מה הייתם עושים?

vq86846

New member
מה הייתם עושים?

אם היה לכם שיעור ואף תלמיד לא היה רוצה להשתתף והייתם עושים שיעור רק ל- 2 תלמידים...איך הייתם מרגישים? אני לא נרדמתי כל הלילה והיה לי קשה נפשית להתמודד עם המצב. מה אתם הייתם עושים במצב כזה? זה קרה לי בשיעור ספורט, אף תלמיד לא הקשיב וכולם שיחקו כדורגל ועשיתי שיעור רק ל- 4 תלמידים שהקשיבו. וואלה לא יודע מה לעשות במצב כזה? איך פותרים את הבעייה? מה אפשר לעשות? מה אתם הייתם עושים? אני פשוט התעלמתי, המשכתי בשיעור, לאחר השיעור נגשתי לציון בתעודה והורדתי לכולם את הציון משמעותית...וזהו.

גרא.

New member
vg86846,מה שאתה מתאר,זו תגובת המנעות

מהשתתפות של התלמידים שלך בשיעור.הם למעשה מבטאים בהעדרות שלהם כנראה תחושה כללית שהשיעור שאתה מעביר אינו מעניין אותם,וכל מה שהם רוצים זו פעילות גופנית אינטנסיבית שהם יכולים להגיע אליה בכדורגל.ראה,מורה לספורט במיוחד(אבל לא רק),חייב להיות מנהיג באישיותו,תוך כדי העברת השיעור.מנהיג הוא זה שאחרים עושים מה שהוא אומר.למורה יש בפועל מנהיגות פורמאלית,בתוקף תפקידו.אבל הוא אינו יכול להסתמך רק על כך,אלא חייב להיות בהתנהגותו עם הילדים,מרכיב של כריזמה,ותכונות נוספות המאפשרות לו להעביר את השיעור בצורה מעשית,ענינית עם שיתוף פעולה מלא מצד הילדים,או רובם.את היכולת והידע להעביר שיעור,לאו דווקא שיעור התעמלות,לומדים בין היתר בסמינר למורים.לא ציינת בשום מקום אם אתה מורה מוסמך להתעמלות,מה ההשכלה ובעיקר הנסיון שלך בתחום הזה.השאלה שלך אינה מלמדת שיש לך נסיון ואולי גם השכלה מתאימה.בכל מקרה,במצב שאתה מתאר,חשוב שתתיעץ עם מורה מנוסה להתעמלות.ואם כבר ההתעלמות מהתנהגות התלמידים שבאה לידי ביטוי בהורדת הציון של כולם,בדיעבד,עלולה דווקא להזיק לך.שכן זה לא פתרון,אלא עונש קולקטיבי.

YIM222

New member
אני זוכר שבכיתה ח' בא לנו מורה שרצה להיות

אכזרי כמו בצא, ואז אחרי כמה שיעורים עשינו מחאה ולא רצנו את הריצה קלה, אלא הלכנו באיטיות

vq86846

New member
אני מסכים איתך

בגלל זה אני לא נותן להם הרבה ריצות במהלך השנה ואני מצפה שאת המינימום הם יעשו. אבל כאשר הם לא עושים את המינימום אז זה מפריע לי. מתברר שהציון מעניין אותם...הם שואלים ומתעניינים.

vq86846

New member
מורה מוסמך

אני מורה מוסמך, אני פשוט עובד בתנאים נוראיים ולכן אין כל כך מספיק אפשרויות לעשות דברים אחרים. זו כיתה שכל שיעור מרשה לעצמה לשחק כדורגל, זה לא משהו חד פעמי. פשוט המורה הקודם נתן להם כדורגל כל השנה ועכשיו להוציא את זה מהם זה לא קל, אני מנסה, אבל זה לא קל בכלל.

YIM222

New member
קודם כל רוקדים

תראה אח יקר. בהמשך לתגובת החבר מלמעלה אולי יש לך עניין של שיפור להכניס לשיעור. אני אישית גם הייתי הכי גרוע בספורט כי זה מקצוע שהיה מעייף בשבילי. בכל מקום שמורה בפרט נמצא וכל אדם בכלל יש לו שליחות וילדים כמובן תמיד צריכים עזרה וחיזוק. בפרט מורה ספורט יכול מאוד לעודד ילדים עם ביטחון עצמי נמוך, אני זוכר כשמורה שלי לכדורסל היה נותן לי גב מאוד אהבתי אותו. מעבר לזה אם אתה עושה ככל יכולתך, אם אתה מאמין בטוב שאתה עושה בעבודתך וודאי שאתה עושה טוב ומורה נפלא, אז תשמח במה שאתה עושה ותאמין ממילא כולם יבואו. כל הבורח מהכבוד הכבוד רודף אחריו. יש סיפור על רב שהיה מלמד אנשים ויום אחד היה מאוד גשום והוא בא לשאול את החזון איש שהיה אחד מגדולי הדור שעבר, אז החזו"א שאל כמה אנשים נראה שיבואו, הוא אמר לו בטוח שאחד מהם יבוא כי הוא גר סמוך לבית הכנסת. החזו"א אמר לו אם ככה לך כי בשביל אחד שווה ללכת. אז עם כל הכבוד לא שאני משווה תורה לאיזה מקצוע בעולם, אבל בכל דבר יש עניין חשוב ובטח בספורט, שזה דבר מאוד חשוב לבריאות. אז גם השניים שאתה מלמד הם שני כוכבים תשמח, ותחשוב איך לחנך את הילדים האלה שיאהבו לעשות ספורט גם בלי שיעור וייתגברו על כל המונעים של לעשות ספורט (כמו עצלות, בושה, עצב) אני עצמי רק כשהלחטתי לעשות ספורט כדי להיות חזק התחלתי אבל לא קיבלתי את האהבה לזה בשיעורי ספורט. שיהיה לך ים שמחה והצלחה. נ.ב. אני מאמין שתפילה מועילה לכל.

YIM222

New member
ועוד משהו - תשתדל להיות חבר אמיתי

וכמה שפחות לפגוע (גם בציון ) גם בילדים שלא מקשיבים ומזלזלים. ילדים עם כל מה שהם יודעים לקלוט מי אוהב אותם והרה פעמים הם מפתיעים לטובה.

vq86846

New member
אדם טוב אתה באמצע הדרך

אני מסכים עם כל מילה שלך, אתה מעודדת אותי והעלאת לי את המצב רוח. אני מאמין שגם עם תלמיד אחד אפשר לעשות יותר מאשר כיתה שלמה. כן, אני מנסה להדחיק את הדברים כאשר אני מרגיש שאני עובד בצורה יושרה וכנה. אני מאמין שאנשים מסביב שמים לב לזה. שאני מרגיש חוסר איזון, אני לוקח יום מנוחה וחושב האם אני דיברתי בצורה ישרה? האם דיברתי בצורה כנה? האם עשיתי את מה שיכולתי? אם אני מרגיש וחושב שלא שיקרתי, שלא רימתי ושעשיתי את הדברים ישר והגון אז אני שמח בשבילי. אני גם יודע שהכל תפור מראש ואם מנהל לא רוצה אותך הוא לא ישאיר אותך אצלו גם אם תהיה מורה מעולה. מורה שהיה לפני היה מורה מעולה והמנהל העיף אותו למרות שהיה מורה מעולה בגלל שהוא התחצף אליו. לכן, אני מסכים איתך שחשוב להרגיש שלם עם עצמך ובעבודה.

reva7

New member
רציתי להוסיף..

אני מאוד מסכימה עם מה שגרא כתב, זמורה ככל ובפרט מורה להתעמלות זקוק לכריזמטיות. מזל שזו תכונה נרכשת ולא רק מולדת !
אני גם חושבת שאתה יכול לטפוח לעצמך על השכם- מתוך כיתה שלמה להצליח להוציא ארבע תלמידים זה הישג יפה בשביל ילדים שרגילים רק לשחק כדורגל כל הזמן. במקרים כאלה בד"כ "השמועה עוברת מפה לאוזן" והארבעה האלה יגידו לחברים שהם ולאט לאט זה יתפשט. במידה והם נהנו כמובן. נכון, ברור שמתוקף תפקידך כמורה הם מחויבים להקשיב לקולך ולעשות מה שאתה אומר ואתה לא צריך לחפש דרכים למצוא חן בעיניהם, אבל יש לי רעיון שעובד בד"כ בתנועות נוער- אולי תחילט על איזשהי פעילות כייפית במיוחד (לא כדורגל
) ותפרסם את זה כמה זמן מראש. לדוגמא, הפנינג ספורט מיוחד עם תחנות מאתגרות. ואם באמת הציון מהווה טריגר בשבילם- תודיע שמי שישתתף יקב איזשהו בונוס או שאיכשהו זה ישפיע על הציון. בשיעור הזה תשקיע באמת (ולא רק בו !) ותראה להם בעצם מה הם מפסידים כאשר הם בוחרים לשחק כדורגל כל הזמן. שיהיה הרבה בהצלחה, הדאגה והאכפתיות שלך באמת נוגעות ללב

vq86846

New member
רעיון יפה

יש לי ראיון קבלה לבית ספר במרכז ואני מתלבט האם לעבור אליו אם וכאשר אני יתקבל. כי יש לי כבר מחשבה זמן רב לעבור למרכז ואני לא יודע האם זה כדאי לי... אם אני יתקבל אני ילך ואם לא אז אני ישאר במקום הנוכחי שלי. אם אני יתקבל ואני יעבוד לא דרך משרד החינוך ובבית ספר הנוכחי אני יעבוד במשרד החינוך אז אני ישאר. שוב, זה תלוי מאוד....שבוע הבא אני ידע יותר טוב מה קורה איתי. כמובן, שאני מקווה להתקבל לבית ספר במרכז כי אני מרגיש שאני צריך לעשות שינוי מהותי בחיים שלי. מצד שני אני לא יודע עד כמה זה כדאי לי? מה דעתך? אפשר להתקשר אליך?

למעלה