מה הייתן עושות?

דה נטו

New member
מה הייתן עושות?

לפני חודשיים, נסעתי ברחוב צדדי ומישהי פנתה אל תוך הרחוב ונכנסה ברכב שלי, זו היתה בחורה צעירה (בתחילת שנות העשרים) והיא נכנסה ללחץ גדול ובכי. קודם כל הרגעתי אותה ושוחחתי איתה ואחר כך החלפנו פרטים ודרכנו נפרדו. תיקנתי את הרכב שלי שנפגע (שלה לא נפגע כלל) והגשתי תביעה לביטוח. הביטוח שלי תבע את שלה ועכשיו חזרה התשובה שהיא טוענת שזו היתה בכלל אשמתי ומסרבת לשלם על הנזק שנגרם. כרגע אני עומדת בפני ההתלבטות האם ללכת לבית משפט על הנושא או לא. הסיבה העיקרית לא ללכת היא הזמן והכסף שזה יגבה בנוסף לעובדה שזו מלה שלי נגד מלה שלה ואי אפשר לדעת מה השופט/ת ת/יחליט מצד שני - מרגיז אותי שאני צריכה לספוג את זה ושבטח היא חזרה הביתה אחרי התאונה ומישהו אמר לה שלא תודה מתוך הבנה ברורה שאני אוותר (כי זה מה שקורה הרי ברב המקרים) וככה היא תצא מזה בלי לשלם שקל. מה אתן אומרות?

adif11

New member
בהרבה תאונות ניתן להסיק מי האשם

מאופן הפגיעה . אם היא נכנסה ברכב שלך מהצד למשל, די ברור חד משמעית שהיא אשמה. כדאי גם לצלם את המקום של הפגיעה (המיקום ברחוב)
ולראות אלו תמרורים היו שם. יתכן והיה לה עצור וגם במקר כזה קל יותר להוכיח שהיא הפוגעת.
כדאי לך להיעץ עם סוכן הביטוח שלך באשר לסיכוייך לזכות בתביעה וגם לברר איתו את מי תובעים. אותה ? את חברת הביטוח שלה ?
אם מדובר בכמה אלפי ש"ח אני הייתי תובעת למרות הטירדה.

דה נטו

New member
מה שקרה הוא ש...

היא נכנסה בי בצד הקדמי של הרכב בין הדלת של הנהג לפנס הקדמי, צילמתי הכל אבל אין תמרורים בכלל וכשבעלי ואני ניסינו לסמלץ סיטואציות, נראה שבתנאים מסוימים היא תוכל לטעון שהיא לא אשמה או לכל הפחות ששתינו אשמות באותה המידה. חברת הביטוח שלי על הפנים וכל הנציגים שם לא מבינים דבר וחצי דבר וכמובן שגם לא יודעים להמליץ על כלום

macaroni35

New member
ברור שהביטוח שלה הנחה אותה שלא להודות..

ההחלטה תלוייה בך ובכסף ששילמת לנזק והאם משתלם לך לתבוע ולהמתין...
אם את בטוחה בצדקתך - הייתי מנסה לתבוע.

פעם הבאה - מצלמה....לצלם בסלולרי והמון.....
וגם לנסות להחתים על הודאה....

היא פשוט הגיעה הביתה והנחו אותה לומר אחרת.

דה נטו

New member
צילמתי את הרכב שלי ואת שלה

את מיקום התאונה לא יכולתי לצלם בזמן אמת כי פינינו את הרכבים הצידה כדי לא להפריע ועל זה נראה לי יקום ויפול דבר. לא חשבתי להחתים אתה, היא היתה כל כך בהיסטריה וכל כך צעירה שלא האמנתי שהאי תעשה "תרגיל" כזה

macaroni35

New member
כן את מזכירה לי אותי...

גם אני הייתי תמימה כזו...
ולכן יום אחד פגע ילדון חביב ברכב שלי כשהוא בחנייה ליד הבית והמזל שראינו...
ובעלי (אז חבר שלי...
) מיד רץ עם דף ועט והחתים אותו שהוא מודה שפגע ברכב בחנייה וכו'ו כו'....
אבל כשהוא הגיע הביתה...הכול השתנה ואבא שלו נכנס לעניינים אבל הייתה ההודאה וחברת הביטוח לא יכלה לעשות דבר...

זאת לא היא. הנחו אותה לפעול כך.

אני בכל אופן הייתי מנסה לתבוע אם אני צודקת.

adif11

New member
אל תייסרי את עצמך. לא בטוח שהיא היתה חותמת

גם אילו ביקשת ובכל מקרה היתה טוענת עכשיו שלחצת עליה.
נסי למצוא סוכן ביטוח רכב טוב ותתיעצי איתו ותבטיחי לו שאחרי שתגמר הפרשה תעבירי את ביטוח הרכב אליו.
קראתי מה שכתבת קודם על המבטחים שלך. זו ממש בעיה לעבוד עם אנשים כל כך לא מקצועיים שלא ניתן לקבל מהם שום עזרה בשעת הצורך

נטלי22

New member
הייתי ממשיכה עם התביעה, מכיוון שזו לא רק העלות

של התיקון הספציפי הזה, אלא גם העלות של הפרמיה השנתית שלכם שתעלה מעתה ואילך (כי אין "היעדר תביעות").

דה נטו

New member
בינתיים לא תבעתי את הביטוח שלי

אם אני לא אלך למשפט אני אספוג את העלות בעצמי...

למה לא ללכת לבית המשפט?

זו תביעה קטנה, לא מסובך למלא את הטפסים
ובהחלט לפי מיקום הפגיעה שתיארת היא אשמה (גם אם לך היה תמרור, ברגע שהיית בנסיעה בדרך אסור היה לה לצאת.
פגיעה בצד - להבדיל מפגיעה בקצה הרכב מקדימה או אחורה , מצביעה על המיקום שלך ושלה ועל נכונות טענתך)
אם תגיעי לדיון בכלל תביאי איתך שתי מכוניות קטנות כדי להראות את המיקום

דה נטו

New member
הסיבה היחידה היא

שאני חוששת שבסוף אני אצטרך להוסיף עוד כסף על מה שגם ככה אני כבר צריכה לשלם...

אני הייתי תובעת

מאוד מעצבן
קרה לי גם לא מזמן שמישהו נכנס בי מאחור ועל המקום החתמתי אותו על נייר שכתבתי שהוא מודה שהוא אשם בתאונה ועם כל הפרטים שלו... ליתר ביטחון
לומדים מטעויות...
אני לא מזמן דווקא הצלחצי בתביעה שהגשתי בתביעות קטנות... לפעמים הצדק כן נעשה
את יכולה גם לאיים עליה שתתלונני במשטרה וישללו לה את הרשיון

נושי 14

New member
קרה לי פעמיים

בפעם הראשונה רכב נכנס בי מאחורה והעיף אותי על הרכב מלפניי.
כמובן שחברת הביטוח שלה התנערה מאחריות.
הייתי אז צעירה ותמימה וממש לא התחשק לי לשלם את ההשתתפות העצמית + הגידול של הפרמיה (שלא לדבר שזה היה שבוע אחרי תאונה שכן היתה באשמתי). בהתחלה ניסיתי להתקשר אליה ולהבין למה היא אומרת שזה לא היא. אבל היא לא ענתה לי לטלפונים. מכוון שזה היה רכב חברה ניגשתי לקצין רכב של החברה (אורנג, במבט לאחור אני בשוק שבכלל נתנו לי להיכנס) וסיפרתי לו את כל הסיפור והוא טיפל בזה (הבחורה בכלל היתה בחול ולכן לא ענתה לי).
בפעם השניה מישהי ממש חצופה נכנסה בי בתוך כיכר (כיכר עם שני נתיבים והיא יצאה מהנתיב השמלי כשאני בימני) כהקטנה שלי היתה באוטו (היתה פחות משנתיים) וברוב חוצפתה עוד צעקה עלי שאני אשמה. כמובן שחברת הביטוח שלה התנערה מהאחריות וחברת הביטוח שלי טענה שאין לה מה לעשות. אני יכולה לבחור אם לתבוע את הביטוח שלי (ולשלם השתתפות עצמית) או לתבוע את החברה השניה ולהגיע למשפט. בחרתי באופצייה השניה (מרוב עצבים על החצופה). כמובן שברגע שחברת הביטוח השניה ראתה שאני רצינית והולכת עד הסוף הבחורה פתאום הודתה וקיבלתי את הכסף.

דה נטו

New member
זה מעודד

יכול להיות שמספיק שאודיע שאני תובעת וזה ייגמר בטוב?

זה לא יכול להזיק

תמלאי את הטפסים של בית משפט לתביעות קטנות.
תשלחי לה עותק, ותודיעי לה שאם עד תאריך X היא לא מפעילה את הביטוח שלה לכיסוי הנזק, אז את מגישה את את התביעה כנגדה.
ותראי מה התגובה שלה.

את הסירוב שלה כבר יש לך. מקסימום היא תודה ותשלם.

נושי 14

New member
תבררי עם חברת הביטוח שלך

,לא עם הנציגי שירות אלא אלה במחלקת טביעות, איך התהליך אמור להיות.
עד כמה שזכור לי אני לא הגשתי מסמכים לבית משפט אלא מילאתי טפסים שחברת הביטוח שלי נתנה לי והיא זאתי שהעבירה אותם (בכלל בפוליסה אמור להגיע לך ייעוץ משפטי) הלאה והיא גם זאתי שהודיעה לי שחברת הביטוח השניה תשלם לי.
לדעתי האינסטינק הראשון של חברת הביטוח הוא להגיד שהמבוטח שלהם לא אשם ורק כשתעקשים הם משלמים.

הלכת לשמאי רכב אחרי התאונה?

להערכת נזקים וכו'? יש לך מסמך/דו"ח לגבי התאונה מבחינת מוסך/שמאי רכב?
&nbsp
לא מבינה גדולה בזה אבל חמי שמאי רכב-יכולה לשאול אותו.

דה נטו

New member
יש לי דו"ח שמאי

אבל הוא בדק את הנזק לרכב, לא את התאונה. לא יודעת איך זה יכול לעזור. תודה

למעלה