מה הייתם עושים?

מה הייתם עושים?

נתחיל בזה שאני לא מאמנת, ובמקרה המדובר ניסיתי לעזור לחברה. השיחה התחילה בזה שהבחורה, לצורך העניין נקרא לה מ', סיפרה לי שהיא הפסיקה קשר שהתחילה בו, שנקרא לצד השני ע'. כששאלתי למה, התברר, שע' בכלל לא משתף פעולה בקשר. ושמ' מרגישה דיי לבד במערכת היחסים הזאת. התחלתי לשאול שאלות, ולאט לאט הובלתי אותה להגדיר את הערכים שלה בקשר- מה היא רוצה שיהיה בקשר, והגענו לאהבה, כנות, שיתוף, הנאה ביחד, הגנה, ומעורבות בתחומי עניין, כאשר האחרון זה הנושא שלפי הבנתי הכי חשוב למ'. כששאלתי מה זה "להנות ביחד" התברר שע' רוצה ללמוד מ-מ' כלי מוזיקלי כלשהו (לא משנה לצורך הדיון) וכשהיא סיפרה לי את זה הבנתי שלע' פשוט יש דרכים אחרות. כלומר, הבקשה הגיעה עטופה בתירוצים שונים, אם זה אח שיושב על הראש, אין כסף למורים אחרים (כאשר אמרתי לה שיש מורים אחרים שהיו מלמדים בחינם/בסכום מגוחך ולא היתה שום בעיה לע' למצוא כאלו באינטרנט היא לא הבינה למה אני חופרת בזה), ואילו אני ראיתי שזאת הדרך של ע' למעורבות בתחומי עניין. כי, כמו שניסיתי להגיד למ', זה מאוד נדיר שמישהו יבוא לצד השני ויגיד לו "אני רוצה שתלמדי אותי כדי שתרגישי חשובה". מצד שני, הבנתי שע' מעולם לא לקח חלק בדברים שחשובים למ'- אם זה ללכת למקומות שמ' הציעה וכו'. לפי מה שמ' סיפרה לי ע' לא רוצה להעיק על מ'. איך הייתם מבהירים את הנקודה הזאת? האם בכלל צריך להבהיר? יש לציין שהם זמן קצר מאוד בקשר הזה, נדמה לי שלא יותר מחודש. עצות, הארות, הערות, ושאר ירקות יתקבלו בברכה.

isaacm

New member
מעניין.

אתחיל בזה שאני עדיין לא מאמן. לדעתי האינטואיציה של מ' היא הדבר הנכון עבורה. מה דעתך?

ברור שהאינטואיצה נכונה.

לכן המשימה שנתתי לה בוסף השיחה היתה לדבר על זה עם ע', ולא מעמדה של תקיפה אלא מעמדה של שיתוף, לנסות להבין ביחד מה הערכים של ע' בקשר, כי נראה לי שמדובר פה פשוט על ערכים שונים שצריכים לתאם בניהם. מעניין מה יהיו תוצאות השיחה. לדעתי יש לה פה שיעור חשוב על זה שלא תמיד אנחנו מקבלים את מה שאנחנו רוצים בדיוק בדרך שציפינו לקבל..

isaacm

New member
שיעור זה דבר חשוב, בהחלט.

אני לא בטוח מה השיעור יהיה. אם מה שהיא מרגישה מחייב שיחה - שיחה זה במקום. אם מה שהיא מרגישה מוביל למחוזות אחרים, והשיחה מתקיימת כי זו המשימה שלה, נראה לי מיותר. שוב, לשעתי החשוב כאן הוא מה היא מבינה, ואין היא מרגישה. הממממ, זה יכול להיות שיעור מעניין בפני עצמו.
איציק

../images/Emo13.gif

לפעמים אנחנו מפספסים דברים כי אנחנו לא רואים שקיבלנו אותם. אשמח לשמוע עוד דעות.

אוריק3

New member
הנה לך רעיון יצירתי טרמפיסטית.למרות שהניק שלך

אולי מגלם את הגישה שלך כרגע לעניין הסיוע לאנשים. הכוונות שלך טובות וזה סבבה. (תתעמקי אל תחפפי), תובילי אל תובלי) אם יש מצב שהזוג דנן רוצה לבדוק אפשרות חזרה אז עשי כך.. כנסי אותם לסדנא משותפת.. שאלי אותם מה הערכים שלהם לגבי עצמם ומה הצפיות שלהם מערכי בן הזוג.. ותני להם לדבר, לא את..את רק תכווני קצת שלא יהיו מכות..תשלטי בדיון והשמרי שלא להגרר לווכחנות חסרת תועלת אלא דיון. ואם יבוא לך ספרי לנו מה הרווחתם מהסדנא.. בהצלחה

כמו שכתבתי, אני לא מאמנת...

לכן אין לי אפשרות "לכנס אותם לסנדה". והניק הוא תוצאה של חיים בלי רישיון..

אוריק3

New member
טרמפי...כל אחד יכול לאמן וזה חלק מהסבבה

אם את מרגישה סבבה עם העיון אז למה שלא תכנסי סדנא איתם כמו שחשבנו?

אוריק3

New member
טרמפי עוד משו קטן...

את באופן ספונטני ייזמת מחשבה אופרטיבית לגביי החברים שלך. שהיא סוג של אימון. יתחת את הסטואציה והעלת רעיונות לאפשרות עשייה וזה אחלה אז למה לא להמשיך.. אני בטוח שהחברהכאן ישמחו לתת לך כתף בעניין תעיזי תנצחי

למה לא

כי אני מרגישה שיש לי עוד לאן להתפתח לפני שאני מקדמת את זה. אולי זה גם סוג של פחד, של חוסר ביטחון. בעיקר זה שאני מריגשה שאין לי מספיק "בשר" להביא עם עצמי לאימון. ולסנדא אני לא אכנס אותם, מכל מיני סיבות אישיות. האמת חשבתי הרבה פעמים ללכת לקורס, אבל דחיתי. ואגב, את השיחה עם מ' עשיתי כשיחה רגילה לגמרי... שיחה שהתחילה מ"מה חדש" "מה נשמע" וכאלו.

Y A R A

New member
עברו כבר כמה ימים מאז

איך היא מרגישה לגבי ניתוק הקשר עכשיו? מרוצה? מבולבלת? גאה? מאוכזבת? זמן טוב לאמן אחרי קבלת החלטות- מה היא למדה על עצמה, מה באמת חסם אותה בקשר ומה היא לוקחת מזה לזוגיות הבאה? לפעמים השיעור מתרחש דווקא כשנדמה שהוא כבר נגמר. אילו ערכים היא קידשה כשמרה לא לקשר? למה היא היא אמרה כן ולמה היא אמרה לא? מה היה השיעור שלה? מה את למדת על עצמך, כחברה, כאדם,כאישה? (עוד נקודה למחשבה...)

כשאדבר איתה אשאל ../images/Emo13.gif

ואני בעיקר למדתי על עצמי שאני מאמנת מפוספסת.. אולי יום אחד, כשזה באמת יהיה חשוב לי

למעלה