מה הייתם עושים?

מה הייתם עושים?

הוזמנתי לארוע ברית. מישהי מהעבודה ככבר 4 חודשים קודם ללידה היתה בשמירת הריון בבית ככה שזה לא שהיה לנו קשר יום יומי או משהו כזה. ההזמנה הגיע במייל - לא ממנה אפילו אלא מהבוס שלה. חשבתי לא ללכת. מכל מיני שיקולים (מרחק, זמן, עלות ותועלת) לפני יומיים היא התקשרה אלי ושאלה אם אגיע. עוד הוסיפה ואמרה - החלטנו לתת לבן את השם שהיצעת לנו. זה יהיה כבוד אם תעמדי לידי כשיכריזו את שמו. פה כבר התחלתי להתפתל. אני לא זוכרת איזה שם היצעתי לה (אני זוכרת שדיברנו על רעיונות לשמות) ואני לא יודעת מה לעשות. אמרתי לה שאני לא סגורה סופית אבל אשתדל להגיע. מה הייתם עושים?

מוגג

New member
אם היא התקשרה במיוחד

אז כנראה זה חשוב לה. אם את יכולה להגיע - לכי. מסיבת ברית (אם נערכת בזמן) היא אירוע בעייתי, כי יש שבוע בלבד לארגן הכל. בעדות רבות נהוג לא להזמין רשמית לברית, אלא רק להודיע על המקום והמועד, וסומכים על האנשים שיודיעו אם הם באים או לא.

lahadam

New member
זה קשור לעדות?

"עדות" במובן של פולני/מרוקאי וכד'? כי לפי מה שאני יודעת אצל דתיים לא "מזמינים" לברית, כדי לא להעמיד אדם בפני מצב שיאלץ לסרב לקיים מצווה (להגיע לסעודת מצווה).

אור 4

New member
הייתי הולכת

גם התקשרה וגם אמרה שנוכחותך תכבד אותה. אין ברירה.

את לא חייבת לזכור את השם שהצעת

(הרי ממילא הוא יהיה כתוב בהזמנה, או שתשמעי אותו חזור ושמעו באירוע עצמו...) וכמו שכתבו לפני - עצם ההזמנה זה מראה כמה שהיא מעריכה אותך, וחשוב להחזיר לה הערכה. וחוץ מזה - יש דברים שלא צריך להפעיל בשבילם שיקולי עלות-תועלת.

אלך.

shavririt

New member
ללכת, גם לדעתי..

מכל הסיבות שהוזכרו כאן, ושיהיה במזל טוב (אם עדיין לא היה..). ואם היה אז מה השם שהצעת וניתן לרך הנולד?

הייתי הולכת

ולו רק בגלל שנשמע שהיא מאוד מחשיבה אותך ואת דעתך, אולי יותר ממה שאת נותנת לעצמך קרדיט. כלומר שאת יותר חשובה לה משהיא חשובה לך אז הולכים כדי ליישר קו. לפחות לזמן מה שתראה שבאת ושטרחת (ושלפחות תיזכרי איזה שם נתת
)

למעלה