מה הייתם עונים?

tlingit

New member
מה הייתם עונים?

קורה שמתאמנים מתקשרים יום לפני פגישת האימון (או בערב / בבוקר לפניה) ומספרים שהספיקו לעבוד רק על חלק מהמשימות שהיו להם במהלך השבוע, ושואלים אם יש טעם לקיים את פגישת האימון או שכדאי לדחות אותה ביומיים שלושה. (כמובן הכוונה לשבוע בו היו משימות..) כידוע לכולנו, מצד אחד, המשימות נועדו לקדם את האימון, מצד שני יש חשיבות לרצף העשיה. ויש עוד שיקולים. מה אתם מעדיפים לעשות במקרים כאלה? האם יש בעיניכם משמעות או חשיבות לשאלה אילו מהמשימות הושלמו ואילו לא? על אילו שיקולים אתם מסתכלים במקרה כזה?

bridges

New member
לשאול את המתאמן

אני בד"כ כבר באימון הראשון שואל את המתאמן מה עליי לעשות במקרה שהוא לא עובד על המשימות? בכל מקרה אני נגד דחייה של פגישת האימון רק בגלל שחלק מהמשימות לא בוצעו. הרי אם את דוחה את הפגישה את מסירה את האחריות של המתאמן למשימות. תני למתאמן להתמודד אם התוצאות של אי עשיית המשימות. רונן

מבררת

מקיימת את הפגישה כפי שנקבעה גם אם לא כל המשימות הושלמו. מבררת ביחד עם המאומן ,מהם הגורמים האובייקטיבים שלא איפשרו את ביצוע המשימה עד תום,קושי פחד,זמן? קל? קשה? ארועים בלתי צפויים,דחיינות,מחסור בכלים לביצוע?ידע? כל נושא שיעלה הוא מקום להתבונן בו ולבחן באופן עניני מאיפה נבע העיכוב. בהחלט נושא לאימון. בברכת יום טוב ומבורך רבקה בן אלי כישורי חיים holystCoach 052-2436685

רונה80

New member
לא הייתי דוחה

לא הייתי דוחה או מבטלת את הפגישה, אפשר להסתכל על זה מזויות אחרות. למשל, יש מתאמנים שיש להם אמות מידה גבוהות מאוד כלפי עצמם , דוקא עבורם זאת "התקדמות" לא לבוא מוכנים או לבוא פחות מוכנים. יש לי אחת כזאת וזה לא פוגע באימון להיפך... לא לכולם מתאים עניין המשימות וצריכים להיות יצירתיים..

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מסגרת האימון

חלק מהסכם האימון שלי הוא שלא דוחים פגישה אם לא התבצעו המשימות. אי ביצוע של משימה הוא כר פורה ללמידה. אם זה קורה באופן עקבי - צריך לבדוק אם האימון עובד, ואולי למתאמן יש צורך במשהו אחר - תכנון מחודש של מערכת היחסים, מאמן אחר, סוג טיפול אחר. ומצד שני יש מתאמנים שמבקשים מראש לרווח את הפגישות כדי שיוכלו להשלים את המשימות, או להעמיק ולהפנים אותן - אנו יוצרים ביחד מסגרת אשר נראית נכונה לשני הצדדים.

isaacm

New member
מהמקום שאני מסתכל על תהליך האימון

את המשימות המתאמן בוחר לעצמו. אני עובד איתו כדי לוודא שהוא מכסה את כל המכשולים האפשריים. אני עובד איתו כדי לוודא שהתכנון אמיתי במסגרת המציאות שלו. ואני שמח ללוות אותו בתהליך. לדעתי אין צורך לפתוח פתח למתאמן ליצור קשר מחוץ למסגרת האימון רק כדי לחלוק אתי את העובדה שהוא כן או לא עשה את מה שהוא התחייב לעצמו לעשות. אני מוכן לקבל תקשורת אם הוא מתקשה וזקוק להחליף אתי משפט או שניים, אבל בפירוש לא כדי לנקות לו את המצפון. באימון הדברים מתבררים - וזה מקומם להתברר שם. מה שהוא עשה מלמד באותה מידה כמו מה שהוא לא עשה. נרצה להתבונן בדברים ולהבין - אולי המשימה שלקח על עצמו אינה משימה שהוא באמת רוצה לעשות, אולי הוא זקוק לשינויים בסביבה שיתמכו בהחלטה שלו לבצע את המשימה. כיון שלדעתי התהליך הוא הדבר החשוב, אי ביצוע משימות הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך וראוי לו להיבחן בָּמקום הזה, וכך להעצים את המתאמן.

אוריק3

New member
האימון נמשך, עיכוב בביצוע מטלות אינו סיבה

לעכב את האימון. לעיתים קרובות בוחן המתאמן את המאמן באופן לא מודע בכמה רמות בדרך כלל בשלבי האימון הראשונים: שימת הלב ...(בחינת המאמן) אחריות...(האם המאמן עוקב אחר ביצוע) צומי של המתאמן (חוסר מוטיבציה בגלל מצב נפשי, רצון ליותר שימת לב, דרישה ליותר יחס אישי ופחות טכני) חוסר במוטיבציה יעודי..(סוג של התנגדות אינטואיטיבית לא מודעת שנובעת כנראה מכך שחודרים לחיו הפרטיים של המתאמן ובכך כאילו "בועט" חזרה , משום שזאת כאילו הדרך היחידה שהמתאמן "יכול" להגיב באופן עקיף.) מנסיוני התופעות נעלמות בהמשך האימון. באם התופעה מופיעה בשלבי אימון מתקדמים. יש לבחון את האפשרויות לסיבה. כמו ירידה ב"מתח" האימון, סוג של אי שביעות רצון.הבעת דעה על מהלך או על תוצאה. אין סתם.

כהגדרה לא דוחים

אני יכול לחשוב אולי על 2-3 חריגים שבעצה אחת עם הלקוח דחינו בעיקר מכיוון שהם חשבו שהאימון הבא יהיה אפקטיבי יותר אם המשימה תתבצע (לרוב היו אלו משימות כתיבה או תיכנון למניהם)

tlingit

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

תודה לכל העונים, נראה שרובנו חושבים שיש חשיבות רבה יותר לקיום הפגישה ומשאירים את התנהלות המשימות לבירור ולמידה עם המתאמנים אני הייתי מוסיפה דבר אחד קטן: הערכה למתאמן על המחוייבות שלו לאימון שמתבטאת בכך שלא נשאר עם הידיעה שהמשימות לא בוצעו במלואן אלא הרים טלפון מראש כדי לבדוק ביחד מה כדאי לעשות. היה לי מעניין לראות את הניואנסים הדקים שכל תשובה הדגישה, תודה לכם

למעלה