מה הייתם עושים?

רואה 6 6

New member
מה הייתם עושים?

לבני יש חבר מהגן שעד לתקופה האחרונה הסתדרו מצוין. החבר הכיל אותו ועל שונותו באופן טבעי ובני מאוד רצה והתאמץ לצאת אליו "מעורו".
החבר מאוד שימח אותו ומאימו של החבר שמעתי שהוא חושב את בני לחברו הטוב ביותר.
לאחרונה דברים השתנו. כשאנחנו מתארחים אצלו הבן שלי כבר לא מנסה לתקשר איתו והחבר ממדר אותו: אל תשחק בזה,אל תעשה ככה..כאלה דברים.קיויתי שזה קושי שלו שהתעורר בביתו שלו אך לא הופתעתי (רק הצטערתי לראות את זה) שגם כשארחנו אותו הוא ניסה למנוע מימנו להגיע אל משחקים שונים.הבית שלנו,כן?
אמרתי לאמא שלו שכדאי להקפיא קצת את הביקורים וללכת אחורה כלומר לתת להם לשחק יחד בגן,עם המשלבת (אם זה קורה עדיין) ומשם לצמוח חזרה למעלה (אם זה נועד לקרות).אמא של החבר חושבת שלא צריך לוותרעל הביקרים אלא צריך לתווך ביניהם.
אני מודה שאין לי כח לחנך אף אחד בשעותיי הפנויות. כמו שזה נראה לי,זה לא תיווך,זה חינוך ואת זה אין לי כוח לעשות אבל אולי יש היגיון נוסף שאני לא ערה אליו...?מה דעתכם?מה הייתם עושים?

TikvaBonneh

New member
גם אני לא הייתי מתווכת בעצמי

זה נראה לי הרה אסון, שאני אעשה זאת.
הייתי לוקחת חונכת שתעשה את התיווך או שהייתי מוותרת על המפגשים אחר הצהריים.

TikvaBonneh

New member
כי אני יותר מידי מעורבת ריגשית

ולא הייתי רוצה להכנס בין הבן שלי לילד אחר בויכוח שלהם.
היה לי קשה מאוד להתאפק מלחנך את הילד השני, שזה דבר שממש אין לי מנדט לעשות.

לפי הילד שלך

אני הייתי בודקת קודם כל האם הילד שלך עדיין רוצה להיפגש עם החבר, ועדיין נעים לו בחברתו, חרף התנהגותו של החבר.
אם הילד שלך מרגיש לא בנוח עם התנהגות החבר, הוא באופן טבעי לא ירצה לשחק איתו.
אך אם הילד שלך עדיין רוצה את החבר הזה, הייתי מלמדת את הילד כשהוא לבד איך להתמודד מול התנהגות שתלטנית. ולאחר מכן מפגישה ביניהם ומתווכת במידת הצורך על מנת שיישם מה שלימדת אותו.
אפשר ללמד על ידי משחקי תפקידים, בובות וכו', או פשוט לשאול את הילד מה לדעתו צריך לעשות אם חבר לוקח לי את המשחקים וכד' ולדבר על זה.

Ronronit1

New member
הייתי נשארת ומתווכת

זה מה שאני בעצם עושה...
חברויות משנתו אצל ילדים, וככל שהם גדלים יותר הם נעשים יותר ביקורתיים ומתוחכמים.
תשחקי איתם משחק לוח, ( סולמות וחבלים, או משחק קלפים פשוט) ותני להם להמשיך לבד.
תני להם לשחק במשחק עם חוקים כמו- כל אחד משחק חמש דקות במכונית ואז מעביר לאחר. שימי שעון עם צלצול ואז הכל ברור.
כשיש ויכוח, תשבי עם שניהם, תשקפי להם על מה הויכוח ומשם תשאלי אותם מה הפתרון. תני להם להגיע לפתרון לבד, רק תוודאי שאחד מקשיב לשני.
אני עושה את זה המון עם הבן שלי וזה עובד נפלא. יש הרבה עליות וירידות אבל חשוב שתהיה המשכיות גם כשקשה ולא ממש מסתדר, את זה הילד שלך ילמד ממך.

למעלה