוח מוצר חדש. אלו שבחרו לעבוד עם שמן מינרלי, היו שימנו ומגורה וניכר הבדל משמעותי באמינות המערכות ותכיפות הטיפולים הנמוכה.

ronenal10

New member
משמעות נוזל הבלימה

למשתמש אין כל השפעה על נוזל הבלימה. יצרן מערכת הבלימה בוחר את סוג הנוזל וכל המערכת מותאמת לנוזל הספציפי. אין למשתמש אפשרות להחליף בין נוזל מינרלי לסינטטי. כך שהתכונות השונות של מערכות הבלימה הם פועל יוצא גם של נוזל הבלימה בה המערכת עושה שימוש. לכל חברה יש את הגישה שלה והמערכות שלה. הניסיון לשייך לנוזל הבלימה מאפיינים עצמאים הוא ממש אבל ממש לא רלוונטי למשתמש במערכת הבלימה.

dorani43

New member
תודה לכל המשיבים . .ולמה שאלתי בקשר לשמנים .

כי אני משתמש בבלמים XT . .אבל אוהב את ידית הבלימה של הגו'סי . . והמכונפנים טוענים בפני כי עדיף בלמים עם שמן מינרלי ולא סינטטי כי . . יותר קל לטפל בבלמים עם שמן מינרלי ויש יותר אמינות ,פשטות . אני יודע שלמכונפן עדיף לבצע בלידינג עם שמו מינרלי ולא סינטטי . . כי הסינטטי תוקף בפראות . .אבל מבחינת תכלס ביצועי בלימה , נשיכה ,מודולציה , ושאר ירקות בלמים עם שמן מינרלי טובים יותר מבלמים עם שמן סינטטי ? או שאין הבדלים מבחינת תכלס בלימה ? ואולי זה רק אינדיבידואלי למשתמש . .ואני צריך להשתמש במערכת בלמים אשר נוחה לי , מבלי לתת חשיבות לכך אם הבלמים עם שמן מינרלי או עם שמן סינטטי ? אודה לכם אם תאירו את עיני בסוגיה זו .

yuvalbike

New member
שאלת שמנים שענינה אותי אחרי שקראתי תענו בבקשה

מה ההבדלים בין השמנים הסינטטים דוט 3 ודוט 4 לדוגמא? האם אפשר להחליף ביניהם? או שלא?(כך אני מניח) והאם שמן מינרלי הוא שמן מינרלי לכל דבר כי נגיד השמן ששימנו מביאים כשמן שלהם הוא אדום. כל שמן מינרלי הוא אדום? או שזה רק השמן שלהם? והאם אני יכול ללשים כל שמן ברקס מינרלי על מערכת שימנו? אשמח לתשובות יובל

ohadamirov

New member
בתור מכונאי סוג 3

אני חייב לומר שזה לא שמן ברקס,אלא נוזל בלמים הידראולי,בדגש על נוזל ולא "שמן" באנגלית - BRAKE FLUID אם כבר נכנסתי לזה,ישנם כמה סוגים של נוזל בלמים:DOT3,DOT4,DOT5,DOT5.1 DOT 3 ו DOT 4 מבוססים על פוליאטלין-גליקול,החיסרון שלהם זה שעם הזמן הם קולטים לחות\מים מהאטמוספרה וכתוצעה מכך יורדת נקודת הרתיחה של הנוזל וזה פוגע באיכות הבלימה.(כמובן שזה פחות מורגש בנסיעה רגילה בכביש,אלא יותר במירוצי מכוניות,ששם הטמפרטורות בשמיים) ובנוסף לכל זה הם אוכלים צבע ואטמים שעשויים גומי "טבעי". שכחתי להוסיף עוד פרט קטן DOT4 סופח פחות מים מDOT3,זה כל ההבדל בניהם. DOT5 בדומה לאחרים,אך מבוסס על סיליקון,לא אוכל צבע,לא סופח מים מן האטמוספרה. אבל יש לו חיסרונות! הוא דחיס יותר מ DOT3 וDOT4 וגם נקודת הרתיחה שלו נמוכה יותר מהקודמים! DOT5.1 שוב הגלגל חוזר אחורה,הוא כבר לא מבוסס על סיליקון אלא על פוליאטלין-גליקול כמו DOT3\4 ובתוספת מרכיבים סודיים נוספים,רק שעכשיו יש לו נקודת רתיחה מאוד גבוהה!שמתקרבת ל 300 מעלות,הנוזל לא אוכל גומיות של אטמים וצבע,אבל הפעם רק חיסרון אחד - ספיגת מים. אהה והוא גם די נדיר ועולה בהתאם :) מקווה שחידשתי משהו אוהד.

etal2

New member
באף אחד מהם

השמנים המינראלים של שימנו ומגורה אינם שייכים למשפחת נוזלי ה-DOT אבל הם לא מוכנים להגיד בדיוק מה זה.
נוזל DOT 5 (להבדיל מ-5.1) איננו מתאים למערכות ברקס של אופניים, לא לקנות אותו בטעות.

gradar

New member
ושאלה, אם אפשר...

האם ואיזה סוגי נוזל בלמים ניתן לערבב ? ה-רדר

yuvalbike

New member
אז אם יש מערכת עם...

המלצה ל דוט 3 אני יכול לשים דוט 4 ולהפך? ולגבי השמנים המינרלים כל שמן ברקס מינרלי יעודי יתאים למערכת שינמו ומאגורה או רק שמן של אותה חברה? יובל

למעלה