מה הייתם עושים???

m i t a l y

New member
מה הייתם עושים???

"ארבעה בני משפחה נהרגו אתמול כשנהג מכונית פרטית, בן 81, סטה ממסלולו והתנגש חזיתית במשאית. בתו: "לא פעם ביקשנו מאבא שיפסיק לנהוג, חששנו מאוד שמשהו נורא יקרה" ... האם הייתם נותנים להוריכם לנהוג בגיל כזה (גם אם הם נוהגים טוב?)?אולי ואולי פשוט להעביר אותם שוב טסט? או בדיקות תקופתיות? שאלה קשה, לא? המשך סופ"ש נעים ושב"ש...

נץ666

New member
לא, זו לא שאלה קשה בכלל

חמי עליו השלום הפסיק לנהוג למרות תחנוני חמותי שלא יפסיק. בעלה השני נוהג במהירות של 40 קמ"ש בערך, וכבר לא נוסע נסיעות בינעירוניות יותר. כמו עם אלכוהול - צריך להודיע להורה המזדקן שלא נוסעים אתו יותר, וזהו. שיסע לבד וימות לבד אם כלכך חשוב לו לנהוג בגיל שבו נרדמים לפתע באמצע שיחה או משהו דומה.

נהיגה

גם אני חושבת שמגיל מסוים אסור יותר לנהוג, אחי בן 76 , הוא מבובל , לא מרוכז וממשיך לנהוג, הוא פשוט כל פעם שמגיע זה נס. צריך לעשות בדיקות מקיפות כל שנה .

כל מקרה לגופו

הורי אנשים מבוגרים אך מאוד צעירים בנפשם. אני חושבת שאם אבי בגיל 80 שוחה כל יום בבוקר ואח"כ הולך לעבודה ,הוא מנהל עמותה של טיפול בקשישים אז הוא גם מסוגל לנהוג, והוא נהג מצויין אז למה שיצא חוק שלא יאפשר לנהוג בגים כזה? לאומתו דודתי שהרבה יותר צעיאה ממנו נהגת גרועה ראיתה גרועה אז אני בכלל לא מבינה איך מאפשרים לה לנהוג. לכן צריך לבדוק את התפקוד של הבן אדם ואח"כ להחליט אם עדין קשיר לנהיגה או לא.

נץ666

New member
אני לא אסע עם אף אחד בן 80

במכונית, יהיה הכי כשיר מבחינה רפואית, בטח לא בכבישי הארץ.

נץ666

New member
לא, אך מהצד השני תגובותיו של

בן ה- 18 מהירות יותר, בניגוד לאיטיות מובנית של בן ה- 80 +. אגב, גם עם בני 18 שנוהגים בפעם הראשונה או השניה אינני נוסע באותה מכונית.

alona 9

New member
בפעם הראשונה,השנייה או השלישית

ההתלהבות,הנהיגה המטורפת בגיל צעיר גבוהה יותר מהסיכוי שקשיש יגרום לתאונה...ללא קשר לגיל יש הרבה נהגים שאינם כשרים לנהוג.

נץ666

New member
את מסיטה את הדיון לסוגית הכשירות

ומתעלמת באופן מודע מכך שאדם בן 80+, לצערינו מגיב אחרת ובצורה שונה לגמרי מאנשים צעירים ממנו, ולכן ההתנהגות שלו, לא רק בכביש, אחרת בגלל הגיל שלו ולא בגלל כשירותו הגופנית. אפשר לעצום עיניים ולהגיד שבני שמונים טובים לא פחות ואולי יותר מבני 18, אבל אני מקווה שטענה זו מובנית כאשליה.

alona 9

New member
לא! כנראה שלא הובנתי אז אנסה שוב

מסכימה שבן 80 + אינו צריך לנהוג,מסכימה ומבינה את סרובך לנסוע עם נהג בגיל זה. באותה מידה חושבת שנהג בן 18 היא צעיר מאד. סוגית הכשרות היא לגבי כל נהג/ת בגיל המתאים לנהיגה.

טיפול ממסדי ../images/Emo150.gif

אם ראשויות החוק היו מתפקדות כמו שצריך אדם בגיל הזה, בריא או לא, לא היה עולה על הכביש ללא בדיקות תקופתיות . יש לדרוש מרופאי המשפחה להודיע למשרד התחבורה על בעיות בריאות (גם אצל צעירים יותר) העלולות לסכן חיי אדם. יש שתי בעיות נוספות: א. רוב הגורמים לתאונות הם דוקא אנשים צעירים יותר (ואפילו צעירים מאוד). ב. אנשים בגיל הזה חושבים שהם יודעים הכל וברוב המקרים בלתי אפשרי לשנות את ההתנהגות שלהם. לכל היותר יכול מצב כזה של אולטימטום מצד ה"ילדים" להביא אפילו לברוגז.

אף אדם לא רוצה להרגיש מוגבל...

ושאלה על השאלה... האם אין הגבלות מטעם משרד הרישוי? בדיקות תקופתיות? אם מצבו הרפואי של האדם השתנה לא חל על הרופא המטפל לדווח למשרד הרישוי? מצידי כל זמן שהם נוהגים טוב, מרגישים טוב אין סיבה שלא ינהגו... תאונות קורות לאו דווקא בקשר לגיל.

למעלה