מה היתרונות של א5?

fman1

New member
מה היתרונות של א5?

שלום,
אני ובן זוגי אמורים סוף סוף (לאחר 5 שנים) לקבל א5 בעוד כחודש.
בן זוג שלי שאל למה בעצם צריך שיהיה לו א5, הרי אז הוא יצטרך לשלם מיסים (פגיעה משמעותית בהכנסה שלנו).

כיום יש לו ב' 1 וזה מאפשר לו לעבוד (עם תשלום מינימלי של מס), ויש לו ביטוח בריאות דרך העבודה כך שגם הנושא של קופ"ח מכוסה.

השאלה שלי- האם יש יתרונות נוספים בא' 5? למה בעצם כדאי לנו להחליף מעמד?
אמנם עם א'5 ניתן יהיה להיות חבר בקופ"ח אך כאמור, הוא כבר מבוטח דרך העבודה שלו.
פרט לקבלת דמי אבטלה בעתיד- במידת הצורך- האם יש איזה שהוא יתרון נוסף לא' 5? או שאכן כדאי לנו להמשיך עם ב'1?
גילוי נאות- אנו לא רוצים ילדים כך שאין למעמד השפעה על אנשים נוספים מלבדינו.

שאלה נוספת-
האם ידוע לכם אם במעמד א'5 יש צורך לדווח מס רק בישראל? או שאפשר לדווח מס במדינת המקור של בן זוגי (ארה"ב) במקום בישראל?

תודה מראש על העזרה.

randyloo

New member
אני לא חושב שניתן לבחור

התהליך משדרג את המעמד בלי שניתן לבחור זאת. מס הכנסה לדעתי צריך בכל מקרה לשלם (אולי רו"ח של הפורום יתקן אותי) מה שכן נוסף זה מס בריאות וביטוח לאומי.
ב1 זה תייר עם אישור עבודה, זה מעמד זמני במהותו ואי אפשר להישאר איתו לנצח.

meninblack4

New member
כיום לב/1 עד כמה שאני יודע

אין נקודות זיכוי בכלל כך שהם משלמים מס גבוה מאוד.
היתרונות זה שבן זוגך יהיה לו מעמד בישראל. יהיה לו תעודת זהות, הוא יהיה חבר בקופת חולים, אפילו יוכל לבחור לרשות המקומית ובכלל לא הבנתי מה זה רע?

moggie

New member
גם אני לא חושבת שאפשר לבחור

אין הבדל בתשלום מס הכנסה בין ב1 לא5 למעט נושא נקודת הזיכוי לתושבים (כן מקבלים את הזיכוי לאישה) יש כאלה שנתקלו גם בחיוב לתשלום היטל עובדים זרים. ואכן העלות של תשלום ביטוח לאומי ומס בריאות היא די משמעותית (בעיקר לעצמאים).
אגב, בתור אזרח אמריקאי הוא גם חייב להגיש שם דוח ובמקרים מסויימים לשלם גם שם על הכנסות בארץ.

בנושא ביטוח הבריאות נושא נוסף הוא נושא הביטוח בארה"ב. חברות הביטוח לא מציעות ביטוח נסיעות ל'מדינת המקור' (כך שכל נסיעה הביתה לביקור יכולה לחסל אתכם כלכלית אם יקרה משהו).. ברגע שיש קופ"ח אין בעיה לקבל ביטוח נסיעות.

stkachov

New member
מצטרף לחברי

לבעלי ב/1, אין נקודות זיכוי ממס, והם חייבים במס מהשקל הראשון.
&nbsp
הביטוח הרפואי מכסה רק טיפולים רפואיים, אבל לא מכסה דברים חשובים כמו תאונות עבודה, נכויות, קצבאות, אבטלה ועוד הרבה סוגיות.
&nbsp
א'5 זו גם אבן דרך לקבלת אזרחות ישראלית, ולא ניתן לדלג על שלב זה לפני שמשלימים את התקופה המינימלית תחת א/5.
&nbsp
בקיצור אין בכלל מה להתלבט..
&nbsp
&nbsp

Saraswati15

New member
כמה דברים...

קודם כל הכיסוי הביטוחי של שירותי הבריאות הממלכתיים של ישראל (למרות ששירותי הבריאות לרוב בקריסה... אבל עדיין) יותר טוב בד״כ מהביטוח הפרטי ומכסה ניתוחים שונים וטיפולים רבים - בחינם. אנחנו לא התאכזבנו כלל ולשנינו היתה שנה בעייתית מבחינה בריאותית.
זכאות לביטוח לאומי - מוסד נוראי אך אין לזלזל בו כי לפעמים הוא ממש ממש עוזר, ביחוד במקרים של תאונות עבודה, מחלות לא עלינו, דמי אבטלה ועוד.
שום בעיה עם מס הכנסה במידה ויחליף עבודה לעבודה פחות נוחה מבחינת מס (בניגוד לב/1 שתמיד יש שם בלגן בהבנה של ענייני המס), נכון שיצטרך לשלם מיסים כמו כל תושב בישראל אך בעיית המיסוי בב/1 כאובה מאוד כפי שיספרו לך פה.
תעודת זהות ומס׳ זהות (חוסך הרבה בלגן במפגש עם הרשויות ובענייני ביורוקרטיה, ברוב המקומות אי אפשר להכניס את מס׳ הדרכון הארוך למערכת הממוחשבת).
לנו גם מס׳ הזהות עשה הנחה משמעותית בביטוח רכב המשותף לשנינו...
וגם לא צריך להסתובב כל הזמן עם הדרכון בצמוד לרשיון הנהיגה הישראלי (נטול התמונה, מנייר.....) הרבה יותר קל לאנגלי עם מס׳ הזהות והדרכון מאופסן במגירה.
ובעיקר - זה חלק מההליך של ב/1 וקשה לי להאמין שיוותרו לך במשרד הפנים (אלא אם כן תשאל אותם ויסכימו באופן חריג...)
ב ה צ ל ח ה.

fman1

New member
תודה רבה לכולכם על התשובות והעזרה!!!

למעלה