מה הייתם עושים?

lolianit

New member
מה הייתם עושים?

שלום לכולם, אני אמא לילדה מדהימה בת שנה וחצי ולאחרונה מתחשק לי עוד בונבון/ה. בעלי טוען שהוא עדיין לא מוכן ורוצה לחכות עוד חצי שנה עד שנתחיל לנסות... ולי אין סבלנות, מה אתם אומרים?

אפרסקה

New member
השאלה היא כמובן מה הסיבה

אני עדיין לא אמא ולכן אני רק יכולה לדמיין איך זה לגדל ילדונת בת שנה וחצי, אבל אני מניחה שזה אומר הרבה חוסר שינה והרבה לחץ והוצאות מרובות. יכול להיות שבעלך פוחד שלא יוכל לעמוד בעוד הוצאות, יכול להיות שאיננו מרגיש מסוגל לגדל שני זאטוטים, יכול להיות שעדיין לא מרגיש בשל לעוד ילד. בעיקרון אני חושבת שילד צריך לבוא מרצון משותף של שני הצדדים, אבל רק את מכירה את בעלך ויכולה להגיד אם חוסר הנכונות שלו כרגע היא משהו שניתן לדון עליו (מה שנקרא משא ומתן) או שאין מה לדבר ואין ברירה אלא לחכות. אני מציעה לתפוס איתו שיחה רצינית לבירור עמדות, להסביר לו כמה זה חשוב לך ולראות מה הוא יגיד. אני מניחה שזו תשובה די כללית אבל זה באמת תלוי בבעל הספציפי שלך ובמצב הספציפי שלכם. מה שלא תבחרי לעשות אני מאחלת לך הצלחה רבה ומקווה שגם אצלנו תמצאי בית חם!

lolianit

New member
הוא לא בשל../images/Emo94.gif

לשמחתי, זכיתי בילדה נוחה להפליא, ישנה לילות רצופים מגיל חודשיים, ובעלי מטורף עליה... הוא פשוט חושב שזה מוקדם מדי כרגע ושיהיה לנו קשה לגדל שני ילדים בהפרש של שנתיים. אני, לעומתו, חושבת שזה ההפרש האידיאלי ולחכות עוד חצי שנה-שנה עד שנתחיל לנסות (ומי יודע כמה זמן...) אין לי ספק שההחלטה צריכה לבוא משנינו ובהסכמה מלאה, אני פשוט מאוכזבת ומאוד מאוד רוצה ו-עכשיו! השאלה היא אם יש דרך לשכנע או שלעזוב ולתת לזמן לעשות את שלו, והוא כבר ישתכנע לבד?

יש הבדל בין גידול ילד אחד

לבין גידול 2 ילדים. כרגע אתם 2 הורים על ילדה אחת. אני בטוחה שתמיד אחד ההורים פנוי ומוכן לטפל בכל "פיפס"שהיא מוציאה מהפה. כשיוולד הילד השני, תהיו הורה על כל ילד. ולפעמים (בעיקר את כ-אם) הורה על 2 ילדים. זה ממש לא קל. שניכם לדעתי צריכים להיות מוכנים לזה. בהנחה שתכנסי להריון מחר, בתך תהיה בת שנתיים ו-3 חודשים כשתלדי. (אני אישית חיכיתי לגיל שנתיים וחצי לפני לידת הילד השני) את מכירה את ביתך ואת הדרישות שלה וכמה פינוק אישי היא צריכה. קחי בחשבון שלפעמים האח הגדול מקנא בצעיר ואז צריך לתת לו אולי יותר תשומת לב ממה שאת נותנת היום. וגם לאח הגדול יש צרכים שונים משל הצעיר, למשל הוא רוצה ללכת לגן משחקים, והצעיר בדיוק צריך לישון. במקרה כזה לפעמים נדרש טיפול של הורה על כל ילד: אחד שילך לגן המשחקים והשני שירדים את התינוק. ואם התינוק יתעורר הרבה בלילה ולא יהיה נוח כמו אחותו? האם יהיה לך הכח הנפשי והפיזי להתמודד? ההחלטה היא שלכם. הרבה שלך, כי סביר להניח שאת תהיי איתם יותר מאשר בעלך. אבל גם לבעלך יש חלק בהחלטה ואני חושבת ששניכם צריכים להסכים לה. ואולי תצליחי לשכנע את בעלך לא לחכות חצי שנה, אלא פחות גם אף אחד לא מבטיח לך כניסה מהירה להריון, כך שאולי בכל זאת תעבור חצי השנה שהוא מעוניין בה. בכל מקרה אנחנו שמחות לקבל אותך לפורומנו הנחמד
לולה הפילולה

תוכי

New member
לדעתי .......

זה משהו שצריך לבוא משניכם ולא רק ממך תני לו את הזמן ותראי שעם הזמן גם הרצון יגיע יש לנו זוג חברים שאישתו נכנסה להריון למרות דעתו הזוג הזה היה על סף גירושין / הפלה במזל בסוף סגרו את הכל ועכשיו היא צריכה ללדת בקרוב

lolianit

New member
../images/Emo140.gifתודה, נתתן לי חומר למחשבה

מה שנותר לי כרגע לעשות הוא להמשיך ולהנות מהמשפחה הקטנה שלי, לנצל כל דקה עם הבת המתוקה שלי ועם בעלי ולהמשיך בשגרה עד שלבעלי יפול האסימון... בהחלט לא נורא! ושוב תודה ובוקר נפלא לכולנו

למעלה