מה הייתן עושות?

GAL L1

New member
מה הייתן עושות?

נטע בת 10 חודשים בשבוע שעבר התחילה משפחתון שבו 12 ילדים מגיל 3 חודשים עד 3 שנים אם מטפלות מקסימות והכל טוב ויפה. הבעיה היא שכל פעם שילד אוכל גם היא רוצה ומטפלות נותנות לה ביום שישי אכלה במבה ופיתה עם שוקולד, מיותר לציין שעד אכדיו לא טעמה אפילו את שתי הדברים האלו. אז היום בבקר שבעלי לקח אותה לשם ביקשתי ממנו במפורש שיבקש ממטפלת לא לטת במבה, אבל מה לגבי כל השער, לפי איך שזה נראה לי הילדה כל היום מנשנשת שטויות, יש לנו נתייה חזקה במשפחה להשמנה וממש לא מתחשק לי להתמודד עם זה אצל הקטנה שלי, מצד אחד ומצד שני איך אפשר למנוע מתינוק בן 10 חודשים אוכל שהוא מבקש, מה הייתן עושות? איך זה אצלכם? ועוד דבר מאכילים את נטע בעגלה וביום שישי עגלה חזרה מאוד מלוכלכת, איך זה אצלכם?

rev07

New member
תשובות

גם הקטנה שלי בת 10 חוד'ונמצאת במשפחתון שיש בו ילדים עד גיל שנתיים + היא אוכלת איתם את הארוחות,ומן הסץם כשהיא רואה אותם אוכלת גם היא רוצה (כמו שקורה בבית) ולכן הסדר יום של זהה לשלהם. לגבי ארוחות-אז זה חשוב שבלי שום קשר במשפחתון לא יתנו לנשנש סתם דברים. בבוקר בשתע וחצי היא אוכלת איתם כריך עם גבינה או חומוס(לה חותכים לחתיכות קטנות), שעה אחרי הם אוכלים פרי אז גם לה נותנים עם כולם. בצהוריים בשתים עשרה ומשהו היא אוכלת עם כולם צהוריים (או מנה כמו כולם או אם הם אוכלים דגים אז מכינים לה עוף במיוחד). אחה"צ הם אוכלים מעדן-אז גם היא. ואם אצלכם אוכלים פיתה עם שוקולד אז שיתנו לה אז את הארוחה שלה אבל משהו אחר (לחם עם משהו או פרי). כלומר, שסדר הארוחות יהיה זהה אבל לתת לה דברים שמתאימים לה. לגבי העגלה, את צודקת-מאוד לא במקום, זה ידוע שבגיל הזה מתלכלכים נורא. אין להם כסאות אוכל או אפילו טרמפולינה? וחוץ מזה שיש כסאות שמתלבשות על הכסאות הרגילות של הגן.

GAL L1

New member
לא יודעת לגבי

כיסאות אוכל שבדקתי מסגרות לא חשבתי לבדק לגבי כיסה אוכל גם בכיסה היא יכולה להתנסות לאכול לבד להבדיל מעגלה

GAL L1

New member
בנות חייבת תרומה מסיונכן

מה קורה אצלכם בגנים, איך מטפלות וגננות מתמודדים עם זה?

shapir1

New member
לגבי העגלה

גם אצל הבן שלי במשפחתון (בן כמעט שנה) מאכילים אותו בעגלה אבל היא אף פעם לא חוזרת מלוכלכת. אני חושבת שאת יכולה לבקש שישמרו יותר על הניקיון. לגבי מאכלים שאת לא רוצה שתטעם, את יכולה לבקש מהמטפלות שיש סוגים של אוכל שאת לא מעוניינת שהיא תאכל. אני בטוחה שהן יכולות להציע לה משהו אחר ולא רק במבה. מצד שני, אם היא רואה את הילדים האחרים ומבקשת גם, אני לא חושבת שזה כ"כ נורא שהיא תקבל קצת במבה, בייחוד שבבית את לא נותנת לה. הייתי מתעקשת על זה רק אם זה באמת היה חשוב לי.

ציפיק2

New member
אלרגיה

הבעיה היא של2 המאכלים האלה יכול לפתח אלרגיה ולכן היה אסור לתת בלי אישורך כנל לגבי ביצה שאומרים שאסור עד גיל שנה לדעתי כדאי לדבר איתם על הפן הבריאותי

ללה11

New member
למה אוכלים במשפחתון פיתה עם שוקולד?

אני חושבת שהבעיה היא לא בתך אלא התפריט במשפחתון. ברור שילד רואה ילדים אחרים אוכלים משהו אז הוא רוצה גם - אבל צריך להמנע מ"פיתויים" שלא מתאימים לגיל ולתפריט הראוי. התפריט היומיומי צריך להיות מזין ובריא - לא שוקולד ולא חטיפים. ברור שבימי הולדת מגישים לילדים ממתקים, אבל כמה ימי הולדת יש במשפחתון שבו 12 ילדים? פעם בחודש? ובימי הולדת, כשיש במבה, אני ביקשתי עד גיל שנה לא לתת ובמקום זה נתנו לו פרי.

buba300

New member
הי גל

ממש מעצבן לקרוא איך שהמטפלות מתנהגות. במיוד לאור זה שציינת שאת לא מעוניינת שיוכלו מה שהם נותנות. זאת חוצפה. אולי יש לילד אלרגיה ? והענין של העגלה. אם קל לה להאכיל אותה בעגלה, זה לא צריך להיות בעיה שלך. אפשר למנוע מילד מה שהוא מבקש. פשוט לא לתת והוא יאכל מה שנותנים לו. שום ילד לא מת מרעב.

GAL L1

New member
תודה לכולכן על התגובות

עוד מאט אני הולכת לאסוף את הקטנה װאני אדבר איתם. גם לגבי שטויות שהם נותנים וגם לגבי לאכול בעגלה. אני גם חושבת שילדה תוכל להתנסות באוכל לבד ובבית אני כן נותנת לה הרבה מאכלים לאכול ביד אבל בישביל זה צריך כיסה זה לא הולך עם העגלה לכן אני לא מעוניינת שהיא תוכל בעגלה בנוסף כמובן לליכלוך שזה עושה

אביטלתל

New member
יש לי ספק

בקשר להצלחה של מניעת המזונות האלה ממנה בגן ואני גם לא חושבת שכך זה צריך להיות אני לא חושבת שבמסגרת יומית של ילדים צריכים לאכול במבה ופיתה עם שוקולד אבל כשכבר אוכלים זה מאוד לא הוגן שכולם יאכלו ורק הבת שלך לו אחד הדרכים למניעת השמנה היא סילוק הגורמים המפתים אם יווצר מצב שבו באופן עקבי אוכלים מולה את הדברים האלה אבל היא לא מקבלת, היא רק תרצה אותם יותר ויותר הפיתרון לדעתי הוא אחד מהשניים - מציאת דרך להפחתחת כמויות מזונות הזבל בגן, יש יכול להיעשות באמצעות לחץ קבוצתי של ההורים או לחפש מקום אחר עם הקפדה על תזונה בריאה

רולי27

New member
אולי אפשר לשלוח אותה

עם עוגיות לתינוקות וכל פעם שנוצר מצב שהיא רוצה גם שהגננת תלך לתיק שלה ותיתן לה עוגיה או חצי עוגיה רק כדי שתרגיש שהיא גם מקבלת. עדיף על במבה ופיתה עם שוקולד

למעלה