מה הייתם בוחרים?

מה הייתם בוחרים?

טוב מדובר בטיול קצצרצר ,אבל אשמח לשמוע את דעתכם. יהיו לנו כעשרה ימים גג עקב אילוצי עבודה. אוהבים: הרים, אגמים, טבע. ערים לא כ"כ מעניין.פרחים וצמחיה -מאוד, חיות גם אבל פחות. תקציב-לא כמו של תרמילאי מתכלב אבל כן של מי שמשלם משכנתא... רוצים ללכ. לטייל אבל לא להיקרע. אפשרי קמפינג חלק מהימים,בשילוב עם צימר או משהו שנרגיש גם בחופש מפנק לפחות קצת האופציות שחשבנו עליהן עד כה: צפון איטליה-להתרכז בהרי הדולמיטים ולעשות טיולים רגליים באזור. ספרד-טרק קצר בפירנאים. אפריקה-הציעו אוגנדה,מלאווי,זמביה. מה דעתכם? תודה תות

ashmash

New member
סלובניה

אופציה אירופית, עם הרים (האלפים), אגמים (למשל בלייד) וזה קרוב להכל. באפריקה ואני משוחד, אני ממליץ על קייפטאון, כי מבחינת צמחיה, יש צמחיה ייחודית שלא תמצא בשום מקום אחר בעולם - ממלכת הקייפ...

ashmash

New member
אז דרום אפריקה

אחלה מדינה ובטיול של שבוע את יכול לכסות את האזור של קייפטאון...

syair

New member
אפריקה מול אירופה

מלאווי, מדינה שכמעט כולה שוכנת על אגם באורך 800 ק"מ. לי לא ידועים הרבה טרקים שאפשר לעשות. אני עשיתי אחד בצפון המדינה לכפר בשם ליונגסטון, ואפשר לעשות את הדרך למעלה מהאגם לכפר בג'יפ. יש כמה שמורות טבע, שניתן לראות בהן חיות, אבל כנראה שקצת יותר קשה לראות פה חיות. מבחינת סיכון מפני שודדים, הסיכוי פה יותר קטן מארצות כמו קניה ודרום אפריקה. מה עוד יש פה? אי עם לטאות ענקיות, היפופוטמים ששוחים באגם, ואפשר לצלול באגם. אין לי פרטים לגבי השכרת רכב במלאווי. אוגנדה, ניתן לשכור ג'יפ במחיר של כ-100 דולר ליום, אולי אפילו קצת בפחות. השיטה פשוט להסתובב ביום הראשון בין כמה סוכנויות, ולברר. המחיר שאמרתי הוא עם נהג, והבנתי שלשכור ג'יפ לנהיגה עצמית, יוצא אפילו יקר יותר. על המחיר הזה צריך להוסיף גם דלק, והמחיר של דלק באוגנדה שווה בערך למחיר בארץ. אוגנדה לא כל כך זולה, ואם רוצים לראות את גורילות ההרים, תאלצו להפרד מכ-300 דולר. מה שכן זול זה האוכל והלינה (לא לינה בלודג'ים שהם יקרים). רמת המלונות באוגנדה עלתה, הייתי שם לפני 6 שנים, ולפני חצי שנה, ואין מה להשוות. תמורת כ-20 עד 30 דולר, אפשר לקבל חדר טוב עם מקלחת ושרותים צמודים. אם מוותרים על הגורילות, עדיין אפשר לראות הרבה חיות, וגם שימפנזים, שהמחיר לראות אותם לא כל כך יקר. ישנם מספר טרקים, הטרק היפה ביותר כמו שכתבתי בהודעה נפרדת הוא בהרי הרוונזורי, אבל אפשר גם לתור את הר אלגון (4000 מטר), וגם את הרוונזורי אפשר לעשות רק טיול קצר בן יום אחד, ולא חייבים לעשות את כל המסלול של מסביב לכל ההרים. בדולמיטים הייתי, כשהייתי קטן, ולא עשיתי טרקים שם, אבל האזור מאד יפה, אבל שוב זה אירופה, ואפשר לעשות את הכל בלי הרבה תכנונים מראש. לגבי ספרד וזמביה עדיין לא ביקרתי שם.

100 דולר ליום??

אמא ל'ה. מה זה המחיר הזה? נבהלתי קלות. האם לתקופה קצרה כ"כ צריך חיסון או כדורים כלשהם?

syair

New member
זה המחיר לג'יפ באוגנדה

נדמה לי שזוג בלגי, שפגשתי אמרו ששכרו ג'יפ ל-2 אנשים ב-80 דולר. בשביל אוגנדה המחיר הזה הוא לא יקר. ככל שאני יודע צריך לקחת חיסונים גם לתקופה של 10 ימים, וכדורים נגד מלריה.

mzungu

New member
זמביה

ניתן לשכור 4X4 ב100+ $ ליום אבל לא כ"כ צריך אלא אם כן אתה נוסע למקום ממש מבודד, לSOUTH LUWANGWA אפשר להגיע גם בתחבורה ציבורית, לליוינגסטון ומפלי ויקטוריה גם אין צורך ברכב צמוד, גם ל LOWER ZAMBEZI אפשר להגיע בציבורי. ל KAFUE אפשר תור מאורגן מה יש לראות? ים חיות, השמורות בזמביה הם הצפופות ביותר באוכלוסית חיות הבר שבהן, הרבה מיים נהרות אגמים ומפלים

איך מגיעים

לזמביה? דרך קניה? נשמע טוב. האמת, הכל נשמע לי טוב, ועשרה ימים זה כ"כ קצר, שהלב כואב.. הסתכלתי באתר שצירפת , תודה. תות

syair

New member
אני חושב

שדרך דרום אפריקה, מה שאומר שהטיסה תהיה סביב ה-1000 דולר. קצת יקר ל-10 ימים. לאוגנדה אני חושב, שאת יכולה לטוס ב-600 דולר עם האתיופים.

mzungu

New member
איך מגיעים

דרך דרא"פ, דרך קניה, דרך אתיופיה (צריך לבדוק איך הקונקשיין, הם משנים את הלו"ז לעיתים תכופות, לפני הפסקת הטיסות היה להם קונקשיין טוב של 3-4 שעות) דרך לונדון

למעלה