מה הייתם עושים??

טל205

New member
מה הייתם עושים??

לפני שבוע כתבתי כאן על בחינות הבגרויות בהן הייתי משגיח(עלק) מטעם משרד החינוך שלא יעתיקו וכו.. למעשה, העלמתי עין מהעתקות. אם זה היה מסתיים בזה ניחא, העניין שממש סייעתי בהעתקות. הן מהיידע שלי באלגברה והן ב..(לא נעים). אני חושב שבחור/ה שניגשים לבגרות 5 יחידות אלו לא חברה שלא למדו או משהו כזה ולפעמים הלחץ של המבחן וחוסר הריכוז מעכבים את ההצלחה ולכן עזרתי להם/ן. אך אולי זה מתנגן לי בראש כדי להרגיע את מצפוני. מה אתם אומרים? איך אתם הייתם מתנהגים? מחר כמדומני יש בחינות בהיסטוריה.. גם שם אני יהיה. תודה לכל העונים.

סוף מעשה במחשבת תחילה

חחחח אל תצטער על דברים שעשית, תשקיט את מצפונך. והיסטוריה... אני לא אוהבת היסטוריה לכן לא עשיתי תבגרות הזאת, אם הייתי יודעת שיהיה לי שם בוחן כמוך סביר להניח שהיתי ניגשת.

טל205

New member
את רוצה להשלים??

שבוע שעבר היו 3 מבחנים באותו יום. אחרי המבחן השני שממש השתוללתי ונשארו בכיתה 8 תלמידים אמרתי להם חברה באיזה שאלה אתם מתקשים? ההוא מהסוף צעק 5 ההיא מקדימה כתבה 3 אז החלפתי בניהם את התשובות. כולם באו אלי ואמרו לי תבקש להיות ביא3, פליז.. זה היה כזה מצחיק.

אהלן טל....

לדעתי אל תיתן להם להעתיק. אני תלמיד בן 17, ואני נגד העניין הזה של ההעתקות. 1) חפיף אם הם לא יודעים והם מזיעים מלחץ!! ב-99 אחוז מהמקרים, מי שכן למד וישב על התחת שלו בבית, כן מצליח בבחינה, והלחץ נעלם, לא משתלט עליו לגמרי. תלמידים כאלה, שכן לומדים, יודעים לעשות בחינות כמו שצריך ולכתוב כל מה שצריך, ולא נלחצים. אלה שלא יודעים - הם הם הנלחצים. 2) למה שאני אשב 6 שעות ללמוד, בזמן שהאחרים גולשים באינטרנט ומעשנים נרגילות, ובסוף ייתנו להם להעתיק והם יקבלו אותו ציון כמוני?? לא הוגן. מפה מתחילה כל השחיתות שעוברת אחר כך לצבא ולקריירה ואפילו לממשלה, זה ההתחלה של כל הקומבינות שכולנו כל כך אוהבים לשנוא. 3) אם יהיה חשד להעתקה, יפנו אליך ויפטרו אותך. חבל, לא מגיע לך, חבל על הכסף. תאמין לי, שהילדים הקטנים האלה, שאני אחד מהם, ימכרו אותך לכלבים. אם הם יצטרכו להגן על עצמם, הם יגידו "אבל המשגיח נתן לנו להעתיק, תאשימו את משרד החינוך, זו לא בעיה שלנו", ואז חבל שיבואו אליך בטענות ובסיפורים ובבלגאנים. קיצר, תשים זין על הילדים. המצפון שלך בסדר גמור. אם לא תיתן להם להעתיק, אתה תעשה חסד אולי לא איתם, אבל איתי ועם שאר הילדים שכן לומדים, וישיגו את הציון הגבוה שלהם בדרך הוגנת, הציון שבאמת מגיע להם. (ומחר יש במקרא, בחמישי זה היסטוריה)

ודרך אגב, זו תופעה נפוצה מאוד

מבין 5 בחינות בגרות שעשיתי עד עכשיו, ב-2 בחינות [לשון ואנגלית] המשגיחים נתנו להעתיק חופשי.

../images/Emo45.gif

מילים נכונות

טל205

New member
יש להבדיל!

ראשית אני לא נכנס לכיתה ומכריז בקול יאלה חבר`ס תעתיקו... מדובר בסוף המבחן שיש לך מול העניים קבוצת תלמידים שמתקשים ב שאלה מסויימת לא נראה לי שזה סוף העולם לעזור להם. לא מדובר כאן בלגלות או להכתיב מבחן שלם! שלזה אני מתנגד בכל תוקף!! מדובר בסך הכל בשאלה קטנטונת שמקסימום יכולה להשפיע בקצת על הציון אך לא בידיעת כל המבחן! בכל אופן שיהיה לך מחר וביום ה בהצלחה.

העכביש2

New member
פשוט מעולה!!!

אם זה לא שיכנע את טל אז אני כבר לא יודע מה כן... קובי אתה מלך

Barvazoom

New member
אהמ....

ת'אמת לא יודעת... כנראה שהייתי מעלימה עין אבל בגבול מסויים.. : )

טל205

New member
ללא נושא

זהו שאני ממש השתוללתי וגיליתי תשובות. רחמתי עליהם...

גם לדעתי אתה לא צריך לגלות להם את

התשובות. אל תפסול להם את המבחן, אבל אם תראה שהם מדברים בצורה מוגזמת אז תעיר להם. בגלל זה החברה שלנו נראית כמו שהיא כי במקום לחנך אותה לערכים אנחנו עושים בדיוק את ההיפך.

למעלה