מה הייתם עושים

מה הייתם עושים

אם הייתם שומעים על אחות של חברה של חברה שהיא עושה משהו לבת שלה שהוא על גבול ההתעללות? (לא משהו שמצדיק לדעתי הוצאה מהבית או משהו כזה אבל כן מצדיק שמישהו מוסמך יתערב ויגיד לה שככה לא עושים.) למי פונים? אפשר בכלל לפנות למישהו כאשר זו רק שמועה ויכול להיות מאוד שהסיפור נופח מאוד בדרך אליי?

מה שמעת שהיא עושה לה?

יש לי הרגשה שכל אחד מאיתנו עושה דברים שמישהו אחר חושב שככה לא עושים.

בגלל זה אני שואלת למי פונים.

יש אנשים שזה תפקידם, לדעת אם ככה עושים או לא. השאלה מי הם, איך מגיעים אליהם ואם אפשר לסמוך עליהם שיבדקו באמת (בתי הקברות מלאים הרי באנשים ששירותי הרווחה שמעו שיש להם בעיות בבית).

לא התעמקתי במערכת היחסים.

את יכולה לבקש ב-106 שלך את הטלפון של המוקד באותה עיר. יש לך פרטים שלה? שמשפחה? כתובת? אגב, הדיווח יכולהיות בעילום שם.

מה דעתי - מאיזו בחינה?

עד כמה שידוע לי, מדובר בשירות טיפולי. מי יכריח את המשפחה ללכת לטיפול?

דואגים שמישהו מהקרובים אליה

שאני סומכת עליו ועל היכולת שלו לטפל בזה ידע על כך גם ו/או פונים לייעוץ החינוכי במוסד בו היא לומדת או לפקידת סעד אזורית. ההחלטה אם זה מצדיק הוצאה מהבית או לא איננה - ולא צריכה להיות - שלך.

האגס 1

New member
לפני שהיינו מתלוננים

היינו (בעצם אני יחיד, לא?) מבררים את זה עם עוד מקור אחד לפחות

בארץ יש חוק חובת דווח

הנקרא גם חוק חסרי ישע - שבבסיסו מחייב כל מי שיודע על התעללות בקטין או בחסר ישע מבוגר לדווח למשטרה או לפקיד סעד. אם את בודאות יודעת שמתעללים ולא דווחת - אפשר להתלונן עליך! מצד שני - את מספרת שמדובר על 'מישהו שאמר לך'. את לא באמת יודעת עובדות. אם זה חשוב לך, ויש לך אפשרות לברר את אמיתות הדברים, בררי תחילה במה מדובר, ורק אחר כך, כשיהיו לך פרטים יותר עובדתיים משמועה, תוכלי לספר. חוק חסרי ישע: http://www.pigur.co.il/law/yesha.htm

צימעס

New member
"על גבול ההתעללות"

יכול להיות רחוק מהסף שקובע החוק, ובכ"ז מצדיק התערבות טיפולים/יעוצית למשפחה.

למעלה